Gent demana una rebaixa d’entre el 20 i el 30% dels sous de polítics

Imatge de l'últim ple, que va ser tens i poc edificant.

El pols entre Gent de Gramenet i el Govern Municipal continua. Avui, Gent ha presentat una moció, que es debatrà en el ple del dilluns, per sol·licitar una reducció dels salaris dels polítics i càrrecs de confiança. En el seu escrit, els regidors de Gent sol·liciten una disminució del 30% per als salaris superiors a 50.000 euros bruts anuals i del 20% pels inferiors a aquesta quantitat.

El grup Municipal de Gent de Gramenet justifica la seva petició en els elevats costos que suposen aquests sous per a la ciutadania: Més de dos milions d’euros (uns 333 milions de pessetes). Aquesta quantitat l’obtenen del conjunt dels salaris (1.650.000 euros), als quals sumen un 30% de la Seguretat Social que paga el Consistori. A més a més, Gent esgrimeix els efectes de la crisi econòmica que pateix la ciutat.

Així doncs la polèmica dels sous segueix viva després de l’encreuament d’acusacions i xifres entre Gent i l’equip de Govern, integrat per PSC, IC-EUiA i CiU. La polèmica va començar quan Gent i membres del col·lectiu d’Indignats van publicar els sous de tots els regidors sense especificar que eren quantitats brutes. Aquest extrem podia crear confusió entre la població, motiu per el que va causar la irritació de l’alcaldessa Núria Parlon, del tinent d’alcalde Esteve Serrano i molts altres regidors. L’alcaldessa i Serrano van tractar de resoldre l’assumpte penjant les seves nòmines en el Facebook i van acusar als autors de la publicació de mentir i crispar la vida política. Això no va agradar a Gent que va tornar a publicar els sous dels polítics, i va agregar els dels càrrecs de confiança. El Govern Municipal va reaccionar publicant una rèplica en la Full Informatiu. Ara Gent demana quan va pujar la despesa.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Gent demana una rebaixa d’entre el 20 i el 30% dels sous de polítics

  1. juanjo s. says:

    Creo que los señores de Grent no tendrian que hacer tanta politica populista que es muy facil y como ahora hay crisis aplican el refranero” a rio revuelto ganancia de pescadores”. Los sueldos de los cargos politicos si estos hacen su trabajo considero que es razonable. Dado que Grent tiene representación en el consistorio municipal les agradeceria que se preocuparan un poco por el incivismo de unos cuantos. Todos los fines de semana la zona de ocio de la calle san Carlos “salida metro santa coloma hacia la Pz. Manent”, parece un fumadeo de porros, botellas, vasos tirados por el suelo etc, aparte de tener las entradas de los parking como meadero publicos, no seria de menos que les dieran un curso de civismo y respeto hacia los demas, señores de Gent esto tambien es hacer su trabajo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: