Els treballadors de l’Ajuntament es rebel·len

Els treballadors de l’Ajuntament han dit prou. Diuen estar fars de retallades, d’incompliments de conveni, que no s’els escolti, que no hi hagi transparència, que solament s’estalviï per baix (veure la carta a peu de pàgina). Aquestes són algunes de les queixes que es van escoltar ahir en la multitudinària assemblea, celebrada en el poliesportiu de Can Sisteré, al que van anar prop de 250 treballadors.

El president del Comitè, José Luis Ortega, ha anunciat a Gramenet 2.0 que presentaran un recurs Contenciós Administratiu contra el Decret (reestructuració) aprovat en l’últim ple, pensen acudir a la Inspecció de Treball i han convocat una assemblea i una concentració a la plaça de la Vila el dimecres que ve, dia 2. “La gent està molt preocupada pel tsunami general que se’ns ve damunt i el particular de Santa Coloma. El conveni s’incompleix i la carrera professional s’ha truncat. A tot això cal sumar una falta de respecte total per part del Govern Local, que ni consulta ni vol la nostra participació. La transparència, tantes vegades cacarejada per l’alcaldessa, és una mentida; les arbitrarietats són el pa de cada dia i estem farts. Si no hi ha diners que es retallin ells el sou i tan bon punt ho fagin que demanin sacrificis als trebalaldors i mileuristes“, ha manifestat.

CARTA DEL GOVERN.– La resposta laboral ha causat preocupació al Govern municipal. La seva directora d’Economia, Ana Muñoz, ha reaccionat amb l’enviament d’una carta (a peu de página) a tots els treballadors de l’Ajuntament. Muñoz sosté que el pressupost municipal tindrà, en matèria de recursos humans, dos objectius innegociables: “el manteniment dels llocs de treball i  la percepció de les retribucions mensuals establertes”.

Ana Muñoz expressa la seva voluntat de seguir negociant amb els treballadors, però José Luis Ortega diu que a la taula de les converses “porten ja el plat cuinat”. 

CARTA DEL COMITÉ :

El Comitè d’empresa i la Junta de personal, formats per totes les seccions sindicals de l’ajuntament, volem dir-vos que ENS SENTIM ENGANYATS I HUMILIATS.

El passat 28 de març, el ple del nostre Ajuntament va aprovar els acords de la Taula General de Negociació, (el conveni), sense cap vot en contra.
El 20 de maig i el 5 de Juliol, el Departament de Recursos Humans i els quatre sindicats, van signar sengles convocatòries de carrera professional, perquè es pogués ratificar en la Junta de Govern i es pugui iniciar el procés.
El procés no es va iniciar cap de les vegades i després de diverses reunions ens emplacen a setembre com data definitiva, mentrestant ens entretenen fent-nos passar per RRHH per a actualitzar les dades de formació. Després de les vacances estivals TOTS esperàvem la convocatòria de carrera definitiva i efectiva. L’empresa SEMPRE ens ha assegurat que els diners estaven reservats per a fer-lo.
Això NO HA SUCCEÏT, gairebé ha passat octubre i l’equip de govern no ha dut la convocatòria a la Junta de govern, no s’ha aprovat i NO ES PORTARÀ A TERME en les dates acordades. Han deixat sense autoritat ni competències als seus propis emissaris, que han signat en dues ocasions la convocatòria i l’han transformat en PAPER MULLAT. Estan INCOMPLINT ELS ACORDS que establien un termini de tres mesos per a fer la convocatòria.
Han LLENÇAT PER TERRA, el treball de més de dos anys de negociacions. I el que és pitjor, MENYSPREAN i FAN CAS OMÍS dels acords presos pel PLE DE L’AJUNTAMENT. Això no fa més que confirmar les NEGATIVES RELACIONS LABORALS, per les quals, tots els sindicats vam sol•licitar una reunió amb la senyora Alcaldessa FA GAIREBÉ QUATRE MESOS (29/06/11) sense que s’hagin dignat a contestar-nos. A sobre, divendres passat 21 d’octubre, van insinuar la possibilitat de LA SUSPENSIÓ DE LA CARRERA i se’ns avisa d’una REORDENACIÓ DELS RECURSOS HUMANS.
Estem davant d’una retallada contínua de garanties i drets, basada en la interpretació unilateral i restrictiva que realitzen sobre temes que afecten a la representativitat, la seguretat en el treball i la defensa dels treballadors.
Se’ns presenta una TARDOR CALENTA, hem de plantejar i portar a terme les accions necessàries per a recuperar LA DIGNITAT I EL RESPECTE que mereixem tots els treballadors. Ha arribat el moment que tots els treballadors ens mobilitzem units i amb determinació en la defensa dels nostres drets.
Octubre de 2011

CARTA DE L’AJUNTAMENT:

Benvolgudes i benvolguts,
Malgrat que la situació econòmica actual de l’Ajuntament està estabilitzada, no és aliena a la situació econòmica global: l’augment de morositat de les administracions, de la ciutadania, la devallada de les aportacions d’altres administracions (hem de retornar a l’Estat 18 milions d’euros durant els propers quatre anys) fa, més que mai, que el pressupost per a l’exercici 2012 esdevingui una eina de rigor i de planificació de la despesa que marqui la línia dels propers exercicis.
Aquest pressupost tindrà, en matèria de recursos humans, dos objectius innegociables: el manteniment dels llocs de treball i la percepció de les retribucions mensuals establertes.
Per poder garantir aquests objectius, venim treballant amb els representants sindicals i continuarem treballant per prendre les mesures d’ajust i ordenació necessàries. Aquestes no seran fàcils, però sí imprescindibles si volem aconseguir els objectius assenyalats.
Les mesures d’ordenació es poden aconseguir, però cal materialitzar-les en un pla d’ordenació que ha d’abastar l’exercici 2012 i que ens ajudi a preveure les contingències dels anys futurs. Per garantir l’eficiència i eficàcia d’aquestes mesures resulta imprescindible poder discutir de condicions socials (mobilitat de la plantilla) i econòmiques del vigent acord de condicions de treball.
Només amb aquests esforços es poden aconseguir els objectius esmentats en el que probablement tots i totes estem d’acord.
Les mesures principals que estem negociant són les següents:
Primer.- Ajornar la posta en marxa de la carrera professional
Segon.- Periodificar el pagament de la productivitat de l’exercici 2011 i discutir com afrontem les corresponents als anys vinents
Aquestes mesures han de ser reconsiderades en el moment en què l’Ajuntament millori la seva situació econòmica i, a tal efecte, es crearà una comissió de seguiment formada pels responsables sindicals i els serveis econòmics municipals.
D’altra banda, i com a compromís de l’Equip de Govern, està el manteniment de tots els llocs de treball de l’ajuntament, l’IME i el PMM, amb independència de què es puguin suprimir serveis, cas en el qual es reubicaran els treballadors i treballadores, amb salvaguarda de les seves retribucions.
Això és el que planteja l’Ajuntament pels seus empleats per afrontar la conjuntura actual, ja que el marge de moviment és pràcticament inexistent. Entenem que si l’objectiu de tots i totes és el mateix es podrà arribar a acords en aquesta línia.
Molt cordialment
ANA MUÑOZ MARTÍNEZ
DIRECTORA D’ECONOMIA, HISENDA,
PLANIFICACIÓ I SERVEIS INTERNS

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

8 Responses to Els treballadors de l’Ajuntament es rebel·len

 1. Lolo Alcántara says:

  venga que no pare la crispacion, perdón, quise decir la indignación.

 2. Pep Blai says:

  Aquest Ajuntament té dues cares, una amable amb els submissos i una altra, dura, molt dura, amb els altres. Els que governen no accepten la crítica. Viuen al seu món, al món del Full Municipal (parroquial?).

 3. Joan Redón says:

  Els treballadors van molt forts. Entenc que tenen bastanta raó, però la seva reacció resulta una miqueta exagerada, sinó no és que estan ja farts. Aquí i a tot arreu, la crisi l’estem pagant els més febles, i ja està bé.

 4. luis sanchez says:

  Rebelarse los funcionarios madre mia trabajo de 8 a 3 y 14 pagas!!! Pero que morro el ayuntamiento se compromete a mantener la plantilla y se rebelan que sean solidarios y cuando plegan a las 3 de la tarde o bien en las pausas de cigarritos en la puerta del ayuntamiento se vengan a los hospitales y colegios donde se estan despidiendo a profesioanales sin ningun reparo a eso se dedican los liberadoa sindicales?? A hacer sus guerras por eso el PP arrasara y que se preparen los rebelados

 5. Mercedes Puértolas says:

  Creo que hay un problema económico muy grave en la ciudad y los trabajores y funcionarios harían bien en ser razonables y fexibles. Ya que tienen el puesto asegurado, creo que es lo mínimo exigible.

 6. Eduardo Sanchez says:

  No todos tienen el puesto seguro que muchos son interinos, de bolsa de trabajo muchos amigos de amigos que hacen que tengan estos puestos. Son trabajadores y luchan por mantener su empleo, su status y los políticos y cargos de confianza y allegados políticos se llevan gran parte del pastel que es de ellos. se quedan sin pagas, con recortes mientras tienen a políticos con sueldos muy elevado, a directores que cobra el triple mas que ellos por hacer nada y menos, y encima reorganizan recolocando y aumentado el sueldo de unos pocos amigos y a otros se los bajan, ya veremos cuando llegue el nuevo año como las rebajas mientras que mantienen a empresa municipales en ruina o financian bares y tiendas de moda…
  La politica municipal hacia sus trabajadores es como la dirigida hacia sus ciudadanos, aumento de los impuestos menos servicios menos atención y menos….

 7. JOAN VILLARONGA says:

  Algú s’ha plantejat si un Ajuntament con el de Santa Coloma ha de mantenir 600 treballadors?

 8. Eduardo Sanchez says:

  La politica municipal llevada a la sindical no se encuentra muy lejos en el ayuntamiento, son hermanos, ejemplos varios, con los nuevos cargos de confianza, colocan a una sindicalista de CCOO como directora de esos que cobran 60 mil euros, a otro del mismo sindicato colocado en el consejo de administración de Grameimpuls, hace unos días a uno de USOC lo asciende con sorpresa de todos los guardias y no guardias a Sargento, este mismo señor cuando entro de guardia dicen que no daba la altura y lo pusieron en los deltas (los guardias de paisano) cobrando mas que el resto de guardias (su padre y madre eran buenos militantes socialistas), nos faltan los de UGT que mejor ni hablar y los de CGT que se han ido colocando últimamente. Entonces donde esta la mentira de la crispación cuando quieren hacer su trabajo sindical, quieren arreglar lo que durante años han permitido, y eso es justo y licito, pero…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: