El PSC incorpora 35 propostes ciutadanes

La obertura de patis i biblioteques els caps de setmana és una de les propostes més significatives del programa del PSC, aprovat per unanimitat, en assemblea celebrada ahir vespre a la Torre Balldovina. Els socialistes colomencs, entre d’altres coses, proposen també crear quatre noves escoles bressol, equipaments i serveis per la gent gran, una regulació específica per a les instal.lacions de telefonia mòbil i l’augment de les plantilles de policia local i mossos.

En una nota, el PSC destaca que el programa s’ha elaborat de manera participativa, i ha comptat amb les aportacions d’una trentena de militants i, com a novetat enguany, amb un total de 134 propostes i suggeriments provinents de la societat civil, a través de la pàgina web de la candidata Núria Parlon. Del total de les que s’han rebut en format de proposta – algunes eren queixes o suggeriments– el programa n’ha recollit aproximadament el 60%, un total de 35. Com a exemple, una que proposava la implantació d’horts urbans a la ciutat.

El texte aprovat defineix Santa Coloma com una ciutat residencial i de serveis, ciutat d’acollida i com la ciutat del Besòs, fent referència a la vocació d’esdevenir un referent de cohesió entre un i altre marge del riu i que “el que passi a Santa Coloma ha d’influir al seu entorn i viceversa”, com va apuntar Joan Carles Mas, coordinador del programa, en la seva exposició. Núria Parlon també es va referir a “la importància de ser ciutat del Besòs per projectar Santa Coloma en clau metropolitana, i exemple n’és el Campus de l’Alimentació de la Torribera”. Parlon va al.ludir al Pla Besòs, desenvolupat pels municipis de l’entorn del riu, entre ells Santa Coloma, i amb l’Oficina Tècnica del Besòs com a coordinadora, i que entre d’altres propostes inclou al de construir nous ponts que comuniquin millor una i altra banda.

Aquest és un dels eixos del programa electoral que va exposar l’alcaldessa. Un altre és el de donar a conèixer el patrimoni turístic i cultural de Santa Coloma de Gramenet i projectar la ciutat en clau residencial i en la seva dimensió metropolitana.

En una nota, el PSC diu que les propostes fonamentals del programa electoral amb el que es presenta Núria Parlon a les eleccions municipals tenen molt en compte les necessitats reals de les persones d’aquesta ciutat. Així, es destinaran 9 milions d’euros en els propers quatre anys per a millorar la xarxa d’escoles bressol, i se’n construiran quatre més, de manera que n’hi hagi almenys una per districte. Pensant en la gent gran, es construiran pisos tutelats a la Pallaresa, es continuarà amb l’adaptació de vivendes per a facilitar-los la mobilitat i s’exonerarà de pagar l’ajut a la llar a aquelles persones grans o amb necessitats especials que tinguin ingressos inferiors al valor de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSEC).

El programa inclou també la proposta d’obrir els patis de les escoles els caps de setmana, per facilitar l’esport de lleure així com l’obertura de les biblioteques un diumenge a mes, perquè en puguin gaudir les famílies. Continuarà el programa de gratuïtat de llibres de text, però fent especial incís en la reutilització. Igualment, es mantindrà el Fons de Contingència d’un milió d’euros destinat a persones i famílies amb especials dificultats.

En quan a la seguretat, es planteja l’increment d’un 20% dels efectius de policia local i es reclama a la Generalitat l’augment de la de mossos d’esquadra.

Núria Parlon es compromet també -diu la nota del PSC- a dur a terme una regulació específica per a les instal.lacions de telefonia mòbil, establint el límit de potència 4.000 vegades per sota del fixat legalment.

En quant a equipaments, es farà entre d’altres les pistes d’atletisme de 400 metres de corda a Can Zam, noves pistes de petanca i un equipament destinat especialment als joves i amb vocació metropolitana per a la pràctica d’esports freestyle. També, una nova biblioteca al Fondo i la renovació del mercat Sagarra.

Igualment, el PSC vol continuar el programa Millorem els nostres barris, amb actuacions concretes a diferents uns de la ciutat; es construiran tres noves promocions d’habitatges públic (Doctor Ferran, Circumval.lació i Irlanda-Banús), es millorarà la Borsa d’Habitatge Jove i es faran dos nous parkings (Oliveres i Parc Moragas).

En definitiva, “un programa realista i possible, però que necessitarà moltes complicitats i esforços per fer-lo possible, també de la complicitat ciutdana”, va concloure Núria Parlon.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: