La Nit del Comerç va tenir un fort compromís social

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, es dirigeix als comerciants colomencs.

Va ser una trobada de les que fan poble, una trobada optimista i amb un fort contingut social. Els comerciants i industrials de Santa Coloma van omplir anit el restaurant Armengol per celebrar la 23a. Edició de la Nit del Comerç, sota un lema prometedor: “Comerç amb Valors”. Estaven les forces vives i representants dels partits amb més incidència a la ciutat.

I no va ser només una frase buida, com passa a vegades. La va repetir la periodista Pilar Tomás, que va presentar l’acte, així com les personalitats que van intervenir, que van destacar la responsabilitat social de les empreses en aquests temps de crisi. Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, va subratllar: “Els valors ens ajudaran a sortir d’ella”. Valls va felicitar a l’ACI, organitzadora de l’acte, pel seu la seva responsabilitat a l’hora de fomentar la contractació de persones amb el risc d’exclusió social o amb alguna discapacitat. Va demanar més col·laboració entre les administracions i les organitzacions socials per sortir de la crisi. Valls es va esforçar a donar un missatge positiu i per a això va enaltir el Corredor Mediterrani i la capitalitat mundial de la telefonia mòbil de Barcelona. De Santa Coloma va dir que és una ciutat amb “esperit de superació”, i que amb “l’ajuda de tots” tirarà endavant.

IL.LUSIÓ, HUMANITAT I CIVISME“.– El president de l’ACI, Josep Colldeforns, es va referir als empresaris que contracten a persones amb riscos d’exclusió social i va tenir dures paraules per a la banca. “Mentre denegaven crèdits al comerç i la indústria, pagaven brutalitats als seus directius”. El representant dels comerciants va recalcar que Santa Coloma superarà la crisi si hi ha “il·lusió, civisme i humanitat”. Va afegir que si volem una ciutat millor caldrà fomentar “la intel·lectualitat, aprofundir en la democràcia i garantir l’exercici de la llibertat”. Va finalitzar el seu discurs rebutjant les posicionis extremistes: “La radicalitat i les postures tancades no condueixen en lloc”.

Agustí Viñas, de la Fundació Integramenet, es va referir a la immigració. Malgrat alguns, va dir que aquest fenomen es veia avans com un “problema” i que ara s’havia evolucionat i es parla de “fet migratori”, que suposa reptes i oportunitats.

El tinent d’alcalde del sector, Esteve Serrano, va disculpar a l’alcaldessa Núria Parlon per la seva absència, ja que estava tornant de Madrid. Es va referir a la seva etapa d’empleat de la ACI, que li va permetre arribar fins a on ha arribat. Va insistir en la idea dels valors com a pràctica comercial i va prometre seguir millorant els carrers i les zones comercials per fer-les més còmodes. Va dir que l’Ajuntament ha destinat 800.000 euros a recolzar el comerços, i que ho seguirà fent perquè “és el motor inqüestionable de la ciutat”. Serrano es va referir a l’impuls que pot suposar l’arribada de Cacaolat a l’antiga fàbrica de la Damm.

PREMIATS.– Aquest any, els premis van ser para Sonría Clínica dental Dr.Febrer, com a comerç Innovador; Els Terrasses de Santa Coloma, Comerç Sostenible; Carro de Bacus-Etnoescena, Responsabilitat Social i la Cansaladeria Cal Nen (1891), Antiguitat de l’Empresa.

L’aplaudiment va ser total.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

3 Responses to La Nit del Comerç va tenir un fort compromís social

 1. Teresa M. Palacios says:

  Me ha gustado mucho la noticia que han publicado. Creo que este es el camino para construir la ciudad del futuro. Estoy de acuerdo con los señores que hablaron, especialmente con lo dicho por el señor Valls sobre el “espíritu de superación”, y más aún con lo expresado por el Sr. Colldefornssobre la radicalidad y las posiciones cerradas. En la cena no había nadie de la ultraderecha ni de grupúsculos de izquierda que se alimentan del conflicto. Allí estaba una buena representación de la gente que nos puede sacar adelante. No estaban todos, pero casi.

  • Fermin Chueco Artero says:

   Los procesados pretorianos, y otros que por ahoran se han librado, nos adjetivizaban batasunos y antisistema, los que ahora gobiernan nos llaman crispadores y mentirosos, y usted …nos llamas grupúsculos de izquierda. Bien, analizemos tus grandes argumentos para descalificarnos:

   ¿Las casi 2.500 personas que apoyaron nuestro proyecto estaban equivocadas?
   ¿ Y si en las próximas elecciones, debido a nuestra formas de informar y transmitir a la ciudadanía todo los que se cuece a su espaldas, nos respalda masivamente y llegamos a gobernar?

   Señora o señorita Teresa; ¿Sabes qué tipo de personas formamos esos grupúsculos que tú desprecias con tanto odio? Trabajadores-as, pensionistas, estudiantes, abogados-as, escritores-as,maestros-as de escuela,médicos-as,empresarios-as,parados-as,arquitectos-as,sicólogos-as,economistas, concejales-as,etc,etc.

   Ahí,en todos ellos, radica la riqueza de nuestro movimiento.

   Y sabes cual es nuestra filosofía: Amablesy cariñosos con las personas honradas, pero implacables con los que escondiendose en la moderación trapichean descaradamente con sus semejantes.

   Yo respeto que usted critique nuestras radicalidad en la defensa de los interese populares,pero le ruego que no caiga en el tópico de los poderosos ,si no existiesen los grupos radicales que usted no admite, posiblemente santa coloma seguiría gobernada por personas que GARZÓN procesó.

   Reciba un saludo cordial de un empresario que ama,de verdad,a suciudad.

   • Teresa M. Palacios says:

    Sr Chueco: Ante todo lamentar haberle molestado. No me refería especialmente a Gent de Gramenet aunque a veces me molesten sus posiciones populistas (devolución del pin de la ciudad, móvil, parking…). En esta ocasión estaba pensando más en los racistas y los estalinistas, en los que se alimentan de la porquería y las bajas pasiones. Pienso que Gent de Gramenet está bien, si cumple con su tarea de fiscalizar a los políticos, sin peder el respeto y las buenas maneras. Tampoco estaria mal que apoyasen un poquito mas al comerciante local, que las está sudando tinta en está epoca de crisis. Ayudennos a sacar adelante entre todos a Santa Coloma.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: