El Parc Fluvial té 147 espècies d’ocells

Imatge d'un colibri.

Més bones notícias sobre el riu Besòs. Si fa unes setmanes rebíem la notícia de tenir set espècies diferents de peixos, avui L’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha anunciat que va detectar el passat any un total de 147 espècies diferents d’ocells en el Parc Fluvial del Besòs, 7 de les quals han estat observades per primera vegada.

Només 16 d’aquestes espècies es van reproduir en el citat espai, segons un comunicat difós avui per la institució provincial.

“La baixa proporció d’aus reproductores en relació al nombre d’ocells observats es deu tant a la falta de tranquil·litat com d’hàbitats adequats per a la majoria d’espècies, com per exemple la vegetació de ribera de port arbori”, han afegit les mateixes fonts.

D’altra banda, la zona de major interès pel que fa a la reproducció de les aus és la dels canyissars de depuració de Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet, amb un total de 47 parelles reproductores per quilòmetre.

De les 225 espècies d’aus que s’han observat en el Parc Fluvial des del 2000, any en el qual la Diputació de Barcelona va iniciar la seva gestió, una part important s’ha vist en els períodes migratoris.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: