Can Zam entre en el debat electoral

Àngel Pla, de ICV-EUiA; Carles Combarros, de CiU; Jaume Abelló, de Gent, i Josep Lluís Jiménez, de la Unió colomenca de atletisme.

Unes 300 persones van participar ahir en la botifarrada organitzada per la Plataforma per reivindicar la regeneració i la ampliació de Can Zam. Els participants van sortir a peu des de la plaça del Rellotge fins al parc, tots amb el dorsal 400, que són els metres que han de tenir les futures pista d’atletisme. En la taula rodona van participar Carles Combarros, candidat de CiU; el regidor Àngel Pla, d’ICV-EUiA, i Jaume Abelló, portaveu de Gent de Gramenet, a més de representants de la Plataforma i el club d’atletisme.

CiU, ICV-EUiA i GENT DE GRAMENET.– Pla va reclamar a l’Ajuntament que es respectés l’acord del Consell de Ciutat, que estableix que Can Zam ha de ser un parc urbà. Va criticar al Govern local per  “l’abandó” del lloc i va advertir que el Consistori estudia fer un equipament industrial o pisos a l’antiga fàbrica de la Damm. Per la seva banda, Carles Combarros va afegir que “si el PSC repeteix la seva majoria absoluta hauran moltes portes tancades en aquesta ciutat”. I Abelló va lamentar l’oblit del llac, “quan fa poc els regidors es barallaven per pujar-se a les barques”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

3 Responses to Can Zam entre en el debat electoral

 1. E. Esclat says:

  Sinceramente, creo que hay concejales que mean fuera de tiesto. No existe, desde el debate de Can Zam, ninguna propuesta del equipo de gobierno de hacer pisos en la Damm ni mucho menos equipamientos industriales. Lo segundo es lo que propone Combarros en su programa electoral, y lo primero es imposible en la época en la que estamos. Además, el señor Pla conoce perfectamente que la Damm no va a desmantelarse. Me parece hacerle un flaco favor a los ciudadanos distorsionar la realidad de esta forma para conseguir un puñado de votos.

 2. Angel Pla says:

  Señor Esclat, ayer mismo en la cadena SER el Sr.Colldeforns de la ACI reclamaba textualmente una zona Industrial en la DAMM. Y en mi intervención afirme que el debate de CAN ZAM ya se había hecho, que es el acuerdo del Consell de Ciutat, y que no podía estar siempre abierto, porque aparecerian nuevos debates, como el de la DAMM.Por lo que respecta al equipo de Gobierno del PSC, a cual se refiere al que hay desde Noviembre 2009, o el que había de Mayo 2007 a Noviembre 2009. En esta última etapa no hay propuesta de pisos en Can Zam, si se refiere al anterior Gobierno dentro de este mandato 2007-2011, pues le diré que en Av.Anselm de Riu, Av.Francesc Maciá, había una propuesta de vivienda en Can Zam por el PSC, y que siempre el PSC habia dejado esa puerta abierta, por eso no habia acuerdo con la Plataforma de la Serra de Marina.
  Espero que esto aclare sus dudas. Muchas gracias

 3. Pep says:

  ERC i ( L’INTERESAT ) DEBAT DE CANZAM

  Ja que sembla que no doneu importància a la posició d’erc en aquest tema (segur que tenieu noticies més important ), aquí deixo el comentari

  .per l’Esquerra Gramenet el dijous, 12 / maig / 2011 a les 10:52.

  Ja fa molts anys que el tema del futur de Can Zam apareix i desapareix amb la proximitat de les eleccions municipals. En el transcurs de tot aquest temps, la posició d’ ERC no ha variat, hem estat fidels al nostre primer projecte que combinava un parc frondós i utilitzable per a tothom amb una zona esportiva de qualitat digna de les necessitats de la ciutat ( pistes reglamentàries, pavelló modern …), una posició que no tothom pot dir que hagi mantingut sempre. Entitats i persones que ara defensen amb radicalitat les pistes d’atletisme ( necessàries per a una ciutat com Santa Coloma) fa uns anys ens criticaven per “hipotecar” amb el nostre projecte el pulmó verd de la ciutat.

  Amb la nostra visió de ciutat, sempre hem cregut que la col·laboració amb les entitats / plataformes ciutadanes ha de ser de màxim suport i d’acompanyar les seves actuacions al seu costat; però mai intentar manipular-les ni suplantar-les.

  ERC Santa Coloma no va participar als actes d’aquest diumenge passat organitzats per la Plataforma Serra Marina perquè es veia que se’n faria un ús partidista. Tal i com ha passat en els darrers temps ( on els actes organitzats per la Plataforma han estat actes de suport cap a un determinat partit polític), aquest diumenge es va tornar a fer evident que l’acte que referit estava lluny de les acampades organitzades anys enrere per la mateixa Plataforma. Aquelles acampades tenien el suport de nombroses entitats de la ciutat, i eren amplis els suports que rebien. Per contra, diumenge passat vam veure-hi un acte polític d’un sol grup amb el seu cap de llista al front de la mani ( adhesiu de partit al pit inclòs)més que no pas una reclamació multitudinària.

  Ens sap molt de greu veure i comprovar com una entitat que aglutinava moltes sensibilitats i entitats en pro de la defensa d’un model de parc per a Can Zam, es troba actualment al servei d’un projecte polític únic. Desitgem que un cop passades les eleccions municipals, aquesta Plataforma torni a ser un moviment conjunt per a la ciutat.

  .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: