Gent tira més llenya al foc de la polèmica dels sous

Full que ha començat a repartir Gent de Gramenet. Cal aclarir que es tracte de sous bruts i que les dades coincideixen amb les que publica l'Ajuntament a la seva web.

La pilota cada vegada es fa més grossa. Gent de Gramenet ha editat un full informatiu en el que insisteix que els regidors de Santa Coloma cobren massa i exigeix una reducció dràstica dels salaris. En el seu escrit, Gent no només no modera la seva campanya sobre els sous dels polítics municipals, sinó que publica els ingressos (bruts) de cadascun d’ells, així com dels càrrecs de confiança de l’Ajuntament.

A més a més anuncia la publicació de noves dades: “Els propers dies anirem fent públiques diverses informacions relatives a la despesa que suposa per a la ciutadania la classe política de la nostra ciutat”.

Des del passat mes de juny, Gent de Gramenet porta denunciant el que considera sous “desorbitats” i els “privilegis” (entrades a esdeveniments, plaçes de garatges, telèfons mòbils…) dels regidors del Govern (PSC, ICV-EUiA i CiU). La polèmica ha arribat el seu punt més àlgid aquesta setmana, quan van aparèixer publicats els sous en la pissarra informativa dels indignats, a la Plaça de la Vila.

Es tractava dels sous bruts (amb IRPF i Seguretat Social), extrem que no s’advertia, per la qual cosa es donava a entendre que l’alcaldessa cobrava gairebé 5.000 euros (800.000 pessetes), quan percep nets 2.871,63 euros (477.799 pessetes). I el mateix succeïa amb la resta de regidors. Núria Parlon i Esteve Serrano van penjar les seves nòmines a internet per tractar de tancar la polèmica, a la que no s’ha li veu final.

Val a dir que el sou brut és l’import que un regidor li costa al municipi i el sou net, el que realment perceben tots els mesos (més dues pagues) els interessats.

Full de Gent: Els sous bruts que perceben els càrrecs de confiança política.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

8 Responses to Gent tira més llenya al foc de la polèmica dels sous

 1. Fermin Chueco Artero says:

  Me gusta la prensa, creo en su existencia ,pero siempre me pregunto ¿Porque alguna prensa siempre apuesta por el caballo ganador?

  Lo más logico, si yo fuera periodista, sería investigar si lo que publica Gent es verdad o mentira, si está aprobado en el pleno, si está firmada, el acta, por la alcadesa….entonces se disiparian todas las dudas.

  Despues le pediría, a la alcadesa , al Sr Serrano, su declaración de renta, la de el año pasado,y descubririamos si de las cantidades deducidas, el 24 y el 17% , han recuperado algo por alguna cuestion de hipoteca, hijos etc. ….Entonces sabriamos lo que realmente cobran.

  SI YO FUERA PERIODISTA, les pediria a ellos que me dijeran cuanto consumen en llamadas de movils, cuanto se ahorran en parkin y…por último les pediría si tienen algun extra que fuera legal.

  Si yo fuera periodista me preguntaría si Santa Coloma necesita una oposición activa como Gent, por aquello tan nefasto ,y reciente, que ha sucedido en nuestra ciudad.

  Se puede estar de acuerdo o no con el proceder de Gent, pero para muchas personas lo que están haciendo es, simplemente, informar al contribuyente de lo que está pasando.

 2. Natàlia says:

  El detalle de asterisco en el sueldo del regidor de Gent…… Según tengo entendido, miembros de GG pertenencieron en su día a otras formaciones políticas y saben (o deberían saber) que una parte del sueldo de los demás regidores a los que estan señalando, también se destina al partido…. Pq no publican eso también?

  Los sueldos deberían tocarse, es indiscutible, en algunos casos quizá no por exagerados (aunque hay casos q claman al cielo, pero eso es otro tema) sino pq en el contexto en el que vivimos, todo el mundo debería apretarse el cinturón. Y me refiero a todos los sueldos, incluidos los 27320,10€ por 1/2 jornada…. Pq esto, hasta donde mi información alcanza no se cuestiona, y tb nos cuesta…

  Queda alguien ahí dentro que no saque el dedo acusador para utilizar (o intentarlo) a los ciudadanos al gusto?? Es que todo empieza a sonarme igual “mira que mal lo haces tu, mira que bien lo hago yo”, pero lo que me interesa, me lo quedo y “nunca más se supo”.

  Si quieren hacer algo más por la ciudad, y teniendo en cuenta su opinión en este tema, que devuelvan la nómina, ese gesto nos saldría más barato que el de devolver la targeta de parking, el pin y el teléfono.

 3. Paco Mena says:

  Jordi, primero felicitarle por la magnifica información que ofrece a todos los colomenses, gracias, de verdad.
  Segundo, lamentar el oportunismo de Gent de Gramenet. Si la critica no se sustenta en dados fiable no vale para nada. Tercero, asistir con mucha pena a la posición debil y seguidista de los miembros del gobierno. Si la sosa no cambia, mucho, que dios nos coja confesados a todos. Saludos afectuosos.

 4. Fernando Carrasco says:

  Que ningú s’enfadi però he trobat aquest article en Facebook i crec que val la pena llegir-ho. Per que com es comenta en diferents fòrums alguns es dediquen a tirar més llenya al foc i uns altres demanen seny. Santa Coloma no es mereix segons que Gent.

  Un vidre transparent ho ha de ser per les dues cares

  Hores d’ara pocs dubten que el govern municipal de Núria Parlon ha col·locat davant de la casa gran un vidre suficientment transparent com perquè la gestió municipal es percebi ben nítida i perquè tota la informació estigui a l’abast de la ciutadania. Però aquests dies, desprès de les vacances, han tornat a sorgir problemes provocats pels que practiquen la política de la crispació i de l’engany.

  Us descriuré una imatge que pot explicar molt bé el que està passant. El vidre instal·lat té dues cares, i mentre que la cara que està col·locada davant de l’Ajuntament es procura mantenir neta i brillant, hi ha persones que fan l’impossible dia a dia perquè l’altra cara es mantingui entelada, bruta i el més opaca possible.

  Gent de Gramenet, Plataforma per Catalunya i el PP (aquest últim crec que en menor mesura) es passen els dies darrere el vidre maquinant, elaborant estratègies i embrutant aquesta altra cara del vidre que tant ha costat d’instal·lar. Uns amb pinzells fins i estratègics, altres amb brotxes gruixudes de traços matussers. La qüestió és provocar la confusió ciutadana amb mitges veritats o amb autèntiques mentides, la qüestió és mantenir aquesta cara del vidre el més bruta possible per estendre una visió distorsionada del que passa dins l’Ajuntament, i també per desgastar el govern municipal.

  De Plataforma per Catalunya m’ho esperava, del PP ho podia intuir, però mai m’hauria imaginat que els ex companys de Gent de Gramenet arribessin a ser capaços d’entrar aquest tipus de pràctiques tan baixes i mesquines.

  Els que es van presentar a la candidatura de Gent de Gramenet no són els mateixos que vam iniciar i desenvolupar el projecte. Es podria dir gràficament que el grup de fundadors -entre els que em trobava- vam treballar dur durant sis anys per construir una mena de criatura necessària, una filigrana de composició molt diversa i ‘educadament irreverent’ que podria haver aportat molt a la ciutat. Però emulant la història del monstre de Frankenstein algú li va col·locar en l’últim moment un cervell equivocat al cap. Ara, Gent de Gramenet es troba incapaç d’evolucionar, d’adaptar-se als temps i de mantenir el nivell de qualitat, d’imaginació i de frescor amb la què va néixer. És com si s’haguessin quedat ancorats en el passat i no fossin capaços d’aportar noves idees, propostes i accions.

  A l’època ‘Bartu’ certes actituds eren justificables i, potser fins i tot necessàries. Va ser una època traumàtica i fosca. Va ser necessària i natural una certa crispació… Però ara tot això ja ha passat. És una barbaritat afirmar -com afirma GG- que el govern municipal actual és hereu del govern ‘Bartu’. Núria Parlon, Siscu Sánchez i Carles Combarros estan demostrant amb escreix que aquella és una etapa superada.

  Ara toca passar pàgina! Prou feina tenim tots per aixecar una nova ciutat i un nou projecte, sobretot si tenim en compte que malauradament la ‘remuntada’ l’hem de fer en aquest temps de crisi cruenta que ens fa patir a tots i en especial als més desfavorits.

  Al meu entendre, la pràctica de la crispació per part de Gent de Gramenet s’hauria d’acabar.
  És malintencionat per part de Gent de Gramenet publicar i repartir un fulletó amb els sous bruts dels polítics (sense descomptes d’IRPF ni de Seguretat Social). Així fan veure que l’Alcaldessa i els regidors i regidores cobren sous que ells esmenten com a ‘astronòmics’. Això és enganyar, embolicar la troca, confondre… Perquè, qui de nosaltres quan ens pregunten quan cobrem, responem amb el sou brut? Però si la majoria ni el sabem! Això és mala fe. L’únic premi que potser obtinguin és que PxC, una vegada més, els donarà la raó i s’afegirà al seu carro (temps al temps).

  És malintencionat penjar pancartes i plafons informatius amb el mateix contingut.

  És de molt mala educació escridassar, insultar i faltar al respecte als càrrecs electes per la ciutadania, cosa que solen practicar al Ple municipal. Potser seria una bona idea penjar els vídeos dels plenaris que retraten molt bé les tenses situacions que creen i el com les provoquen intencionadament.

  I a mi em fa molta pena. Jo m’he passat trenta anys a les aules transmetent respecte cap a la democràcia que tant va costar recuperar, intentant educar ments crítiques i lluitadores, però respectuoses, explicant de manera entusiasta el funcionament de les institucions democràtiques, dels sindicats, comunicant memòria històrica…

  I compte que això és molt important! Aquesta lamentable política de Gent de Gramenet probablement només aconseguirà un objectiu: augmentar la desafecció existent (de la que segurament ja no grataran ni un vot més) i posar en safata al PP i a PxC que cada cop siguin més forts i presents a la ciutat. Potser és el que desitgen? Potser volen seguir el camí de Badalona?

  Apel·lo a la bona Gent -que també hi ha – i al seu entorn a que es rebel·lin contra aquesta situació anòmala, a que aportin idees noves, a que pressionin als que estan practicant la política de la crispació i els forcin (és possible ja que són assemblearis) a canviar aquest camí pervers que han iniciat i que no aporta res positiu a la nostra estimada Santa Coloma.

  • L’autor de la reflexió és Antoni Jaumandreu, Pepònio.

   • Pep says:

    Estic bastant d’acord, però aquesta persona no té cap credibilitat… Ell va ser el Frankenstein que li va posar cervell a Gent. O és que no tenim memoria?

  • PEPE FABRA says:

   ARISTOTELES LE PREGUNTA A HIPOCRATES:

   S PUDIERAMOS HACER VOLVER ATRAS LA MAQUINA DEL TIEMPO , Y LOS SOBRANTES DIRIGIERAN GENT, ¿HUBIERAN ACTUADO DE LA FORMA VALIENTE QUE LO HACE GENT?
   ¿OS ESTARIAMOS EN EL GOBIERNO MUNICIPAL DEL TRIPARTITO?

   COMO DICE MI AMIGO FERMIN CHUECO en su articulo VIVAN LAS CAENAS!!!!!

 5. fermin chueco artero says:

  Jordi:
  Me prometí no entrar en ningun foro de debate, creo que nuestra labor, la mia por lo menos, es hablar con la gente real de la calle , con las personas que estan “viciadas” es muy dificil un debate sereno, enseguida sale lo de las dos españas, que tan bien poemizó Machado, solo deseo que el debate se extienda, que se diga toda la verdad, y si alguíen cree que mentimos que vaya al juzgado.

  No vale ya, en algunas fuerzas politicas locales, la mera renovación, como decía el otro dia un profesor universitario de gran relieve, el PSC y otros partidos necesitan REFUNDIRSE, sino se hace esto último la democracia se ira pervirtiendo y los ciudadanos nos iran dando la espalda.
  Que qué tiene que ver con el debate de los salarios?
  Pues eso que si no hubiera existido Gent ¿quién se hubiera enterado de lo que pasa en la casa Gran, en cuestiones salariales de los que nos gobiernan?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: