Amenaça d’ERO a la Clínica Mental

Antoni Gallego, del Sindicat de Metges.

La direcció del Parc Salut Mar de Barcelona ha rebutjat finalment el pla per evitar 60 dels 194 acomiadaments previstos inicialment per l’empresa per fer front a la reducció del pressupost sanitari, segons ha explicat el sindicat UGT.

El Parc Salut Mar és un consorci format en un 60% per la Generalitat i un 40% l’Ajuntament de Barcelona, que inclou entre uns altres l’Hospital del Mar, el de l’Esperança, el Centre Fòrum, el Centre Pere Camps i els assistencials Emili Mira i López (Torribera-Clínica Mental) de Santa Coloma.

La direcció i comitè d’empresa no han aconseguit un acord en l’última reunió abans de la presentació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de 194 empleats que aquest dijous el consorci presentarà davant la Conselleria d’empresa i Ocupació. L’empresa demanava una rebaixa dels salaris per compensar els 14,5 milions d’euros de retallada que haurà d’afrontar el centre per imperatiu del Servei Català de la Salut (CatSalut), mentre que els treballadors han proposat altres mesures. 

El comitè d’empresa ha manifestat una “profunda decepció i frustració” pel fet que la direcció no ha acceptat un pla de mesures alternatiu que permetia reduir el dèficit de més de 2,5 milions d’euros del consorci, ha afegit el sindicat.

El pla d’estalvi proposat pel comitè no toca la remuneració econòmica vigent que ja s’ha vist reduïda en aquest últim any en més d’un 8%– i en alguns professionals mèdics en més d’un 12%–, però introdueix possibilitats d’estalvi com un canvi de jornada, la valoració real de reducció de la despesa en farmàcia, exploracions complementàries i la congelació del pressupost de formació, entre uns altres.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Amenaça d’ERO a la Clínica Mental

  1. Miguel says:

    Los mismos argumentos que presenta la Generalitat, o nuestro propio Ayuntamiento, de hacer un ERE, en Sanidad, en concreto, en estos hospitales, para rebajar la deuda.

    Porque los ciudadanos no podemos hacer un ERE, a los políticos, como estamos en Santa Coloma de Gramenet, la deuda de nuestro Ayuntamiento, que ha sido generada por la mala gestión del Gobierno Socialista, es aproximadamente de 74 mill. de euros, creo que hay motivos suficientes para hacer un ERE, y bajar los sueldos a 25.000 €. este sueldo no seria definitivo, una ves bajado la deuda, podríamos hablar de la subida de sueldos

    Seria interesante que se pronunciara los ecosocialistas, ICV-IUa, y el resto de partidos, esto seria repartir la crisis entre todos.

    Un contribuyente, que no esta de a cuerdo con los sueldos que se cobra nuestros políticos. En la situación de crisis que vivimos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: