“Estoy orgulloso de que mis nietos hablen en catalán”

Concentració en defensa de la immersió lingüística, a la Plaça de la Vila.

Màrius Serra és l’autor del palíndrom català a l’atac, que s’ha escoltat aquest vespre en totes les manifestacions celebrades a Catalunya en defensa de la immersió lingüística. Malgrat les connotacions una mica bel·licistes de la frase, les concentracions han estat pacífiques, encara que reivindicatives. A Santa Coloma, uns centenars de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament, convocats per la plataforma Somescola, per protestar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Diversos representants d’aquesta plataforma han parlat per defensar les bondats de la immersió lingüística. No obstant això, la intervenció més emotiva la ha efectuat Alfonso Carrillo, que es  va definir com un ciutadà del carrer. “Vine aquí en el año 62 y estoy muy orgulloso de que mis nietos hablen en catalán y no estoy dispuesto a que lo pierdan”, ha dit en castellà. La frase ha originat l’aplaudiment unànime dels concentrats.

El mestre Pep Palacios ha recordat el paper de Santa Coloma en la lluita per la recuperació del català. Ha recordat que la nostra ciutat va ser la primera localitat de Catalunya a fer classes nocturnes de català i la pionera a incorporar el català a l’escola pública. “Hem d’aprofitar aquest capital”, ha dit”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: