Les retallades arriben a la Clínica Mental

Treballadors de Torribera protesten davant de la Diputació, el desembre passat.

El Parc de Salut Mar de Barcelona anuncia el primer ERE del sector de la Sanitat per acomiadar a 194 treballadors, “de tots els àmbits”. El Parc integra l’Hospital del Mar, de Barcelona, i els centres assistencials Emili Mira i López, de la colomenca Torribera (Clínica Mental) entre altres centres. La direcció ha comunicat al comitè d’empresa la seva intenció de presentar un expedient de regulació d’ocupació. El Parc serà la primera empresa pública que adopti aquesta mesura per complir amb la retallada de 15 milions d’euros marcada des de la conselleria de Boi Ruiz. 

Segons el comunicat de la direcció del Consorci al comitè d’empresa, l’expedient de reducció d’ocupació que es presentarà té el propòsit d’acomiadar a 194 treballadors d’aquests diferents centres sanitaris, la qual cosa inclouria a personal El Consorci Parc de Salut Mar va ser creat l’any 2010 en substitució de l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària de Barcelona per gestionar diversos centres mèdics de la capital catalana. Fuentes de la direcció reconeixen que la mesura guarda relació amb les contínues retallades pressupostàries que ha vingut sofrint l’entitat en els últims anys. La reducció de la despesa sanitària prevista pel nou executiu regional ronda el 10%.

Per expressar la seva protesta per aquesta retallada de personal, s’ha convocat una concentració per dilluns que ve 20 enfront de l’Hospital del Mar de Barcelona, just després de l’assemblea de treballadors que tindrà lloc a l’interior del centre sanitari.

Els treballadors de Torribera han protagonitzat una sèrie de protestes durant els últims mesos. Els empleats no estan conformes amb el seu traspàs de la Diputació a la Generalitat, perquè això ha comportant, diuen, una pèrdua de drets com a funcionaris. La UGT va responsabilitzar al colomenc Antoni Fogué, llavors president de la Diputació, d’aquesta situació.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: