Santa Rosa ja té estació de metro

El conseller Lluís Recoder, l'alcaldessa Núria Parlon i el president de TMB, Joaquím Forn.

El conseller Lluís Recoder, l'alcaldessa Núria Parlon i el president de TMB, Joaquím Forn.

Santa Coloma té des d’aquesta tarda a les 6 una nova estació de metro, que ha costat 31,7 milions d’euros i serà utilitzada per uns 7.600 viatgers diaris. “Estic molt satisfet, encara que crec que vostès ho estaran encara més, encara que jo ho estic molt”, ha afirmat Lluís Recoder conseller de Territori i Sostenibilitat en l’acte d’inauguració celebrat en el vestíbul de la pròpia estació de Santa Rosa. A l’acte hi han assistit l’alcaldessa Núria Parlon; el president de Transports Metropolitans de Barcelona, el regidor Joaquim Forn, a més d’autoritats de la Generalitat, l’Ajuntament i un nodrit grup de veïns.

La gent respirava alegria, malgrat els dos anys de retard i les molèsties de les obres. “Gràcies, ens camviarà la vida”, li deia una dona al conseller, que ha conversat amb diversos colomencs. “La línia 9 ha trigat molt a arribar”, admetia. “No obstant això –ironitzava– ha arribat i ho fet a més sense conductor”. Recoder ha animat als veïns a respectar les instal.lacions i a utilitzar el metro “per a moure’s sense contaminar”.

Núria Parlon ha subratllat que l’estació era una boníssima notícia per a la mobilitat i ha servit per millorar l’entorn del barri, gràcies a la creació d’una plaça pública. “La xarxa de metro connecta ara tots els districtes de Santa Coloma i això suposa una millora de la qualitat de vida i la cohesió social”, ha dit. L’alcaldessa ha recalcat que es podrà anar fins a la futura estació intermodal de la La Sagrera en sol 9 minuts, encara que ha lamentat que no arribi fins a l’aeroport (ho farà probablement en el 2013).

Joaquim Forn ha posar èmfasi en les bondats tecnològiques de l’estació de Santa Rosa i la L-9, que utilitzen unes 46.000 persones. “Aquesta magnífica instal·lació és una petjada de l’excel·lència, un exemple d’innovació i desenvolupament”.

Després d’un trajecte amb metro d’anada i tornada fins a l’estació de Can Peixauet, també s’ha inaugurat la plaça situada damunt de l’estació. Recoder, dirigint-se a uns 300 ciutadans presents en l’acte, ha dit que “la nostra aspiració és que vostès puguin arribar fins a l’aeroport del Prat i fins a la Zona Franca, encara que no sabem quan”, en referència a la finalització de les noves línies. “Necessitem un bon finançament de Catalunya”, ha dit per tancar l’acte.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: