Núria Parlon pacta amb ICV-EUiA i CiU

Núria Parlon rep la vara d'alcaldessa, el passat 11 de juny.

Ja hi ha acord municipal. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, cap de llista del PSC, ha arribat aquest matí a un preacord amb els representants d’ICV-EUiA i a un altre preacord amb els de CiU per tal de formar un govern de progrés per a aquest mandat polític.

En un comunicat oficial de l’Ajuntament, s’informa que mitjançant el preacord amb ICV-EUiA, aquesta  formació tindrà la Tinència d’Alcaldia de Participació Ciutadana, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania (Seguiment de les Polítiques de Transparència). S’hi estableix també una regidoria adjunta a l’esmentada Tinència d’Alcaldia i la Regidoria Delegada de Medi Ambient i Sostenibilitat, així com una altra regidoria d’un dels sis districtes de la ciutat. D’altra banda, el preacord amb CiU preveu que aquesta coalició tindrà la Tinència d’Alcaldia de Promoció Econòmica i Ocupació i una regidoria de districte amb la delegació de Promoció de la Ciutat.

“PACTE DE PROGRÉS”.– Tots dos preacords hauran de ser ratificats per les assemblees dels diferents partits. Un cop els documents rebin la llum verda de les formacions polítiques implicades, seran formalitzats.

L’alcaldessa Núria Parlon ha expresat la seva satisfacció per aquesta entesa i ha remarcat que la seva voluntat és “establir un pacte de progrés que doni estabilitat política a l’Ajuntament i contribueixi al progrés de la ciutat, sempre en benefici de la població de Santa Coloma de Gramenet”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

7 Responses to Núria Parlon pacta amb ICV-EUiA i CiU

 1. Retroenllaç: Núria Parlon (PSOE-PSM) pacta con ICV-EUiA y CiU [CAT]

 2. Santako anti-fascista says:

  Més d’1.000 persones s’han manifestat aquest vespre a la plaça de la Vila per protestar contra les retallades de la Sanitat anunciats pel Govern que presideix Artur Mas. “No, no a la sanidat privada; la pública volem”, ha estat un dels lemes més cantats. La convocatòria efectuada pels treballadors de l’Hospital de l’Esperit Sant ha comptat amb una àmplia representació del PSC, amb l’alcaldessa Núria Parlon al capdavant i diversos regidors socialistes; així com d’ICV-EUiA, amb Siscu Sánchez i altres destacats dirigents. No faltava ningú. També es trobaven un bon grup de Gent de Gramenet, i de diverses entitats de Santa Coloma. Després de la concentració, els participants s’han manifestat per la Rambla de Sant Sebastià.
  SUPORT INSTITUCIONAL.– En un comunicat del Comitè d’Empresa de l’Hospital l’Esperit Sant s’alerta de l’empitjorament de la qualitat assistencial dels ciutadans causa de les mesures promogudes pel govern català per retallar el 10 % del pressupost al Servei Sanitari Públic, i que suposen una reducció dels drets sanitaris de la ciutadania. “No podem permetre que es destrueixi un pilar bàsic de l’estat del benestar”, va dir el metge Manuel López Lara davant del ple municipal.
  L’Ajuntament ha aprovat una resolució de l’Alcaldia contrària a les retallades anunciades, amb els vots a favor de PSC, PP, ICV-EUiA i l’abstenció de CiU. El públic, que omplia la sala, ha aplaudit la postura del PP.

  ESCRIT EN AQUESTA WEB ABANS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS. JE,JE.

  DIOS LOS CRIA Y ELLOS SE JUNTAN !

 3. OBELIS says:

  Per què desestimem totes les candidatures a l’alcaldia

  La nostra decisió està pressa molt abans de les eleccions del 22 de maig, i aquesta és la de romandre allà on els nostres electors ens han situat: a l’oposició.

  Gent de Gramenet es referma en els compromisos electorals que va adoptar amb la ciutadania, i es compromet a utilitzar totes les eines possibles per portar a terme les propostes integrades en el seu programa electoral; sent una oposició crítica i constructiva, des de la vessant de l’esquerra transformadora.

  D’altra banda, celebrem la pèrdua de la majoria absoluta del PSC-PSOE, que després de dotze anys haurà d’arribar a pactes amb els altres partits per poder governar. No hem d’oblidar però, que els diferents partits que es barallen per formar part del govern ja han participat d’altres, i que aquests no han suposat cap millora en el que considerem que ha de ser una ciutat habitable i socialment justa, i on totes les decisions s’han pres sense tenir en compte la seva ciutadania. Cal recordar també que durant el mandat d’aquests partits, és va aprovar el projecte Cúbics i que aquests formaven part del Consell d’Administració de Gramepark. Per això, des de Gent de Gramenet, considerem que tot el consistori anterior, i per tant, la gran majoria de l’actual, és responsable o corresponsable, per acció o omissió, del Cas Pretòria.

  I ja que parlem del Cas Pretòria, recordem el seu principal responsable: Bartomeu Muñoz. Com molts dels moviments socials de la ciutat denunciàvem des de molts anys enrere, aquest personatge peculiar no residia durant el mandat a Santa Coloma. I ara seguim denunciant que aquest fet segueix vigent en el moment en que es permet l’existència de representació al consistori, com a regidors i membres electes, persones no residents a la ciutat, i sense cap mena de vinculació/implicació en aquesta.

  D’altra banda volem expressar que sigui quin sigui el pacte de govern a la nostra ciutat, no existirà cap tipus de govern d’esquerres ni progressista; ja que els partits polítics tradicionals han demostrat al llarg de tots aquests anys a través de les seves polítiques neoliberals, que la seva vocació és la de governar amb un sentit electoralista i partidista, i en favor dels interessos d’uns pocs en comptes de fer-ho per tota la ciutadania.

  Cal afegir, però que tot i la nostra satisfacció per l’entrada al consistori, no podem amagar un sentiment agredolç per la pujada en una regidoria del PP, però sobretot per l’entrada d’un partit que proclama idees de caire feixista i xenòfob a l’Ajuntament. Considerem que tot i les lamentacions dels partits polítics tradicionals, aquests no han fet res en els darrers anys per afavorir la convivència de la ciutadania de la nostra ciutat. Gent de Gramenet es compromet a lluitar contra qualsevol mostra de discriminació per raons d’origen o ètnia, i en favor de la convivència, la cohesió social i el respecte als drets humans.

  És per això que per tots els fets esdevinguts a la nostra ciutat els darrers anys apostem per una veritable regeneració democràtica, ja que no entenem la democràcia si no és participativa; és a dir, cal apropar la vida pública a la gent i obrir espais de decisió ciutadana reals. És per això que reivindiquem el dret del veïnat i les entitats a parlar i participar en tots els plens, incloent el dia d’avui, així com del conjunt d’espais de participació i decisió col·lectiva. Tanmateix, exigim la realització dels plens municipals ens espais amplis i adequats per a l’assistència de les entitats, col·lectius i veïnes de la ciutat.

  Finalment, volem destacar que Gent de Gramenet resta com a partit polític a nivell institucional, per imperatiu legal. Però continuarem sent un moviment sociopolític al carrer, diferenciant-nos en la metodologia amb els partits polítics.

  És per això, que a partir d’ara, amb dues finestres obertes a la ciutadania dins l’ajuntament, continuarem la tasca que portem realitzant, fa més de 6 anys, per la construcció d’un altre model de ciutat: més justa, participativa, lliure i solidària.

  Gent de Gramenet, moviment ciutadà divers que treballa per una Santa Coloma millor

  CENSURAT PER LA PREMSA DEL “REGIMEN ” GRACIAS JORDI

 4. Miguel says:

  Una vez mas los socialista consigue integrar en su gobierno IVC-IUa y CiU, si analizamos las tres fuerzas políticas y sus programas nos damos cuenta que sus programas como en la teoría existe unas diferencias importantes, pero esto es en teoría, en la practica como desde hace años nos tiene a costumbrados no existe diferencias, el reparto de poder justifica todo, incluso pactar con partidos que campaña se han criticado.

  No era necesario hacer un pacto con el partido socialista para mejorar las condiciones de vida de nuestra ciudad, los socialistas podían gobernar en minoría, y negociar con la oposición, para que las leyes o los presupuestos se a probaran sin esta en el Gobierno.

  La justificación de que haya un Gobierno estable, es una falacia, puede haber un gobierno en minoría, con apoyos puntuales en aquellas cosas que beneficie a la ciudad.

  Una vez mas el reparto del poder y por que no decirlo económico , es mas goloso que estar en la oposición.

  En esta situación no es de extrañar que la Gent no sepa que es la izquierda y la derecha, por que todos estáis revueltos, y según vuestro programa sois deferentes.

 5. juanj jose sampedro moya says:

  UNO MAS DEL MONTON:

  SACANDO CONCLUSIONES DEL ASUNTO EN CUESTION, VAMOS A TENER UN GOBIERNO MUNICIPAL QUE VA A SER MAS DE LOS MISMO QUE HEMOS TENIDO HASTA AHORA, BARRIGAS AGRADECIDAS POR PARTE DE TODOS LOS PARTIDOS QUE LO COMPONEN (PSC-INICIATIVA-CIU), DONDE ESTAN LOS QUE HABLABAN EN SU MOMENTO DE LA CORRUPCION “CASO PRETORIA” LOS SEÑORES (ICV-EUiA), COMO ES AGUA PASADA PUES YA SABEMOS COMO FUNCIONAN Y LA DINAMICA DE LOS PARTIDOS POLITICOS, A VIVIR DEL CHOLLO QUE SON CUATRO DIAS¿CREO QUE EN LA OPOSICION TAMBIEN PUEDEN HACER UN BUEN USO DE SUS FACULTADES POLITICAS? PERO VISTO LO VISTO CREO QUE DE ESTO NO TIENEN NI PAJARUELA IDEA

 6. kiko says:

  ¿Que significa un Pacto de Progreso?.

  Todos entendemos lo que es un pacto, lo que no se entiende que es de progreso, si no me falla la memoria cuando hablamos de progreso estamos hablando de hacer mas Cubics, hablamos de edificar en los pocos solares que tenemos en la ciudad para hacer pisos, progreso es recortar la sanidad, progreso es ampliar los años de la jubilación, progreso es privatizar la enseñanza, progreso es precarizar mas el trabajo, progreso es desahuciar a las personas que no pueden pagar su vivienda, y seguir pagando la hipoteca a los Bancos, progreso es subir las tazas de los servicios publico mas que IPC de los sueldos, progreso es que los políticos cobre grandes sueldos mas los privilegios que tienen, cuando hay cerca de 5 mill de parados.

  Sr y Sra, de los partidos, socialista, ICV-IUa y CiU, de que estamos hablando, si no me falla la memoria, parte de las reformas que hoy estamos sufriendo la ciudadanía, viene de estas reformas que están haciendo el partido socialista y, si faltaba algunas reformas mas, estas la esta llevando a cabo CiU, con la ayuda del PP. Que pinta ICV-IUa en este pacto, la verdad que cuesta entender, seguramente tendrá una justificación, por que en política todo se puede justificar, como fue el Caso de la construcción de los Cubics, se justifico que se haría pisos tutelados y viviendas de protección, esto es lo que se nos dijo, para justificar dicho a cuerdo, después descubrimos que era mentira, como demuestra las actas y los acuerdos de Gobierno.

  Hace poco La Sra. Alcaldessa en una declaración a la prensa, un mes antes de las elecciones decía,
  “yo estaré detrás de la pancartas si hay retalladas sociales” esto lo dijo en la manifestación de sanidad que se realizo en nuestra ciudad, habido otras retalladas y otras manifestaciones y no ha estado, recordar que hace pocos días se ha producido retalladas en la Clínica Mental, el responsable de estas retalladas según los sindicatos es Sr Antoni Fogué, por cierto el 4 de la lista socialista, seria por este motivo que no se puso delante de la pancartas, seguramente tampoco se podrá poner por las retalladas que CiU, esta haciendo por que es parte del gobierno.

  Existe argumentos suficiente para pensar que este pacto es mas de intereses de partidos y de personas, que no del intereses de los ciudadanos, en que se nos diga, que ellos representa la voluntad de los votantes, para mi no deja de ser un engaño mas a electorado, en los programas que los ciudadanos votamos ninguno llevaba dicho pacto, y mas con fuerzas políticas tan dispares, por lo menos en el papel.

  Cada vez mas se confirma lo que dice los del 15M, Ustedes no me representa, solo representa a sus partidos.

 7. Miguel says:

  La Deuda pública y el pacto del Euro.

  http://www.attac.tv/altermedia/2011/06/2029

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: