Gent denuncia “sous desorbitats” i “privilegis” a l’Ajuntament

Teresa Franco, presidenta del grup municipal de Gent.

El grup de Gent de Gramenet ha remès un nota de premsa per denunciar el que considera privilegis de la classe política en el nostre Ajuntament i fa una crida a l’austeritat.

En el seu comunicat, Gent diu textualment: “Si bé és freqüent sentir durant la campanya electoral paraules com “austeritat” ―i més en plena crisi econòmica i desafecció envers la classe política―, a l’hora de la veritat les formes de fer varien poc o gens: per començar, com ja hem denunciat, considerem desorbitats els sous que cobren no només regidors, sinó càrrecs de confiança, allunyats del tot dels de la majoria de veïns. A banda dels sous, sobre els quals mantenim l’opinió que s’han d’abaixar d’acord amb el sou mitjà dels veïns i veïnes de la ciutat, hi ha altres privilegis que beneficien els regidors: una plaça de pàrquing gratuïta per cadascun, entrades a actes a espais com el Teatre Sagarra o l’Auditori, o telèfons mòbils, per exemple”. Gent, en la seva nota, anuncia:
“Renunciarem a les entrades a actes al Teatre o d’altres espais sempre que suposin una despesa per a la resta de públic de la sala o sempre que s’ocupin llocs que podria ocupar gent que hagués pagat la seva entrada. Ens oposem a l’accés privilegiat a la cultura i ens comprometem a buscar la fórmula per fer que aquestes entrades estiguin a l’abast de la ciutadania d’alguna manera.
Renunciem, com ja ens havíem compromès, al sou en benefici d’una regidor i el destinem al finançament de projectes d’entitats de Santa Coloma així com a d’altres despeses que ens comprometem a detallar i fer públiques quan finalitzi el primer any de legislatura.
Exigim que es faci un control exhaustiu sobre tots els mòbils que l’Ajuntament té repartits a regidors amb cartera i demanem que se’n faci un ús merament de gestió i no personal. D’altra banda, reclamem que es faci pública la despesa que suposen els mòbils. En la recerca de l’exemple i de la màxima austeritat, proposem que es busquin fórmules per reduir els costos dels telèfons: hi ha programes informàtics que permeten el control dels números als quals es truca (el té l’Ajuntament? Amb quina finalitat l’utilitza?), restringir les trucades, etcètera.
Amb tot, emplacem la resta de grups municipals a prendre mesures d’aquestes característiques de cara a disminuir el malbaratament de recursos.”

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

12 Responses to Gent denuncia “sous desorbitats” i “privilegis” a l’Ajuntament

 1. Miguel says:

  Hasta donde yo se, ni ella ni su grupo han renunciado a los “privilegios” que tienen por ser grupo municipal. Sueldo para el portavoz y dinero para el grupo, mas asistencia administrativa, parking gratuito etc. Que renuncien públicamente y asi nos enteramos todos.

 2. Aleix says:

  Miguel, t’adjunto l’escrit que vam penjar fa uns dies a la web de Gent. Et recomano que visitis la web sovint.

  Ja fa unes setmanes que es va formar el nou consistori i Gent vol fer algunes consideracions sobre els privilegis derivats de l’exercici del càrrec de regidor així com d’altres, com càrrecs de confiança.

  Si bé és freqüent sentir durant campanya electoral paraules com “austeritat” ―i més en plena crisi econòmica i desafecció envers la classe política―, a l’hora de la veritat les formes de fer varien poc o gens: per començar, com ja hem denunciat, considerem desorbitats els sous que cobren no només regidors, sinó càrrecs de confiança, allunyats del tot dels de la majoria de veïns. A banda dels sous, sobre els quals mantenim l’opinió que s’han d’abaixar d’acord amb el sou mitjà dels veïns i veïnes de la ciutat, hi ha altres privilegis que beneficien els regidors: una plaça de pàrquing gratuïta per cadascun, entrades a actes a espais com el Teatre o l’Auditori, o telèfons mòbils, per exemple.

  Gent manifesta el seu rebuig a aquesta mena de tractes de favor que, ara més que mai, s’han de considerar com un luxe que no està a l’abast de molta gent. Per aquests motius, per decisió de la Taula, Gent anuncia que:

  Renunciarem a les places de pàrquing dels dos regidors perquè considerem que són innecessàries, més tenint en compte que tots els regidors haurien de viure a la ciutat i poder anar a fer la feina municipal a peu o en transport públic.

  Renunciarem a les entrades a actes al Teatre o d’altres espais sempre que suposin una despesa per a la resta de públic de la sala o sempre que s’ocupin llocs que podria ocupar gent que hagués pagat la seva entrada. Ens oposem a l’accés privilegiat a la cultura i ens comprometem a buscar la fórmula per fer que aquestes entrades estiguin a l’abast de la ciutadania d’alguna manera.

  Renunciem, com ja ens havíem compromès, al sou en benefici d’una regidor i el destinem al finançament de projectes d’entitats de Santa Coloma així com a d’altres despeses que ens comprometem a detallar i fer públiques quan finalitzi el primer any de legislatura.

  Exigim que es faci un control exhaustiu sobre tots els mòbils que l’Ajuntament té repartits a regidors amb cartera i demanem que se’n faci un ús merament de gestió i no personal. D’altra banda, reclamem que es faci pública la despesa que suposen els mòbils. En la recerca de l’exemple i de la màxima austeritat, proposem que es busquin fórmules per reduir els costos dels telèfons: hi ha programes informàtics que permeten el control dels números als quals es truca (el té l’Ajuntament? Amb quina finalitat l’utilitza?), restringir les trucades, etcètera.

  Amb tot, emplacem la resta de grups municipals a prendre mesures d’aquestes característiques de cara a disminuir el malbaratament de recursos.

 3. Joan Redon says:

  Hola, Jordi,
  He llegit la roda de premsa de Gent sobre els sous. Segurament ningú no respondrà, però els sous dels regidors de Santa Coloma són els més baixos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. És més, el sou d’un regidor amb cartera és de 37.500 euros bruts l’any. Això vol dir 1.700 euros al mes. Això és el que cobra un tècnic mitjà. No em sembla que sigui un sou estratosfèric, ni elevat, ni abussiu, sobretot si tenimn en compte que tenen responsabilitats executives. Si a més els descomptem el peatge que els cobra el partit, uns 90 euros al mes, el sou es queda bastant normalet.

  D’altra banda, qualsevol ajuntament de l’àrea metropolitana amb més de 100.000 habitants, com ara Hospitalet o Badalona, triplica el nombre de càrrecs públics de confiança a l’ajuntament de Santa Coloma.

  Crec que l’estratègia de Gent no és correcta i és demontable, però si des de l’administració o des dels partits que hi són no diuen res, la mentida s’estén com una bassa d’oli.

  Una abraçada,
  Joan

 4. Dekai says:

  El cálculo que dices es incorrecto porque 37.500 euros al año son más de 3.000 al mes. Los de 51.000 euros al año son más de 4.000 al mes. A mi me gustaría saber si solo cobrab eso o también tiene dietas en otros cargos o en el ayuntamiento, y cuanto cobraban en sus trabajos de antes de entrar en el cargo del ayuntamiento y cuanto les ha beneficiado presentarse a unas elecciones. También me gustaría saber si en otros ayuntamientos cobran tantos concejales como aqui porque creo que son 20 los que se dice que trabajan a dedicación completa, osea que nos gastamos mas de un millon y medio de euros al año en pagar a los concejales y a mi me parece mucho.

 5. Pere gran says:

  Lo siento pero esperava un poquito mas de moderacion i mas conocimiento sobre los sueldos de los representantes municipales.
  Lo primero que hay que saber es que los sueldos enunciados son brutos, con lo que una vez deducidas las partes correspondientes a Seguridad Social, Irpf, i otros descuentos como a todos los trabajadores en cualquier empresa el sueldo queda reducido aproximadamente a lo expuexto por Joan Redon, seria importante no marear a los lectores con falsas lecturas de los sueldos, no obstante el dia 29 o 30 podran preguntar a sus representantes cuanto han cobrado, a y decirles que han sido votados para que se dediquen a hacer funcionar y controlar el ayuntamiento no para hacer donativos al menos con ese dinero, todo que es de admirar que ustedes con su dinero hagan lo que quieran pero sin dejar de hacer sus funciones para las que fueron elegidos, asistir a las comisiones y a cuantos controles administrativos les corresponda.
  Saludos PERE GRAN

  • Jaume Abello says:

   Pere,los de Gent no hacemos donativos,solo intentamos ayudar a las entidades postergadas y perseguidas por la democracia “pretoriana” de la cual vosotros formais parte actualmente y del año 2003 al 2007 tambien.
   Sobre el conocimiento de los sueldos podrias explicarnos que hacian con los suyos los señores Molina y Olives,¿a cuantas comisiones asistián ?
   Si los señores Olives y Viñas controlaban Gramepark,¿por que no informarón a la ciudadania de su deuda multimillonaria? ¿no asistian? ¿no se enteraban? ¿ no querian enterarse?
   Tambien nos podrias explicar que hacia Carles Viñas cobrando 360000 euros anuales sin pasarse por el ayuntamiento.
   un saludo

 6. pere gran says:

  Ostres Jaume cada cop ba mes amunt el tema, ara resulta que el Carles viñas cobraba 60 mil.lions de les antigas pesetas al any, com dic cada cop anem millorant.
  Per altre banda, dirte que yo no formo part ni ara ni abans de cap gobern i com be tu saps i de sobras que ho saps, jo soc qui va denunciar multiples vegadas el abandonament de las seves funcions del representant de Convergencia i per aixo en el seu dia gent afi a mi ba denunciar que ahurian de dimitir els 27 regidors, com tu sabras estaven inclosos els 2 de Convergencia, pero com un cop agafada la cadira lis costava deixarla.
  Aixo n’obstant que sapigas que jo soc una home de Convergencia, que no vol dir que sigui conforme en el que diuen i en el que fan, encara que asumeixo las decisions de la majoria, tot i que en reservo el meu dret a discrepar, els meus vots dintre del partit sempre han sigut clars i transparents.
  En fi quant vulguis fem un charradeta en persona.

  Salutacions Pere

 7. Miguel says:

  Quiero apoyar a Pera Gran,en el tema de los sueldos los de Gent estan muy obcecadoscon el tema salarial. Lo que debemosde hacer, los que gobiernan y los que no, es trabajar duro y apoyar a los que hemos votado para que gobiernen y exigirles dedicación y profesionalidad para resolver nuestros muchos problemas. Ami me parece que el sueldo es mucho o poco, dependiendo de la labor que hagan, si lo hacen bien me parece barato lo que cobran, si lo hacen mal es carísimo. Dejemosles trabajar y ya habra tiempo de juzgarlos.A los de Gent les pediria que fueran positivos y dejaran esa forma de hacer politica, que es muy negativa o sea oponerse a todo por sistema y solo intentar vivir de los errores pasados, no debemosde olvidar, pero hemos de mirar hacia adelante. Nadie esta en posesión de la verdad absoluta. Santa Coloma nos necesita a todos y a todas.

 8. Pere gran says:

  Xavier Trias no era alcalde ein el 2007 como se detalla en el informe, por favor no aportar datos sin contrastar.

  Gracias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: