Visca la màgia del sol !

Hi ha gestos que valen per mil paraules. L’altre dia vaig anar com a periodista a la inauguració de la nova planta solar que s’ha instal.lat al terrat de l’escola Torre Balldovina, després d’haver llegit en els diaris els problemes per evitar una fuita radioactiva en la central de Fukushima, al Japó. Encara amb el cor en un puny, uns tècnics ens van explicar les bondats de l’energia solar. “La nova planta, amb una potència instal.lada de 23 kw pic (màxim) tindrà una producció anual estimada de 25000 kw hora, ocupa uns 180 m2 al terrat de la mateixa escola i produirà un estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera d’11,6 tones per any”, van dir.

Está bé la dada, però el més interessant és la funció didàctica que tindrà l’ intalació per als alumnes i la resta de colomencs. La planta es pot visitar en grups i a hores concertades, va dir el director del centre, Diego Arroyo. I si un va veurà en directe, en una pantalla, com les plaques li roben l’energia al sol i la converteixen en electricitat com per art de màgia. Diguin-me si no és màgia poder captar uns rajos que tenen el seu origen a 149.600 quilòmetres de la terra, i fer-ho d’una manera neta? Això és un regal diví.

Em va alegrar escoltar per part de l’alcaldessa que Santa Coloma disposa ja de sis instal.lacions fotovoltaiques: Institut Ramon Berenguer, Escola Ferràn de Sagarra, Biblioteca Central, Polígon del Bosc Llarg, Cementiri i Escola Torre Balldovina. Això, va dir, suposa un estalvi total anual d’un milió de kWh, el consum d’electricitat de 145 famílies. A més ens estalvien l’emissió de 470 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera, un dels principals agents que està causant el canvi climàtic.

Visca la màgia del sol!

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: