¿Santa Coloma tiene 3.516 fascistas?

Carteles electorales de Plataforma.

ARTÍCULO DE OPINIÓN

Ni las encuestas pagadas por Josep Anglada auguraban un éxito tan sonado de Plataforma per Catalunya: tres concejales. Y lo que es peor ni los sondeos ni los cálculos de los estrategas de los partidos democráticos detectaron tal posibilidad. Nadie barajó esa eventualidad.

¿Eso significa que en Santa Coloma, capital del socialismo y ciudad del cinturón rojo, tiene 3.516 fascistas o xenófobos? 

No, claro que no. Solo conozco a un votante de PxC y es un tipo que está “hasta pelotas”, dice, de que no le den trabajo porque tiene 49 años y ahora vive de los malditos 420 euros de la ayuda familiar. Un tío simpático que lleva cinco meses esperando una operación de juanetes. Un colomense estupendo que se pasa las tardes en la terraza de un bar de la avenida de Santa Coloma porque ya hace calor y no tiene dinero para pagar la factura del aire acondicionado. Es un hombre agotado, desengañado, malhumorado, solitario y triste que se ha creído el cuento de que los chinos y los magrebís tienen la culpa de sus males; ellos y la maldita crisis de nunca acabar. Mi amigo es un tipo normal, obcecado, al que ni el PSOE de toda la vida ni ningún otro partido le ha dicho que las cosas no son así. Ese es el único votante de PxC que conozco y puedo decir con orgullo que no un facha. Es un hombre equivocado y confuso, y harto de que le cierren la puerta en las narices cada vez que sueña con una oportunidad.

No sé cómo serán los otros 3.515 colomenses, seguramente gente cabreada como mi amigo.

Siempre que hay crisis hay una atomización del voto y salen los pescadores en río revuelto. La historia contemporánea está llena de ejemplos de salvapatrias, de mala gente que sabe estimular las vísceras de los ciudadanos en vez de la cabeza.

Pero yo seguiré tomándome una cerveza con mi amigo del alma. Y, quizá, algún día me lleve la alegría de que vuelve a votar al PSC o a Gent de Gramenet, o quien le dé la gana. Pero no a esa gente altanera y fría, que tiene malas intenciones.

Quant a Jordi Corachán
Periodista

12 Responses to ¿Santa Coloma tiene 3.516 fascistas?

 1. Pablo says:

  No me siento aludido por ese calificativo ni soy votante ni mucho menos simpatizante de ese partido, pero al decir que esos 3.512 colomenses que han votado a PxC son fascistas, les estás insultando y no creo que el insultar y hacer públicas en internet cual barra de bar te rebaja. Mira que te sigo en twiitter por lo interesantes que son tus posts, pero me parece que aquí has patinado un poco.

  Yo creo que estos 3.512 colomenses no son fascistas, sino que es gente que ignora el programa o que como tu dices que está harta, con el piso patera que tiene encima del suyo o lo que sea.

  • Carles says:

   Como tengo una cruzada personal en pro de la compresión lectora, solo escribo comentarios cuando detecto que agreden al editor de un blog o periodista de algún medio sin tener en cuenta lo que realmente expresa el escrito.
   Jordi, no esta llamando ni insultando como tu dices a esos 3.513 votantes de PxC. Es más pone en duda este hecho, ¿te has dado cuenta que el título figura entre signos interrogación?.
   La puntuación es muy importante cuando leemos y todavía lo es más si no la tenemos en cuenta y nos atrevemos a difamar tergiversando las intenciones del autor.
   Así que no, Jordi no ha patinado. El que patina eres tu.

   • Peblo says:

    Tienes toda la razón, no me fijé en los signos de interrogación. Pido disculpas.

 2. Pere gran says:

  Crec que CAP grup polític els va tenir en compte i no es ba contrarestar, Per aixo molta gen els va votar, però si es repitesin les votacions i féssim una bona campanya no traurien rés.
  Ara toca treballar perquè no torni a passar.
  Pere

 3. Pep says:

  Estic d’acord que en SG, no hi ha punts feixista, solament gent cabrejada i oblidades, per part dels poders públics.

  Per puntualitzar Pere gran, dir que hi ha entitats així com Gent de Gramenet, que ha donat la cara en aquesta campanya, denunciant públicament als PxC, per xenofogos, com treballant en diferents entitats durant tot l’any, per la integració i en contra de la xenofòbia.

 4. Pere gran says:

  Pep, estíc d’acord de que en una trobada veu tenir enfrontamens, tambe al secretariat d’immigracio de Convergencia s’esta treballant, pero en previsió no había fet res CAP partit del que es presentaven, d’aqui els resultats.
  Pere

 5. Retroenllaç: ¿Santa Coloma tiene 3.516 fascistas?

 6. Carme says:

  A mi em perdonareu, però sí que hi ha gent que porta molt de temps avisant que això estava passant, que la gent estava emprenyada i confosa.
  Fa 11 anys que hi va haver un intent de l’ajuntament de fer un pla de convivència a la ciutat; va quedar en paper mullat i en Muñoz el va tallar de socarrel. Cap partit polític va protestar per això, només alguna entitat titllada d’exagerada, com el Centre d’Acolliment per a Estrangers, que porta gairebé vint anys treballant en solitari, amb molt poc suport de l’administració i de les entitats organitzades de Santa Coloma.
  D’aquella pols ve aquest fang: si la política d’immigració municipal és zero; si s’aprofita l’atac a la immigració per treure vots, si es criminalitza institucionalment el nouvingut… què s’espera de la gent emprenyada?
  I ara què faran? queixar-se? intentar rendibilitzar electoralment el malestar? O faran, per fi, una política seriosa d’integració, de suport, d’interconeixement, d’intercooperació…?

 7. Jordi says:

  He decidit a escriure perquè hem sento identificat amb aquest article. Sóc de SC de tota la vida, i he vist com els últims anys la nostra ciutat s’ha degenerat. A la ciutat tenim un problema de convivència important, això no ho podem negar. Mireu, jo vivia abans a Santa Rosa, i vaig haver de malvendre el meu pis, perquè viure al barri s’havia convertit en un problema. Jo respecto a totes les persones que vinguin a treballar i a millorar, però no vull gent inadaptada i conflictiva. És molt fàcil criticar a 3.516 persones, però no volem conèixer la realitat d’aquestes 3.516 persones. Jo he votat a PXC, perquè estic fart dels pisos pastera, estic fart de que moltes d’aquestes persones es riguin de nosaltres i us posaré un exemple molt aclaridor. En la meva antiga escala, els problemes eren constants, bàsicament per sorolls i pagaments. En una reunió d’escala, a la que mai assistien els pisos regentats per inmigrants (bàsicament àrabs), es va decidir parlar amb els propietaris per tal de posar al corrent de pagament les quotes atrassades i per recollir diners per tal de pintar l’escala (Us Parlo de l’any 2003-2004). Sabeu quina va ser la resposta d’un dels propietaris? Jo no pago.

  Jo fart d’aquesta situació, vaig vendre el pis, per comprar-me un de nou (més petit) al Carrer de la Mare de Déu dels Àngels. De moment no tinc cap queixa amb els meus veins, on hi conviuen, sense cap problema una família d’origen xinès. Jo no estic en contra, i ho torno a repetir, dels que s’adapten, estic en contra dels que es volen riure de nosaltres.

  • Lalo says:

   Has votat PXC per que consideres que hi ha un problema de convivència important.

   Però, la qüestió és: quina solució dóna PXC al teu problema? Cap ni una.

   Creus que a la gent immigrada li agrada viure en un pis pastera? Creus que prefereixen viure precàriament aquí que al seu poble? Creus que venen per riure de tu?

   No és millor intentar cercar una millor convivència que alimentar els odis i els recels que no aporten cap solució?

   • Jordi says:

    Hola Lalo.

    A mi cap partit m’ha aportat fins ara cap solució als meus problemes. Fins ara he votat al PSC-PP-Ciutadans i ara a PXC, i sincerament estic molt desencantat amb la política local, però confio en què el meu vot faci reaccionar a la clase política. Si hi ha 3 regidors a SC de PXC; es que alguna cosa no està funcionant a la ciutat i que no agrada a gairebé el 10% dels votants colomencs. Això és el que s’ha de tenir en compte. El bonisme polític, porta aquestes coses.

    Jo no sé si venen a riure’s de mi o de la societat en general, però se’n riuen. Te he posat un exemple que m’ha passat a mi en primera persona i per tant sé del que parlo. És molt fàcil parlar de la vida dels altres sense conèixer i conviure amb el problema. T’asseguro que tu no aguantaries més d’un any visquent en aquella situació.

    Jo sempre he estat disposat a cercar una millor convivència, però i ells? Naturalment, que si jo marxo als EUA, jo ja sé quines són les lleis americanes i les he de respectar. Si jo marxo a Irán, ja sé quines lleis m’afectaran i les hauré de respectar, m’agradin o no. El que no té sentit, és que jo m’hagi d’adaptar a ells i les seves costums. Tots sabem que la convivència es fonamental, però tots les han de respectar, no només els “idiotes” dels catalans.

  • Lalo says:

   Evidentment que s’han de respectar les lleis. Però això ja és així. Si qualsevol persona comet un delicte, independentment de la seva procedència, té la responsabilitat penal i és condemnat si es demostra la culpabilitat.

   El que no funciona a la ciutat és que hi ha una crisi, no des de l’any 2008, sinó amb períodes de major i menor intensitat, des dels anys 60 i que encara no s’ha resolt. És una gran ciutat dormitori sense indústria (pocs ingresos) i molt atur per la falta de planificació econòmica des de fa molts anys. PXC no aporta cap solució a això, no és fàcil tampoc trobar-ne ni, de fet, existeix cap solució màgica. Però, PXC crea, a més a més, un altre problema fictici i que pot portar conseqüències greus si arriben a aplicar propostes que atemptin contra els drets humans bàsics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: