Discapacitats que fan teatre de debò

Petry Jiménez, regidora de Cultura, i Francia Gajardo, directora de Alquimistes Teatre.

Fan teatre i del bo. I si no em creuen poden comprovar-ho amb els seus propis ulls aquest cap de setmana, quant els discapacitats de Santa Coloma oferiran Ni Bella ni Bèstia. Es tracta d’una adaptació del conte La Bella i la Bèstia en format musical. Veient-los ningú diria que aquests nois tenen problemes, perquè semblen actors professionals.

“Han trobat l’autoestima dins de la cultura”, ha dit la regidora del ram, Petry Jiménez, en l’acte de presentació a la premsa, celebrat aquest migdia en el vestíbul del Teatre Sagarra. “He vist un assaig i m’han impressionat. Estic segura que agradarà, perquè broden els personatges. Agafen les regnes de l’obra i es converteixen en protagonistes, sota els focus , desde el mateix moment que s’obre el teló”, ha afegit  la responsable de Cultura, una mica emocionada.

CIUTAT PIONERA.– L’obra s’emmarca dins de la VII Fira Internacional de  Teatre Integratiu, que es celebra aquest cap de setmana a la ciutat, pionera en aquest aspecte de la integració. La directora de Alquimistes Teatre, Francia Gajardo, ha destacat el canvi experimentat per aquestes persones durant els set mesos d’assajos en el Sagarra. “Alguns han deixat de quequejar”, ha dit orgullosa. I és que ballen bé i pronuncien millor; de manera, que si a un no l’hi diuen no adverteix que es tracta d’actors discapacitats. Feta la reflexió en públic, Francia Gajardo precisa: “No, són millors que els actors corrents. Ells són capaços d’improvisar tots els dies i això no ho fan ni els professionals”.

El dissabte 29 d’octubre (19.00) se celebrarà  l’acte d’inauguració de la FITI en el Teatre Sagarra i a continuació (20.00) la companyia Alquimistes Teatre oferirà Ni bella ni bèstia. El diumenge 30 es presenta l’obra Jo Sóc de la companyia Trampolí Teatre de la Bisbal de l’Empordà (12:00) i a la tarda la companyia del Club Social Gramenet de la Fundació privada Funamment oferirà Incontinència vecinal (17.00, a la Sala Miquelet del Sagarra) i després serà el torn de l’obra Liant la troca: P.I.B (20:00) del grup de dansa integrada Liem la Troca. Els muntatges compten amb la col·laboració de la Diputació, l’Ajuntament, l’Obra Social de Catalunya Caixa i l’Institut Ramon Llull.

“Una bona notícia en aquets temps de falta de respecte i menyspreu als febles”, ha conclòs Petry Jiménez.

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Discapacitats que fan teatre de debò

  1. Jose says:

    Va ser un gran moment el día de 29 d’octubre. Ens va agradar molt la representació d’Alquimistes Teatre de l’obra “Ni bella ni bèstia”. Us recordem que el dia 12 de maig de 2012 i haurà una representació especial per escoles a les 11 del matí i que podeu seguir aquest grup teatral a la seva web http://www.alquimistes.com, al facebook i a youtube. Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: