Hereu dóna suport al nou Pla del Besòs

Cinc alcaldes metropolitans.

L’alcalde de Barcelona i candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu, ha fet gala de la transformació de l’àmbit del riu Besòs liderada pels alcaldes socialistes, i ha advertit que només amb ells podrà convertir-se aquest àmbit en una nova rambla metropolitana en forma de corredor verd. Ho ha dit en roda de premsa a Santa Coloma acompanyat de l’alcaldessa i candidata, Núria Parlon, i el de Sant Adrià, Jesús Maria Canga; el de Badalona, Jordi Serra; i la de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, a més del president de la Diputació, Antoni Fogué, i regidors d’urbanisme.

Hereu pren com a base el nou Pla Besòs que ha fet l’Oficina Tècnica, i que inclou les previsions per als propers 10 anys: “Únicament amb una àrea metropolitana liderada pel progrés, aquesta nova i fascinant agenda del Besòs es farà possible”, ha insistit. I ha destacat la petjada dels alcaldes socialistes, de manera que “ni el Forum ni la Mina són el que eren”, tampoc el riu, i ha reclamat que s’involucrin la Generalitat i l’Estat per aquest àmbit, del que ha defensat la seva centralitat que augmentarà amb l’estació de la Sagrera.

AGENDA PER AL BESÒS.– El candidat socialista ha ressaltat que tenen agenda pel Besòs, enfront d’aquells que només s’acorden del riu per “denigrar els barris”, i ha apostat per treballar perquè no sigui una barrera, que les infraestructures pesades donin pas a la cohesió i impulsant la nova economia.

Preveuen crear una gran rambla metropolitana que connecti el mar i la muntanya, i que la creuaran 17 connexions, una cada 400 metres: ara hi ha vuit ponts i tres passos, i es preveuen nou connexions més –tres passos i sis ponts–. La proposta inclou crear cinc corredors de bus interurbà segregat i d’alta capacitat, completant així la futura xarxa del RetBus de busos ràpids de la capital, les primeres línies de la qual es preveuen engegar a la tardor.

Els corredors serien Badalona-Montigalà-Santa Coloma; Badalona-Sant Adrià; Montcada i Reixac-Santa Coloma-Sant Adrià; Badalona sud- -Santa Coloma, i Gorg-Fons-Montigalà, i estudiaran connectar-los amb el RetBus. A més, apostaran per perllongar el tramvia –el Trambesòs– fins al Port de Badalona i el Centre de les Arts, el Còmic i la Il·lustració, i executaran la cobertura de la Ronda Litoral al seu pas per Santa Coloma, davant el campus de Torribera.

Els alcaldes metropolitans preveuen a més que el Besòs acabi sent un nou corredor verd metropolità, connectant el centre de Trinitat Vella amb el parc de Can Zam, creant el recorregut temàtic de l’aigua en el Congost del riu, i consolidant el parc del Turó de Vallbona.

També seguiran millorant la qualitat ambiental del riu i el seu entorn, creant zones humides de transició entre l’àmbit terrestre i l’aquàtic, i espais d’interconnexió entre els dos parcs naturals de l’àrea: Collserola i la Serra de Marina.

Tot això se sumarà al ja realitzat, com la supressió de barreres arquitectòniques, l’arribada del tramvia i les prolongacions del metre, la renovació de barris i carrers, en una zona que concentra el 20% de la població de la regió metropolitana i 850 hectàrees de polígons d’activitat econòmica.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: