L’alcaldessa demana al jutge que Cacaolat vingui a la fàbrica Damm

Instal·lacions de la Damm a Santa Coloma.

El projecte industrial de Damm-Cobega ha lliurat al jutge té el suport institucional de l’Ajuntament de Santa Coloma. L’alcaldessa de la ciutat metropolitana, Núria Parlon (PSC), ha enviat una carta al Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona en la que demana una resolució favorable al grup català.

Parlon li explica al jutge els beneficis socials que generarà a la ciutat la inversió d’al voltant de 100 milions d’euros que acompanyaria a l’arribada de Cacaolat. De fet, la documentació que Damm-Cobega (aliats amb la firma Victory Turnaround) va lliurar al jutge destaca que l’impacte econòmic en aquest municipi és un dels punts diferenciadors de la seva candidatura.  Els tècnics asseguren que la ubicació de l’antiga fàbrica Damm a Santa Coloma, enfront del barri de Les Oliveres, en la riba del Besòs, permet no haver de traslladar a l’actual personal de Cacaolat. Però a més a més, i aquesta és la clau que ha animat a Parlon a prendre posició, Damm-Cobega preveu la reactivació industrial de la ciutat creant ocupacions directes i indirectes. No en va, la localitat rebrà 100 milions d’euros en inversió industrial.

L’Ajuntament colomenc creu que la ciutat ofereix unes condicions “immillorables” per la seva posició geogràfica. Està a pocs metres de Barcelona i enmig d’un important nus de comunicació. Aspectes que el consorci industrial ha valorat en addició a l’existència de les antigues instal·lacions de la cervecera. La mobilitat interna del municipi, que facilitaria el desplaçament fins a la planta productora dels futurs empleats, és una altra de les fortaleses que Santa Coloma vol que sigui tinguda en compte. Fonts de l’Ajuntament han manifestat la seva esperança que Cacaolat arribi al municipi. “Qualsevol inversió, encara que sigui petita, que generi dinamisme econòmic és molt benvinguda, però és que a més estem davant un projecte potent”.

FORT IMPACTE DE LA CRISI.– La ciutat està sofrint amb particular duresa l’actual context econòmic, amb un 18% d’atur de mitjana en els últims 12 mesos. Les persones que treballen, en la seva majoria, ho fan fora pel que només resideixen a la ciutat. La major empresa local és el propi Ajuntament i la seva òrbita d’organismes.

El Consistori té en nòmina a pràcticament 700 persones, 100 corresponen a la policia local. La ciutat –amb 125.000 habitants– té un teixit comercial fortament castigat en veure’s envoltat per quatre grans superfícies, assolibles a peu pels consumidors locals. Amb aquest panorama i tenint en compte que amb prou feines hi ha territori per rebre a més empreses (el terme municipal és de cinc quilòmetres quadrats), Parlon ha decidit escombrar cap a casa i prendre partit en la disputa per Cacaolat.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

5 Responses to L’alcaldessa demana al jutge que Cacaolat vingui a la fàbrica Damm

 1. Kim Ràfols says:

  Me parece una iniciativa interesantísima. Una de las pocas noticias de los últimos meses. Las asociaciones de comerciantes, los pocos industriales, los sindicatos, los partidos y la sociedad civil deberia cerrar filas con la alcaldesa. Nos estamos jugando el futuro de nuestros hijos.

 2. Fermin Chueco Artero says:

  Me gustaría que Cacaolat se quedara en nuestra ciudad, no faltaria más, pero,,,, seguidamente pregunto a la alcaldesa ¿ sabe cuantas pequeñas empresas, de 5,6,7,trabajadores, tiene Santa Coloma? Sabe cuantas empresas, de las descritas, se marchan de la ciudad porque se sienten abandonadas por el consistorio? ¿Sabe que hay empresas con posibilidad de crear empleo, a pesar de la crisis, que Grameimpuls no le conceden cursos de formación, a pesar del compromiso de contratación?

  Como dice el refranero popular: “Alcaldesa conserva lo que tenemos”, que no vaya a ser que ahora se vaya a descubrir el oro .

  • EMILIO ANTONIO ORTIZ says:

   Supongo que todos estaremos de acuerdo en que la empresa cacaolat se instale en el Municipio. A partir de aqui no se a que viene si la alcaldesa conoce cuantas empresas han marchado de Santa Coloma o cuantas han quedado. si partimos de la premisa que todos los colomenses queremos Cacaolat en Santa Coloma, lo demas huelga, cada cosa en su momento, y la Sra Alcaldesa hace muy bien en moverse para que cacaolat se instale en la antigua Dam, el siguiente analisis para cuando toque.

   • fermin chueco says:

    Emilio
    : Mi mensaje es que se tendría que mimar un poquito a la empresa local, y no vender la piel del oso antes de cazarlo
    un saludo

 3. Eduardo Sanchez says:

  La alcaldesa tiene una muy buena iniciativa pero todo es humo, no le interesa nada de nada, solo salir en los papeles… Que le pregunten por los planes que esta tramando o ha tramado hacia los trabajadores municipales, en el ultimo pleno mintieron, el comité de empresa se opuso a su nuevo organigrama donde favorece a personas allegadas y a otras les rebaja el sueldo. Que le pregunten a CGT, USOC por el tema, los otros sindicatos son de su cuerda, por eso les tiene cargos de directoras de servicio y otros. Recorta el sueldo a los funcionarios pero mantiene y crea sueldos de 60.000 euros, eso es política municipal y para la ciudad. Que se pidan responsabilidades por los gastos o derroches públicos realizados sin causas, que se cualifiquen las horas extraordinarias realizadas por los urbanos, pagas bufandas de trabajadores, comidas diversas en época de elecciones, mantener gerente de Gramepark y otros sin faena pero con sueldazos, directores… eliminando todo esto se reduciría el gasto municipal en muchos euros… responsabilidad a los despilfarradores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: