Núria Parlon promet revitalitzar el patrimoni històric

Núria Parlon, aquest matí.

La campanya del PSC ha tingut aspectes d’originalitat. Cada dia ha tractat un tema diferent. En aquests dies han presentat, entre unes altres, les seves proposta de Salut, Educació i Gent gran. La candidata Núria Parlon es fa un retrat cada dia amb un cartell diferent (veure foto), segon la temàtica. Núria Parlon ha presentat avui les mesures programàtiques sobre cultura: Més participació, reforç de l’associacionisme, millors equipaments, i promoció de l’activitat pública i privada en són els principals eixos.

“La nostra cultura és un actiu i un símbol d’identitat de la ciutat”, ha declarat Núria Parlon a la presentació de les propostes culturals. El PSC vol potenciar el patrimoni històric, artístic i cultural, fomentat els recorreguts que ja organitza el Museu Torre Balldovina. La creació del Centre de visitants del poblat iber del Puig Castellar “contribuirà sens dubte a ampliar la faceta turística de Santa Coloma” ha comentat Parlon.

Quant a la difusió la proposta socialista passa per endegar a Internet la xarxa “Tots som Santa Coloma”, una plataforma de difusió de les propostes culturals, activitats tant públiques com privades. La cultura de proximitat tindrà el seu fort en la millora dels actuals centres cívics i en la construcció d’un de nou, el del barri del Raval. D’altra banda, l’esdeveniment cultural per excel·lència la Festa Major d’Estiu serà més participativa per recollir les propostes de tots els sectors de la ciutat.

ACTE A SINGUERLÍN.– A la tarda, la candidata socialista ha presentat al Centre Cívic de Singuerlín les propostes del programa de Cultura. L’acte ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones, representants d’entitats i organitzacions i ciutadania que es dediquen al món de les lletres, el teatre i, en general, de la cultura i l’associacionisme.

La candidata a l’alcaldia Núria Parlon ha destacat els nous equipaments previstos, entre ells “la Biblioteca del Fondo -dins el multiequipament del Mercat municipal- i que disposarà d’un fons especialitzat en gastronomia”. També ha anunciat que “farem un nou centre cívic al barri del Raval i impulsarem noves iniciatives per a la projecció externa de la ciutat a la llera del Riu Besòs i a Can Zam, entre d’altres projectes”.

Núria Parlon també ha recordat “la importància de coordinar esforços -ciutadania, administració i entitats- perquè en un moment on els recursos son escasos, puguem reforçar la cultura ja que és un element fonamental de cohesió, integració social i d’identitat a les ciutats”. En aquest sentit, “s’han d’aprofitar els equipaments i buscar totes les oportunitats possibles per potenciar la creació local”, ha afegit.

L’alcaldessa ha anunciat la creació de “la Xarxa Som Santa Coloma”, una eina aglutinadora de l’oferta d’oci, lúdica i cultural, tant pública comprivada de la nostra ciutat. I també la continuació dels itineraris pel patrimoni cultural de Santa Coloma, amb la posada en marxa de la ruta “Santa Coloma Nord”, que s’afegirà als actuals itineraris “Santa Coloma Centre” i “Santa Coloma Sud” amb la col·laboració del Museu Torre Balldovina.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

2 Responses to Núria Parlon promet revitalitzar el patrimoni històric

 1. Pep says:

  La veritat és que s’agraeix que la alcaldessa, parli de cultura, el que sorprèn és que durant molts anys la cultura dels governs socialista, ha estat la cultura de l’especulació, la manca de llibertat d’expressió i, la manca de participació.
  Hi ha una dita popular, si des de petit el nen no a cala valors com és respectar la diversitat de pensament, el respecte a pensar diferent, això la Sr alcaldessa i part dels candidats que es presenta no ho respectava, perquè ara va ser diferent , Han crescut en aquesta cultura, i una mostra del que dic és, la alcaldessa aquesta realitzant una campanya personalitzada en la seva persona, d’una dona jove i somrient.
  No hi ha ideologia, que és la cultura d’un polític, només hi ha imatge i màrqueting i molts diners.

 2. Josep L says:

  La alcaldesa debería de decir que no lleva a las personas más preparadas de su agrupación. Se ha dejado llevar por amiguismos y por llevar personas que den “imagen” (marketing). O entonces, ¿Por qué lleva a una chica que solo sabe hacer pizzas, cantar jotas y sin estudios? No quiero que me represente, hay que estar preparado. Dentro del PSC hay gente muy preparada.
  Somos 120.000 habitantes, una ciudad importante y la alcaldesa nos debería de tomar más en serio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: