Muñoz defensa els Cúbics després que l’arquitecte rebi el ‘Nobel’ d’Arquitectura

L’exalcalde Bartomeu Muñoz, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la ciutat pot presumir de tenir un projecte dissenyat pel nou premi Pritzker d’Arquitectura (l’equivalent al premi Nobel), Eduardo Souto de Moura. En concret, l’arquitecte portuguès és el creador de Cúbics, el conjunt de tres edificis singulars que s’alcen a tocar el parc d’Europa i que són la base d’una operació urbanística que ha estat l’epicentre del cas Pretòria, que entre altres va esquitxar a l’exalcalde.

Muñoz assegura que tot l’afer jurídic i les acusacions de blanqueig de diner “s’aclarirà allà on toca” i ara ha volgut sortir altre cop en defensa del projecte Cúbics i de la “singularitat arquitectònica” que representa per a Santa Coloma. Bartomeu Muñoz confia que el reconeixement que ha rebut Souto de Moura “farà canviar de posició algunes de les persones que eren contràries a Cúbics”, tot i que assegura que a l’Ajuntament de Santa Coloma “hi ha tant regidors com tècnics que tenen una opinió molt positiva del projecte” i així li ho han transmès”.

També ha fet referència a l’actual política del govern municipal del PSC (antics companys seus) per enviar-li un missatge: “Les ciutats es construeixen amb aquestes apostes, arriscant, no sobre la base de no fer res per no molestar”. En aquest sentit, Muñoz creu que “serà molt difícil que d’ara en endavant un altre premi Pritzker treballi a Santa Coloma”.D’altra banda, s’ha mostrat molest pel fet que la seva coneguda aposta pel creixement vertical de la ciutat hagi estat sovint blanc de crítiques: “Sembla que es poden fer edificis alts a tot l’àrea metropolitana menys a Santa Coloma”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: