Núria Parlon abre un debate en Facebook

Núria Parlon le gusta el debate y no rehuye el cuerpo a cuerpo. Sus reflexiones en Facebook son habituales y ahora ha activado su cuenta en Twiter (@nuriaparlon). Estos días es objeto de cierta polémica una crítica suya a la entrevista de Carles Combarros, alcaldable de CiU, en El Punt. En su conversación con los periodistas, Combarros dice que su prioridad son los 12.000 colomenses que están en paro y expresa su voluntad de terminar con las crisis que azota a la ciudad, aunque sin dar más detalles. La entrevista apareció en el momento en que el Govern de CiU anunciaba los severos recortes en la sanidad pública.

En Facebook, Núria Parlon habla de la “incoherencia de CiU”. “Sentí cierto estupor –dice– al leer la entrevista que el candidato-alcaldable de CiU en Santa Coloma ofrecía al diario El Punt. Dice que su prioridad es acabar con los 12.500 parados que tiene la ciudad. Hasta aquí, una promesa electoral poco creible, a raíz de sus argumentos vacuos para conseguirlo; pero si lo analizamos con un poco más de detalle parece ser que Carles Combarros no sea el candidato de CiU, aparte de conocer muy poco Santa Coloma lo que si debe conocer aunque sea por la prensa es que la acción de recortes desaforada del Govern de Artur Mas nos sitúa frente a plantas de hospitales cerradas (en l’Esperit Sant, Can Ruti y Vall d’Hebron, hospitales a los que vamos los de Santa Coloma), las urgencias colapsadas y muchos médicos en el paro… algunos cuantos de Santa Coloma. Si us plau una mica de coherència!”.

La alcaldesa y el ciudadano Sam Núñez Amela inician en Facebook un debate, dentro de la cortesía, sobre el marco de la política municipal y los peligros de acabar con el estado del bienestar. Otro colomense, Miguel Garrido, tercia en la discusión y acusa a la alcaldesa de desviar la atención para no abordar los problemas de Santa Coloma: “Nos lleva –afirma– hacia otro sitio, que por lo menos no sea un estado de corrupción, oportunismo, amiguismo o dictadura de mayorías absolutas… para acabar apoyo las palabras del amigo (otro partipante) que ha dicho que nos esperan casi dos meses de campaña de demagogia pura y dura, cada uno ya cogera y asimilara lo que pueda o quiera…”.

ACUSACIÓN DE CIUTADANS.– José Antonio Rodríguez Palacios trata de rebajar la temperatura. Y en estas que aparece Magí Algueró, el candidato de Ciutadans, y acusa a Núria Parlon de censurar sus comentarios en Facebook. Parlon lo niega tajantemente y le advierte: “Si quiere hacer polítia de la demagogia aquí no ha encontrado usted el mejor lugar, pues ha tocado con un hueso duro de roer”. Garrido pide respeto y la alcaldesa se muestra conforme.

Y continúa el debate.

-Magí Algueró replica: “Ya, ya. Buena políitica está usted echa si criticar ahora a CiU como si sus políticas fueran tan diferentes. Le recuerdo el pacto de Tinell con multas por rotular en castellano en Santa Coloma (…) Núria dime de que presumes y te dire de que careces”.

– Parlon: Fas servir armes, Magí, de les que com a polític jove i amb ganes hauries de defugir… és una llàstima.

– Algueró: Lo siento si ofendo con verdades, pero quien se pica ajos come. Y tranquilos, médicos, enfermeros y el resto de trabajadores sanitarios pasaran a las lista de cursos formativos para no subir las listas del paro. Ayer mi segunda de lista me comentaba que en el hospital donde trabaja pusieron unas normas en el tablón y vinieron 5 personas a comprobar si estaban colocadas. Mas, pero mucho mas, control y gestion para salir de esta crisis.

– Esteve Serrano retoma las críticas a Combarros: “Por qué no explica el candidato colomense de CiU, que hace unos pocos meses el candidato y hoy “president de les retallades socials” (ese será su lugar en la historia de Catalunya, con dos consellers que defensen l’empresa concertada, Boi Ruiz, expresident de la patronal sanitària, i Irene Rigau, que mai ha amagat la seva estima pel neoliberalisme) les espetó a los comerciantes colomenses, reunidos en un famoso restaurante de la ciudad que se acabarían las subvenciones que ayudan a equilibrar y a garantizar la competitividad de la pequeña y mediana empresa ante la voracidad de las grandes superfícies comerciales. Porque el candidato de CiU dice que acabará con el paro de los 12.500 colomenses? Sabe que no tiene competencias para ello? Sabe cuantos puestos de trabajo dispone Santa Coloma?

– Josep Maria Cortes: el candidat de CiU a SCG és un d’aquells “franc-tiradors” tipus Laporta, que s’autoendollen per “apuntar-se” sense massa escrupols en les llistes d’algun municipi i d’aci fer el salt a qualsevol lloc per fer algun negoci. Probablement CdC en el nostre municipi, malgrat tenir perfils de més alt nivell, aquests no han sabut trobar encara, el seu lloc. Però ja el trobaran…

– Magí Algueró replica: Esteve con todo el respeto del mundo y la paciencia que me caracteriza, llamo censura cuando un comentario mio es borrado en vez de ser contestado o aclarado y hablar de los errores pasados del consistorio no es ser demagogo sino ser realista un coordial saludo, señor Serrano.

FALTA SOSIEGO.– Pilar Tomás aporta serenidad al debate: Hola a tots, Núria felicitats per donar la cara i obrir aquests debats a la xarxa social, un espai a on ens trobem persones de tot tipus, ideologies, creences i cultures. Sap greu quan ens trobem amb gent que no respecta l’opinió dels altres i ho demostra amb comentaris despectius i agresius, però t’he de dir que val la pena.

Merecerá la pena si prevalece el respeto y se contrastan opiniones. De lo contrario, no valdrá la pena discutir de nada. Ni en la tele ni en Facebook.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

3 Responses to Núria Parlon abre un debate en Facebook

 1. parets-santaco says:

  Aquestes “matxades”, sense arribar a ser del tot frontals, no són altra cosa que una desplegada de cua de paó reial per part dels candidats.
  Cal un debat seriós cara a cara obert i amb públic que podria moderar amb mestria l’administrador d’aquest blog.
  Crear una àgora que hauria de tenir lloc en un auditori ciutadà on participessin tots els caps de llista que concorren a les municipals per Santa Coloma.
  Llàstima que hagi tancat Televisió del Besós perquè haguès estat molt interessant que alguns candidats acabats de caure de la figuera s’estenguessin una mica més enllà dels 125 caràcters d’un missatge de twitter als que ens tenen acostumats. Aquest format reduït, que no ens compromet a més, és el que li llegim per exemple al candidat de CiU Carlos Combarros a qui per cert ja se’l coneix carinyosament amb l’apel•latiu de “Miss Majoria absoluta” per l’ajustat resultat amb què va sortir candidat després de ser castigat i rebutjat en assemblea pels militants històrics.
  Aquest senyor s’expressa en el seu facebook amb titulars grandiloqüents i frases curtes (quant més dius més oportunitat tens de demostrar allò que no saps) i on a més té la gosadia d’enllaçar entrevistes-publicitat (pagades com l’anunci que són) i on es declara necessari pel pacte que (en petit comitè) assegura haver tancat amb la senyora Parlon. El famós pacte Pikolin: “pacta i posa´t a dormir” i amb el qual espera aconseguir una còmoda Tinença d’alcaldia ben remunerada que no li requereixi gaire coneixemenet de la ciutat ni de les seves necessitats (no viu a Santa Coloma i no se l’ha vist en cap acte d’entitats o de ciutat).
  El que convindria és que l’Ajuntament i la ciutat siguin el veritable objectiu dels alcaldables, no una plataforma de projecció de cara a donar-se a conèixer dins les seves pròpies formacions. Un cap de llista ha de lluitar pels seus conciutadans i no utilitzar la candidatura de pasarel•la d’OT perquè els dirigents del seu partit es familiaritzin amb el seu careto. Santa Coloma es mereix alguna cosa més que ser el “trampolí” per aconseguir un càrrec en una conselleria o canviar de feina quan la crisi apreta.
  El tema dels segons, que en el cas de CiU es una “segona, la senyora Susana Abelló caldria saber aptituds, coneixement de la ciutat, si fan vida a
  Santa Coloma…
  Porten els seus fills a les escoles de la ciutat? O no els semblen prou bones i només estan empadronats a Santa Coloma perquè paguen menys d’IBI I dl’impost de circulació i en canvi busquen la qualitat en l’ensenyament o en el comerç al poble “guai” del costat? Aquests han de ser qui defensin el comerciants i qui reclamin més habitatges i més places escolars? Els que viuen o porten els nens a escoles de Badalona com és el cas d’aquesta senyora?
  No era justament això el que li retreien a l’alcalde Muñoz? Santa Coloma és la pagesa immigrant i pobra i Badalona és el Putxet on van a dormir encara que estiguin empadronats aquí i on porten els fills perquè no es barregin amb els “garrulos” colomencs. Quina estafa!
  Investigui Sr. Corachán. No es quedi només amb el questionari anecdòtic de preguntar si els candidats saben el nombre d’habitants de Santa Coloma, on és el carrer Listz , el preu d’un bitllet de metro o quant val un cafè. Els futurs regidors no han de veure la llista d’un partit polític com si fos l’INEM o una ETT. Encara que ser regidor sigui més còmode que vendre verdures o rellotges.
  Espero que la senyora Parlon no s’avingui als pactes Pikolin.
  Gràcies pel seu blog i continui endavant amb la tasca informativa.

 2. Montse says:

  Uuuufff…cuanto odio visceral se intuye aquí. Y nada que ver con política.
  Esto huele a personal, y creo que camuflarlo de debate político en Internet es bastante sucio y cobarde.
  Suena demasiado a lo que pasó en su día con Viñas y después con otros. ¿No serás la misma persona de barba blanca utilizando diferentes “alias”?, porque “el que tuvo, retuvo…”

 3. Pilar Tomás says:

  M’he quedat ben parada amb aquest article, la veritat és que va ser un debat “calent”…

  Potser s’estaven tractant temes que marxaven més enllà del que pot suportar un espai com facebook, tot i que, espero que sigui valuós, no pels candidats, sinó pels ciutadans que volem saber què passarà amb el futur de la nostra ciutat.

  El que més em va sorprendre van ser les respostes dels que en principi hauríen de mostrar-se més respectuosos i tolerants amb les opinions de la resta (el Sr. Magí va destacar les seves capacitats en quant al respecte i la paciència) i em sembla que no va ser gaire llest…perquè va desmostrar el contrari.

  Les maneres d’expressar-se del Sr. Magí van deixar molt que desitjar… i per la gent jove com jo, a qui ens costa tant endinsar-nos en el món de la política (siguin les causes que siguin) aquestes declaracions ens allunyen encara més.

  Torno a donar el meu suport a tot aquell que faci servir les xarxes per dir la seva, però sempre, com diu el nostre amic Corachan, des del contrast i el respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: