La Damm, favorita per adjudicar-se Cacaolat

Instal·lacions de la Damm a Santa Coloma.

Santa Coloma està de sort, almenys de moment. L’aliança formada per Damm i Cobega (Coca-cola) ha posat sobre la taula 75 milions d’euros per quedar-se amb Cacaolat, situant-se així per davant de les seves competidores en la recta final, Capsa -Central Lechera Asturiana, que fins ara havia liderat la licitació, i Vichy Catalán.

L’oferta de Damm-Cobega s’ha donat a conèixer aquest dijous després que el jutge hagi obert els sobres amb les respectives propostes, i ara l’administració concursal compta amb uns dies per decidir el futur de l’empresa del popular batut. Fonts properes al cas assenyalen que el jutge és probable que ho anunciï el dia 2 de novembre. De prosperar aquesta oferta, el Cacaolat passaria a fabricar-se a la fàbrica Damm de Santa Coloma, amb la repercussió econòmica que això suposaria per a la ciutat.

MATISOS EN EL GOVERN.– L’alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlon (PSC) ha dit públicament: “Cacaolat es fabricarà en l’antiga fabrica de Damm en Santa Coloma. És una gran notícia per a la nostra ciutat en termes d’ocupació i promoció econòmica”. No obstant això, Carles Combarros (CiU), tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, ha precisat que encara no hi ha res definitiu, però que les coses van pel bon camí. “Cal ser prudents i esperar, però s’està treballant bé per recuperar la fàbrica colomenca i que Cacaolat vingui aquí”.

L’oferta d’aquest consorci inclou el rellançament de l’activitat per tornar a fer de Cacaolat una companyia viable, així com el creixement en tots els seus canals i mercats i el manteniment de la plantilla. Les última proposta de Damm-Cobega pujava a 33 milions per la unitat productiva, més altres set per a la cancel·lació d’hipoteques, al que se sumava el compromís d’invertir 57 milions en el projecte industrial, que comprèn la nova fàbrica de Santa Coloma, inversions tecnològiques, l’entrada al mercat africà i els acords d’ocupació.

Aquest compromís li va valer a l’aliança la complicitat de l’Ajuntament de Santa Coloma, que va demanar a través d’una carta de la seva alcaldessa, Núria Parlon (PSC), al jutjat mercantil número 6 de Barcelona la venda de Cacaolat a aquest consorci.

El procés de venda de Cacaolat va arrencar aquest estiu, després de la crisi del conglomerat de Nueva Rumasa, propietat de la família Ruiz-Mateos.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to La Damm, favorita per adjudicar-se Cacaolat

  1. Dani says:

    Es fa bé de demanar prudència ja que el jutge no ha dictaminat res. Curiosa la reacció de La Vanguardia que diu que ja està “adjudicada”.
    Però tot fa pensar que així serà ja que és “de llarg” la millor oferta econòmica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: