Problemes de cobertura mòbil

Dos homes utilitzen el seu mòbil en un bar.

Mentre que Barcelona es consolida com a capital mundial de la telefonia mòbil resulta que al mateix temps creixen les zones d’ombra. Entre les 44 localitats amb cobertura deficient es troba Santa Coloma. Les causes, segons el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicació de Catalunya, cal buscar-les en la falta d’antenes o el col·lapse de les mateixes per l’afluència massiva de turistes en aquestes dates a la costa. 

El degà del Col.legi, Ferran Amago, ha assenyalat que l’augment de l’oferta de serveis des dels dispositius mòbils, així com el seu desenvolupament, ha intensificat aquesta problemàtica, que fa anys que existeix. Ha alertat que l’afectació “s’accentua any a any”, i ha assegurat que per revertir aquesta dinàmica cal un canvi normatiu que permetin adaptar les infraestructures existents a la demanda real.

Així mateix, ha subratllat la necessitat de conscienciar a la població autòctona, ja que ha lamentat que en moltes ocasions es reclamin millors serveis alhora que es rebutja la instal·lació d’antenes. Amago ha destacat que el 43,52% dels municipis que presentaven més incidències durant els últims anys han pogut resoldre-les gràcies al projecto ‘Generació de consens per al desplegament de les infraestructures de la telefonia mòbil’ (Geocodit).

No obstant això, ha indicat que la problemàtica ha ressorgit en alguns dels nuclis que semblaven haver-la solucionat, com és el cas de Santa Coloma, amb una pèrdua neta d’antenes.

Entre les localitats on les deficiències segueixen sent notables destaquen aquelles en les quals la insuficiència persisteix des de fa tres anys o més: Cambrils, Cerdanyola del Vallès, l’Escala, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç dels Horts i Vilanova i la Geltrú.

Quant a Jordi Corachán
Periodista

3 Responses to Problemes de cobertura mòbil

 1. colometa says:

  És molt curiós observar com els que tenen a guanyar amb les companyies de telefonia surten a defensar els interessos d’aquestes. Aquest Sr. no té cap credibilitat, lligat com està als interessos de les subministradores propietàries de les antenes. Per què no parla, doncs se suposa que és un expert, de les alternatives tècniques sense risc per a la salut? Potser perquè no interessa a les empreses, que veurien minvar els seus astronòmics beneficis.

 2. GABI says:

  Lo que no se quiere decir, en el tema de la Telefonía Movíl.

  Estudio científico original sobre los síntomas específicos
  de vecinos de las antenas enlace de Selbitz (Baviera).
  Puesta en evidencia la relación Dosis-Efecto de las irradiaciones.
  Dr Horst Eger, Dr Manfred Jahn y Al
  El estudio

  http://www.next-up.org/pdf/Horst_Eger_Manfred_Jahn_Etude_Estudio_cientifico_sintomas_vecinos_antenas_enlace_Selbitz_evidencia_relacion_Dosis_Efecto_irradiaciones.pdf

 3. capdebolo says:

  doncs a mi em sembla perfecte que a Santa Coloma hi hagi àrees liures d’electromagnetisme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: