La militància d’IC recolza el diàleg amb el PSC

Siscu Sánchez, a l'assemblea d'Iniciativa.

L’Assemblea d’Iniciativa va aprovar anit per unanimitat votar a Núria Parlon en el ple d’investidura. La majoria va autoritzar també a Siscu Sánchez a mantenir un diàleg amb el PSC de cara a establir un pacte de govern.

En la proposta de Núria Parlon com a alcaldessa no va haver-hi discussió.  “No situem la investidura dins un procés negociador. Nosaltres sempre hem votat la llista d’esquerres més votada”, va dir Siscu Sánchez. En canvi, en l’assumpte dels pactes va haver-hi certes objeccions. Uns quants militants van sol·licitar que s’exclogui del possible pacte a CiU, el partit de les “retallades”; uns altres van demanar un acord que donés llibertat de vot a Iniciativa en els plens.

Siscu Sánchez va agrair la confiança i va dir que la signatura d’un pacte no dependrà tant de les carteres que ofereixi el PSC, com de les maneres de fer i d’una relació seriosa amb els socialistes. “Estar per estar, no hi serem” -va explicar Siscu Sánchez, cap de llista d’Iniciativa- “Lògicament ens entenem més amb el PSC que amb altres formacions però cal tenir en compte que la majoria absoluta s’ha acabat, l’escenari ha canviat i hem de ser coherents amb els tres eixos que hem defensat: eficàcia, transparència i diàleg”. El president local d’Iniciativa també va afegir que la decisió d’entrar al govern ha de ser “lliure” i de tipus “polític” i va remarcar que existeixen “línies vermelles” que la coalició no està disposada a traspassar, de manera que mantindran la seva postura sigui al govern o a l’oposició.

Sánchez podrà dialogar, però l’última paraula la tindrà l’assemblea.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: