Francesc Homs: ‘Prefereixo unes eleccions a una guerra’

Francesc Homs, portaveu del Govern, ahir vespre a Santa Coloma.

El públic esperava al portaveu del Govern Francesc Homs i es va trobar a Quico Homs. Ahir al vespre en el Centre Cívic del Riu, Quico va mostrar la seva cara més amable, simpàtica i desenfadada. Es va atrevir a riure’s d’ell mateix i fins i tot va imitar al president Mas, al més pur estil de Polònia. Havia tingut un dia dur i, encara que venia a Santa Coloma a parlar del Pacte Fiscal i de la crisi, s’ho va prendre amb sentit de l’humor. Als periodistes ens va demanar guardar un off de record: “No expliqueu que de vegades faig el pallasso”. L’acte el va presentar el regidor colomenc Carles Combarros.

Bromes a part, Quico Homs va dir el que va venir a dir, però amb discurs ple d’exemples, no en va és el rei de la metàfora. “Volem que Madrid ens retorni la gallina que ens va llevar i nosaltres ja li enviarem una cistell-eta d’ous amb un llacet i tot”, va dir en referència al dèficit fiscal. Sobre el desprestigi dels polítics i la demagògia en les campanyes electorals va posar un altre exemple gràfic: “La campanya electoral és la substitució de la batalla campal. Abans la gent resolia aquestes coses amb les armes. Jo prefereixo unes eleccions que una guerra. Convindran amb mi que és millor que no hi hagi sang”. Es va posar seriós per informar que la Generalitat paga 4 milions d’euros tots els dies d’interessos i que s’han trobat amb veritables irresponsabilitats del Govern tripartit: “Hi ha coses que es pagaran al 2107”. Dit això, va tornar a ironitzar: “Qui va signar això sabia que ell no estaria” (sonriures a l’auditori).

NOMÉS VOLEM ELS NOSTRES DINERS“.– Va tornar a ser Francesc Homs a l’hora d’entrar en la matèria de la seva conferència. Sobre el pacte fiscal va dir que els catalans “no demanem més diners, sinó els nostres diners”. Va advertir que ens estem jugant el futur del pais en un món molt complex i globalitzat, i en el que ens fan competir amb “peu lligat”. Va dir que Catalunya ha de recaptar els seus impostos i col·laborar amb l’Estat en les despeses d’ambaixades o Defensa, però que l’assumpte de la solidaritat cal tancar-ho ja. “No pot ser que Catalunya retalli el seu pressupost en un 10%, amb el que això significa de sacrifici per a tots, i altres comunitats com Andalusia l’ampliïn”.

El portaveu del Govern va dir que entre un 75%  i un 80% de la població dóna suport a un nou pacte fiscal per a Catalunya. Va dir que aquesta posició ja compta amb majoria absoluta en el Parlament i espera que després de les eleccions del 20-N, socialistes i populars trobaran una fórmula per sumar-se al consens. “En cas contrari quedaran descavalcats, fora de la realitat”, va concloure.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Francesc Homs: ‘Prefereixo unes eleccions a una guerra’

  1. Lo Peter says:

    Jo hi era ahir. Dos Mil Cent Set. (Casi Na!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: