Allau de queixes pels retards en el cobrament de les ajudes del PIRMI

Una protesta contra les retallades.

Centenars de persones s’han dirigit a l’Ajuntament per queixar-se que no els han ingressat la Renda Mínima d’Inserció, coneguda per PIRMI. Això es deu al fet que la Generalitat ha canviat el sistema de pagament i en comptes d’efectuar una transferència ha optat per remetre un xec nominatiu a casa. Això ha provocat demores en el cobrament per part de famílies molt necessitades, ha descol·locat als funcionaris que desconeixien el nou procediment. L’Ajuntament ha avançat els diners a les famílies més desesperades. 

“Vénen persones amb moltes necessitats, sobretot ancians, drogodepenents i persones que sofreixen malalties mentals”, ha subratllat un funcionari municipal. Davant el retard, els serveis socials de Santa Coloma han optat per comprar els medicaments a quatre persones afectades. “És gent amb un nivell molt baix de coneixements i que no té res més”, afegeix el mateix portaveu, que comenta que el Consistori ha avançat diners als veïns que amb prou feines els queden fons i que han de pagar receptes que ascendeixen, en alguns casos, a 50 i 100 euros, segons El Mundo.

L’allau de consultes ha enxampat per sorpresa als funcionaris. “Tenim quatre punts d’informació als ciutadans, però a l’agost només obrim un al barri de Fondo, a més de les oficines de l’Ajuntament, i el departament no ens respon quan cridem”, es queixen a Santa Coloma.

La Generalitat ha informat que el nou sistema té com a finalitat evitar que cobrin persones que no viuen a Catalunya.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Allau de queixes pels retards en el cobrament de les ajudes del PIRMI

  1. Angel Pla says:

    Si els Govern de CiU pensava que calia revisar la concessió de PIRMI, potser millor fer-ho al Setembre quan els treballadors socials ja estan treballant al 100%, millor que cadascu revisses cadascun dels seus casos. Pero CiU el que fa es un despreci absolut cap a les capes mes febles de la societat. I el que plantegen es pura demagogia. Per que no revises els ajuts a les escoles d’elit, a les Universitats privades, l’us que fan del rang de familia nombrosa per part de families benestants, perque no revisen els interesos que estan cobrant les entitats financeres del deute public, perque no incrementen els impostos a les rendes altes, a les rendes especulatives.No es clar, es més facil atacar els exclossos.Cobardia i politiques de dreta, que van de la ma del Tea Party ianqui.Després ens voldren vendre que la culpa de la situació social a Catalunya es de Madrid que no ens donen diners!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: