El nuevo gobierno municipal

Núria Parlon explica el cartapacio de los periodistas.

El Ayuntamiento de Santa Coloma aprobó anoche, en un pleno extraordinario, el nuevo cartapacio municipal, la distribución de cargos y responsabilidades políticas del Consistorio para los próximos cuatro años. La distribución se ha hecho de acuerdo con los pactos a los que llegó el PSC con ICV-EUiA, por un lado, y el PSC con CiU, por otro.

GOVERN MUNICIPAL:

ALCALDESSA: Núria Parlon.

COMISSIONS D’ACCIÓ POLÍTICA: Desenvolupament Econòmic, Hisenda i Serveis Interns

Urbanisme, Espai Públic, Medi Ambient, Seguretat i Convivència

Polítiques de Cohesió Social i Serveis a les Persones

Acció Territorial (formada per totes les regidories de districte).

1r TINENT D’ALCALDE: Esteve Serrano. Serveis Municipals, Comerç i Mercats.

2n TINENT D’ALCALDE: Antoni P. Fogué. Economia, Hisenda, Planificació i Serveis Interns.

3r TINENT D’ALCALDE: Siscu Sánchez. Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania.

4t TINENT D’ALCALDE: Antonio Carmona. Seguretat, Ordre Públic i Convivència.

5è TINENT D’ALCALDE: Carles Combarros. Promoció Econòmica i Ocupació.

6a TINENTA D’ALCALDE: M. Remedios Aragón. Espai Públic i Civisme.

7è TINENT D’ALCALDE: Raül Moreno. Benestar Social i Famílies.

8è TINENT D’ALCALDE: Jordi Mas. Urbanisme i Habitatge.

9è TINENT D’ALCALDE: Diego Arroyo. Educació i Esports.

REGIDORA DE POLÍTIQUES D’IGUALTAT DE GÈNERE, INNOVACIÓ I UNIVERSITAT: Lídia Guinart. Adjunta a la 2a Tinència d’Alcaldia.

REGIDORA DE CULTURA, SOLIDARITAT I COOPERACIÓ: M. Petra Jiménez.

REGIDORA DE SALUT, GENT GRAN I RELACIONS AMB ENTITATS CIUTADANES: Cristina Cerrato.

REGIDORA D’INFÀNCIA I JOVENTUT: Laia Tordera.

REGIDORA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT: Susana Abelló.

REGIDORA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT: Alexandra Sevilla.

REGIDORA DELEGADA ADJUNTA A PARTICIPACIÓ: Raquel Galera

PRESIDÈNCIES DELS ORGANISMES AUTÒNOMS

Institut Municipal d’Esports (IME): Diego Arroyo

Patronat Municipal de la Música: Laia Tordera

Grameimpuls, SA: Carles Combarros

Gramepark, SA: Jordi Mas

REGIDORIES DE DISTRICTE

Districte I: Francesc Sánchez

Districte II: Susana Abelló

Districte III: Antonio Carmona

Districte IV: Jordi Mas

Districte V: Esteve Serrano

Districte VI: M. Remedios Aragón

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to El nuevo gobierno municipal

 1. Daniel says:

  M’agrada que Combarros estigui a Economia i Ocupació. Espero que li deixin fer bé les coses, crec que tot i que CiU ha tingut problemes interns, el seu programa era el més intel·ligent de tots.

 2. Carme says:

  Han posat “convivència” amb seguretat i ordre públic? l’han separat de ciutadania? Què entén aquest ajuntament per convivència?
  Sembla que vulguin arreglar els problemes de convivència a garrotades.

 3. Jaume Abello says:

  PUNT 5
  Donar compte del decret de nomenament de tinents d’alcaldia, formació de la Junta de Govern Local i delegacions. (NEGATIU)

  En aquest punt es conforma el que seria el cartipàs tècnic del nou equip de govern conformat pel pentapartit de PSC, ICV, EUiA, Convergència i Unió. Així com el repartiment de càrrecs de poder que recauen sobre els tinents d’alcalde. És a dir, i en llenguatge més planer, aquí on es reparteix el pastís.
  A la vegada, es crea una nova figura no existent anteriorment en aquest consistori, com és el cap de l’oposició que en aquest cas recau sobre el Partido Popular. Un càrrec que comportarà més despeses per a la ciutat – i més guanys econòmics per al PP-, i que merament serà decoratiu de cara a actes institucionals.
  Si bé tot això és més del mateix, des de Gent de Gramenet ens podríem alegrar d’un nou fet: la creació de les regidories de districte, un fet recollit al nostre programa participatiu que diu el següent:
  “Per tal d’imprimir major proximitat en la gestió, caldria la creació de les Regidories de Districte, per coordinar els diferents barris a través d’actuacions conjuntes, i apropar la informació i atenció als ciutadans”.
  Si bé és un fet positiu, no podem estar contentes, ja que s’erra des de la base: s’ha de potenciar la creació de processos participatius per a la seva elecció en la proximitat.

  PUNT 7
  Proposta d’acord de la relació de càrrecs de la corporació amb dedicacions exclusives i parcials, de les indemnitzacions dels membres de la corporació i de les aportacions als grups municipals. (NEGATIU)

  Fermament el nostre posicionament serà un vot negatiu en aquest punt i això és així donat que creiem en la política, però no el viure ni enriquir-se de la política.
  És evident al situació de crisi sistèmica que vivim, i que es nota d’una forma molt evident a la nostra ciutat en forma de persones aturades, desnonaments, gent que no arriba a final de mes, gent que viu al carrer, que no té ni per menjar. I ens trobem amb sous astronòmics per als càrrecs polítics de la ciutat (i perquè no dir-ho, d’arreu, amb excepcions evidents: emmirallant-nos en el poble de Marinaleda o més proper, al Bages, a la població de Navàs on per decret d’alcaldia s’ha reduït el sou propi de l’alcalde de 6500 a 1500 euros aproximadament).
  Si bé els grups polítics han de tenir una designació per tal de dur a terme la seva activitat, també és cert que aquesta s’ha d’adequar a la realitat econòmica i social.
  A banda, creiem que la designació s’ha de consensuar entre el conjunt de representants i la ciutadania. Aquest no és el model de transparència pel qual apostem.
  Des de Gent de Gramenet apostem per la disminució de la despesa en salaris dels regidors i càrrecs del govern municipal, així com de les dietes i despeses no necessàries.
  Prenent exemple i en conseqüència amb els nostres compromisos electorals bàsics, les retribucions que es puguin obtenir a través de l’exercici del càrrec, ja sigui en mode de salari o dietes, aniran destinades a l’organització així com a projectes socials d’associacions o entitats de la ciutat.
  Dos punts que considero prou importans per que la ciudadania estigui INFORMADA de la votació de Gent.

 4. Pere gran says:

  Veig, que estarem divertits aquesta legislatura, be el meu comentari serà el següent:
  Jo crec que qualsevol càrrec de govern per el sol fet d’esta supeditat a les critiques mes ferotges, ja son mereixedors d’un bon sou, ( a qualsevol empresa en un càrrec de responsabilitat guanyarien mol mes i al sortir al carrer no haurien d’anar mira’n si se lis apropa algú) Peró jo el que si faria es analitzar si la feina feta es fa meritòria d’aquests sous, ja que una regidoria ben portada pot estalviar molts diners a L’Administració i dona bon serveis a la ciutadania.
  Si posem sous baixos tindrien l’excusa perfecta per justificar errades i fer algú que altre chanchullo. Per tant jo el que faria seria donar un marge de temps i llavors analitzar la situació, no fer critica sense raons coherents, penes que segur que tenim mileuristes treballant a la administració i que tampoc son mereixedors d’aquets sous perque alguns deis no tots, nomes fan que pasejarse pel carrer en llibretetes, i passant hores.
  En fi jo demanaria una mica de paciència.
  Bon cap de setmana a tothom.
  Bon cap de setmana a tothom.

  Pere Gran

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: