Comença el ball

ARTICLE D’OPINIÓ

Núria Parlon ha fet el primer moviment. Li ha ofert formalment a Siscu Sánchez, dirigent d’Iniciativa, un pacte de Govern per als propers quatre anys. L’alcaldessa socialista també s’ha posat en contacte telefònic amb Carles Combarros, de CiU, i el dissabte es veuran amb el mateix propòsit. De manera que comença el ball.

Siscu Sánchez li ha agraït el gest a la dirigent socialista, però li ha dit que s’ho vol pensar. Sánchez desitge implicar en aquesta decisió a tota l’organització, fins i tot als adherits i simpatitzants. I amb aquesta finalitat hi ha convocades ja assemblees en Iniciativa i EUiA. A més, Sánchez ha de buscar la fórmula perquè el seu soci de coalició se senti representat, ja que el seu representant, Xavi Pujols, no entrarà a l’Ajuntament.

El dirigent d’Iniciativa ha aconseguit els millors resultats dels últims anys, però ha perdut un regidor per culpa de la Llei D’Hondt i la irrupció de Plataforma i d’altres. Però ICV-EUiA està obligada a pactar. El contrari és pitjor, és estar en l’oposició amb PP, Plataforma i Gent de Gramenet. Una situació bastant semblant viu Carles Combarros, que ha superat una divisió interna complicada. No ha aconseguit més regidors, com esperava, però ha evitat una situació difícil.

Núria Parlon ha perdut vots, però manté l’alcaldia i ha evitat el desastre del PSC. Ara, li toca fer canvis a l’Ajuntament i al partit, on alguns l’estan esperant per recriminar-li que els quatre independents que va posar en la llista no han donat els resultats esperats.

La socialista colomenca continua sent una figura emergent del PSC, però aquests resultats no reforcen la seva posició dins del seu partit. No obstant això, a Barcelona i Santa Coloma haurien de ser conscients que sense ella, probablement, els socialistes estarien avui lamentant-se d’una hecatombe.

Ja no és moment per queixar-se, sinó de treballar. Ha arribat l’hora de la política. Que els triats es posin d’acord per fer un programa per millorar Santa Coloma i atendre als ciutadans copejats per aquesta crisi de mai acabar.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

6 Responses to Comença el ball

 1. M. G. says:

  “Carles Combarros, que ha superat una divisió interna complicada. No ha aconseguit més regidors, com esperava, però ha evitat el desastre.”
  En aquestes dues lineas fer un incís, després de lluitar per la divisió interna del partit, ha estat tot un èxit poder mantenir els dos regidors i 237 vots més de les eleccions anteriors.
  No estaria malament que el PSC, pactarà amb ICV i CIU, aquests dos últims representants, són joves,tenen moltes ganes, il·lusió i empenta de millorar la situació de Santa Coloma en tots els aspectes.

 2. María Barceló says:

  Qui és Carles Combarros? Jo només he vist quatre cartells pel carrer. Crec que Siscu és més fiable a l’hora de fer pactes. És clar que CiU té la Generalitat i potser a la Núria Parlon li pot interessar.

 3. Joan Murgades says:

  He observat que Convergència perd vots en el districte Centre i barris propers. En aquesta zona perd uns 500 o 600 vots, que significarien un nou regidor, i arribar a tres per primera vegada.
  Aquesta baixada es deu a la influència negativa del senyor Olivés? Per què CiU no baixa en la resta de Santa Coloma?

 4. ciutadana says:

  María Barceló, ja que preguntes qui és Carlos Combarros, i creus que és mes fiable Siscu (jo crec que són els dos de fiables) et deixo un enllaç perquè treguis conclusions tu mateixa!!
  http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/394580-la-nostra-prioritat-son-els-12500-aturats-colomencs.html

 5. ciutadana says:

  María Barceló, ja que preguntes qui és Carlos Combarros, i creus que és mes fiable Siscu (jo crec que són els dos de fiables) et deixo un enllaç perquè treguis conclusions tu mateixa!!

  http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/394580-la-nostra-prioritat-son-els-12500-aturats-colomencs.html

 6. Martín M says:

  El PSC en te prou amb pactar amb ICV sola o amb CiU sola. Resulta poc comprensible que, sense tenir-ne necessitat vulgui pactar amb totes dues formacions alhora. Crec que Núria Parlón ha de triar amb qui vol pactar: ICV-EU representa uns valors clarament diferents dels de CiU i tenen priotitats polítiques gairebé oposades. Si pacta solament amb ICV les polítiques del govern municipal i les prioritats seran més d’esquerres, més socials, etc, si ho fa solament amb CiU seran més de dretes, més lliberals, i això te efectes pràctics evidents: si pacta amb uns, es retallaran unes partides, si pacta amb els altres, unes altres. El que no val es dir “m’és igual”, pactaré amb tothom que m’aporti estabilitat. Es que el PSC a Santa Coloma no te política? De veritat que li és igual pactar amb ICV que amb CiU?
  La veritat és que amb aquesta generosa oferta cap a totes bandes, sense que calgui, sembla massa que el PSC el que vol es tenir “controlats” els seus més directes competidors. Se sembla massa a aquells famosos “pactes de progrés” que oferien generosament, fins i tot en les llargues temporades de majoria absoluta, els seus antecessors a l’alcaldia (De Madre i Muñoz) amb el gairebé explicit objectiu de tenir “quieta i callada” a l’oposició. I, a fe de Dèu, que van estar quiets i callats! Es que no s’en recorda ningú dels “pactes de progrès” amb una ICV amb molts carrecs a la Dipu, pero que a santa Coloma votava tot el que li deia el PSC, Cúbics inclosos? tampoc s’en recorda ningú d’un Dr Viñas que l’únic que aportava al “progrés de la ciutat” eren les estratègiques relacions amb Kilmarnock i un nodrit equip de funcionaris enxufats?
  Sisplau senyors del PSC, si per governar la ciutat, cal pactar perque han perdut la majoria absoluta, pactin. Pero pactin solament el que faci falta i mullin-se: o amb ICV, o a amb CiU. No amb tots a l’hora, que ni cal ni, sobretot, convé.
  No estem tan malament per fer un govern de salvació, oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: