15.500 alumnes comencen un curs que perd la sisena hora

El flamant col·legi Sant Just, al carrer de Sant Carles.

Avui, més de 15.500 alumnes d’educació infantil (llars d’infants i pàrvuls), primària, secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior començaran el curs escolar als centres públics i concertats de la ciutat. El curs ho fa marcat per una notícia negativa i una altra positiva. La primera és la pèrdua de la sisena hora i la bona, l’estrena del nou col·legi Sant Just i la guarderia L’Oreneta. [Aquesta tarda, a les set, hi ha convocada una concentració a la plaça de la Vila  sota el lema Per un país de tots, l’escola en català]. 


I és que la sisena hora no és una qüestió menor. Un alumne o una alumna que al llarg dels sis anys de l’educació primària rebi aquesta hora haurà acumulat més de 1000 hores, un curs escolar i escaig més que l’alumnat que no hagi tingut aquesta oportunitat. Tot això, sense desconsiderar el fet que aquesta hora complementària i de pagament per a les famílies que imparteixen els centres concertats actua com un factor indiscutible de selecció de l’alumnat. Ens trobem, doncs, davant d’un factor de desigualtat per raó de la titularitat del centre on s’hagi escolaritzat l’alumne o l’alumna.

ESTRENES.– La novetat positiva és la posada en marxa de l’equipament educatiu del carrer de Sant Carles, que té una escola de primària de dos línies —l’Escola Sant Just— i una llar d’infants —L’Oreneta— també de dues línies (82 places). Amb relació a l’antic centre del mateix nom, la nova Escola Sant Just ha doblat la seva capacitat i acull 450 alumnes en comptes dels 225 que hi havia en cursos anteriors.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: