Rodulfo va fer política sent ja jutge

Pepònio

Què passa quan un polític no diu la veritat? I quan el que no la diu és un jutge? I si el presumpte mentider és un jutge que fa política?

Volem parlar del jurista Albert Rodulfo Giménez, que fa uns dies negava a GRAMENET 2.0 ser un dels promotors del partit polític La que Faltava (LqF), amb el mestre Antoni Jaumandreu Balanzó, Pepònio, que ha passat per mitja dotzena de formacions polítiques. Rodulfo va assegurar que quan va ser nomenat jutge va deixar a un costat qualsevol activitat política. Rodulfo va negar, i així ho vem escriure, que estigués darrere, com asseguren diferents fons, dels pseudònims Ariel Santesmases i d’altres que La que Faltava utilitza per criticar a polítics i periodistes.

LES DADES.– Doncs bé, sembla que el jutge no va dir tota la veritat. El Consell General del Poder judicial va nomenar a Albert Rodulfo Giménez jutge substitut de Cerdanyola del Vallès el dia 25 de maig del 2009, segons que va publicar el Butlletí Oficial de l’Estat. Després del seu nomenament, escrits polítics amb el seu pseudònim habitual van seguir publicant-se a la web de La que Faltava. En ser preguntat per aquest extrem, Rodulfo va assegurar que els escrivia la seva esposa, Núria Tàpies, una cosa que resulta difícil de creure pels qui coneixen les seves limitacions en aquest terreny.

A més, Albert Rodulfo va tenir un paper important en el procés de ruptura de Gent de Gramenet. En concret va participar en una assemblea política del 13 de setembre del 2010, dia en què es va materialitzar l’escissió protagonitzada per Pepònio i Rodulfo, quan ja portava un any i quatre mesos com a jutge.

L’Estatut de Jutges i Magistrats, en el seu article 5, estableix les incompatibilitats i prohibicions. Textualment diu: “El cargo de juez y magistrado es incompatible con cualquier actividad, salvo la docencia, cuando así lo autorice el Consejo General del Poder Judicial. De igual modo, se prohíbe que los jueces y magistrados pertenezcan a partidos políticos o a sindicatos. Sólo se les permite crear asociaciones profesionales formadas exclusivamente por jueces y magistrados (en España existen tres: Asociación Profesional de la Magistratura, Jueces por la Democracia y Asociación de Jueces y Magistrados Francisco de Vitoria)”.

VÍDEO DELATOR.– Això no és tot. Després de la ruptura amb Gent, Pepònio i la dotzena d’escindits van crear La que Falvava amb el propòsit de disputar-li l’espai electoral als seus antics companys, però la gent els dóna l’esquena. Durant aquest temps han fomentat una web en la qual no han tingut pietat de ningú, al mateix temps que el seus membres es reunien periòdicament per tractar de fer una candidatura i preparar la seva estratègia política. Al menys, en una d’aquestes trobades hi va participar Rodulfo. Va ser el passat dia 28 de desembre i el final de la reunió-sopar va ser gravat en vídeo per LqF Productions. El jutge (primer per l’esquerra) no sembla fer fàstics a la càmera, més aviat tot el contrari. Rodulfo riu i aplaudeix quan els seus companys canten una copla en la que s’han riuen (sempre és el mateix) en aquest cas de Miguel Ordoñez, un dels pesos pesats de Gent de Gramenet.

Albert Rodulfo.

¿Qué le pasará al pobre Miguel que hace tiempo que no se le vé?

Dicen que es muy feliz en la montaña

Que se está convirtiedo en ermitaño, La-la-lala-la-la…

Al jutge li fa gracia la cançó. Riu i aplaudeix, aplaudeix i riu.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

9 Responses to Rodulfo va fer política sent ja jutge

 1. Felipe Ferrer says:

  Això que dieu és molt greu. Potser algú hauria de posar-lo en coneixement del CGPJ perquè malgrat no ser jutge ni cosa que se li sembli (els jutges substituts no han passat cap prova, només s’han inscrit a una llista de substitucions) estan afectats per les mateixes prohibicions.

 2. Angel Pla says:

  Ni entenc, ni em semblen bé tot aquest seguit d’informacions que entren en terrenys personals i professionals. Estic d’acord amb el debat politic, fins i tot que sigui encés i apassionat.Pero entrar en aquest joc no m’agrada gens. Per la meva part total respecte cap a la persona que s’esmenta, i potser que veiem una trajectoria global i deixem de banda als incidents més recents.

 3. Andrés Pumares says:

  ¡ BRAVO, BRAVO BRAVO !
  Hacia tiempo que no disfrutaba tanto leyendo algo. Ha sido genial, pues usted les hace tomar su propia medicina, solo quer con estilo. Gracias.
  .Ah, y lo mejor de todo es que acaba con un video como hacen ellos siempre. Un fuerte abrazo, Andrés
  La, la llalalal, lal, lala …………………

 4. Juan Flores says:

  Ha tocado a los intocables. Que un juez no cumpla la ley es grave y sin embargo el opinador Pla de más arriba dice que no hay que meterse en eso. Si son del PP sí, y si son socialistas, más aún. Pero si son asamblearios que hagan lo que les de la gana. Pues no, quien calumnia para divertirse o por joder a los demás debe pagar por ello, sino es en los tribunales que reciba al menos la critica social. les animo a seguir por esta línea. Felicidades, de veras.

 5. José R. says:

  Como les veo muy puestos en estos asuntos, les invito a que investiguen porque el alcalde-dictador Bartolomé Muñoz le subió dos categorías a MANEL OLIVÉS en el escalafón de funcionarios del atyntamiento de Sta. Coloma, en el que trabaja y entró enchufado por Carles Viñas, el transfuga que traicionó a los convergentes para abrazar la teta del socialisto. Olivés lleva el mismo camino que su maestro Viñas, traicionará a los de CiU para irse con los pinchauvas de La que Faltaba. Al tiempo, si no.

 6. Marc Martell says:

  Una curiosa alianza.

  El representante de CiU, que al despedirse en el Pleno municipal de sus cuatro cargos remunerados dedicó un recuerdo a dos procesados en la operación Pretoria (a los que calificó de víctimas de una persecución injusta), es defendido a capa y espada por un conocido promotor de grupos alternativos diversos, fustigador (verbal y verborreico) de los procesados en la operación Pretoria y aliado de un abogado que se apunta a las listas de sustitución para interinajes de jueces ausentes que teóricamente es adalid contra la corrupción política pero que insulta a un periodista que se atreve a explicar las tropelías de su amigo, sin importarle los cuatro sueldos públicos del Sr. Olivés ni sus connivencias con la corrupción.

  Me lo expliquen, por favor.

 7. LLorenç Manel. says:

  Sr. Pla:

  Potser vostè és un desmemoriat, però no ens prengui per estúpids.

  Fins ara, ben ha entrat el seu grup i vostè en els terrenys que ara qualifica de personals i professionals i ben poc ha seguit aquest consell que ara ens ofereix per “veure les trajectòries globals” i deixar de banda els fets concrets.

  No ens vulgui enredar i respongui, si us plau:

  Vostè veu correcta la conducta, si és certa i sembla que ho és perquè no la desmenteix, del Sr Rodulfo?

  Vostè veu correcte que el Sr. Rodulfo menteixi públicament?

  Vostè està d’acord en que el Sr. Rodulfo participi en una burla d’altra persona i la difongui a la xarxa?

  Deixis de romanços i “trajectòries globals” i respongui, si us plau.

 8. Lluís Roure says:

  El Sr. Jaumandreu se ha molestado y responde en su página web. Suya, porque hay que ver el bombo que se da a todo lo que a él se refiera y de su plumilla salga, siendo el resto de los contenidos un simple relleno accesorio.

  Pero así como tiene una excelente memoria para recordar todas las “gracias” quew ha producido en los últimos veinte años, no la tiene igual para recordar los partidos por los que ha intentado alcanzar, sin conseguirlo, un puesto político remunerado, eso que tanto denosta (en los demás).

  El Sr. Jaumandreu ha sido candidato a las elecciones europeas, hace bien poco, en el año 2009, por el partido “Izquierda anticapitalista, revolta global” Ahí va el enlace para comprobarlo.

  http://revoltaglobal.cat/article2150.html

  Pero todavía hace menos que fué candidato al Parlament de Catalunya, en las elecciones de noviembre de 2010, hace seis meses. Esta vez el grupo se llamaba “Des de baix”

  No, Sr. Jaumandreu, los demás no somos tan tontitos como parecen ser los que se prestan a hacerle de relleno a su egolatría.

 9. Lluís Roure says:

  Me he dejado el enlace a la segunda candidatura. Ahí va.

  http://www.juntaelectoralcentral.es/jelect/CATALUNA_2010_Candidaturas1.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: