L’antiga fàbrica Damm podria fer ara cacaolat

Antiga Fábrica Damm, a Santa Coloma (Graciel.la Vidal).

No és cap acudit. Damm i Cobega presentaran una oferta de 100 milions d’euros per comprar l’empresa catalana Cacacolat. S’han unit, juntament amb Victory Turnaround, per invertir conjuntament en la marca de batuts catalana per tal de “rellançar l’activitat per viabilitzar l’empresa i fer-la créixer”. El projecte, que presentaran al Jutjat Mercantil de Barcelona, planteja que es desenvolupi una nova fàbrica a les instal·lacions de l’antiga fàbrica de cervesa de Santa Coloma de Gramenet. Segons una nota de premsa de la cervesera, la nova fàbrica estaria operativa a partir del 2013 i mentrestant la producció es farà des de la planta del carrer Pujades de Barcelona. 

La “nova Cacaolat” que plantegen serà “una empresa autònoma i independent” de Damm i Cobega i tindrà una estratègia pròpia per a la marca de batuts. Asseguren que l’oferta és un “impuls” per Barcelona perquè, entre d’altres, generarà ocupació “directe i indirecte”.

L’accionista de Cacaolat és de moment de Clesa i segons el text, l’empresa opera menys d’un 15% de l’activitat que ha tingut al llarg de vuitanta anys d’història.

Al jutjat mercantil número 6 de Barcelona quatre grups empresarials han manifestat l’interès per adquirir la unitat productiva i la marca Cacaolat. Aquest grups són, a més del fons Victory Corporate on s’integra l’oferta de Cobega i Damm, el grup Vichy Catalan, la Corporació Asturiana Peña Santa que fabrica Llet Asturiana, i la firma Roures Reenginnering, on hi ha diferents exdirectius de la marca de batuts.

Central Lechera Asturiana, la Corporació Asturiana Peña Santa, també ha presentat una oferta de compra en el jutjat mercantil de Madrid per adquirir el 95% de les accions de Cacaolat, en mans de Clesa, en concurs de creditors en aquell jutjat mercantil.

El termini per presentar ofertes al Jutjat Mercantil acaba avui.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: