Coscubiela es fica a la butxaca als simpatitzants d’Iniciativa

Joan Coscubiela i Siscu Sánchez, ahir al vespre.

Iniciativa té un bon candidat pel 20-N, ara falta veure si és capaç de mobilitzar a l’electorat. Ganes no li falten a Joan Coscubiela. Anit, a Santa Coloma, va fer una exhibició d’energia. Està a mig camí entre un catedràtic i un obrer metal·lúrgic. Domina els llenguatges de tots dos, però ell es defineix com un “chava de la Barceloneta”.

En un acte comarcal, Coscu va demanar als militants i simpatitzants que omplien el local d’ICV que reaccionin davant els poderosos, perquè en les properes eleccions generals no s’està triant a un president del Govern sinó el model social per als nostres fills i néts. “Clar que hi ha lluita de classes, i l’estan guanyant ells”, va dir parafrasejant a Warren Buffet.

Va fer un discurs optimista, malgrat la gravetat de la crisi. Va dir que la majoria dels presents havien passat per situacions més difícils que les actuals, durant el franquisme o en la crisi dels 70. “És veritat que ara tenim un adversari difús i global i abans el teníem a casa”, va afegir.

PLANTAR CARA.– A Coscu li encanta córrer: “És quan corro que hi veig clar, foll d’una dolça metzina”. Per això va dir que calia afrontar la crisi amb mentalitat de corredor de fons, perquè la dreta no imposi el seu model social i no es perdin les conquestes aconseguides a Europa. Defensà la pujada d’impostos fins a equiparar-nos amb els països de la UE, en contraposició a les retallades en l’àmbit de l’Educació, la Sanitat, el Laboral… “Hem de plantar cara, sinó ho pagarem molt car”.

Va criticar amb duresa tant al PP com al PSOE, per efectuar una reforma de la constitució a esquenes del poble. “Han dit que l’assumpte era molt complicat per sotmetre-ho a referèndum, com si la ciutadania fos idiota”.

Per la seva banda, Siscu Sánchez, president d’ICV Santa Coloma, ha fet un breu repàs a la biografia deCoscubiela, de la qual ha destacat el seu compromís social des que va començar com a advocat laboralista: “En un context de retallades com el que estem, qui millor per encapçalar la llista d’ICV a Madrid que algú que ha dedicat tant de temps a defensar els drets socials”. En aquest sentit, Joan Coscubiela ha afegit que la seva integració en el projecte polític d’ICV ha estat “un trànsit completament natural” tenint en compte la seva trajectòria.

En la roda de preguntes, alguns ciutadans li van reclamar que escoltés les demandeu del moviment del 15-M, iCoscubiela es va comprometre a fer-ho. “Crec que sóc l’únic candidat que ha anat a totes les seves manifestacions”, va dir, malgrat que després dels incidents del Parlament va escriure: “15-M sí, però així no”. La gent el va aplaudir amb ganes, li va encaixar la mà i el va abraçar. Va haver-hi feeling. De això no hi dubte.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: