Pijuan i Guinovart a Santa Coloma

Exposició d'Hernández Pijuan en Can Sisteré.

Dues exposicions excepcionals donen a conèixer l’obra dels pintors abstractes i artistes gràfics Joan Hernández Pijuan (1931-2005) i Josep Guinovart (1927-2007). Les exposicions es poden visitar entre el dijous 20 d’octubre i el diumenge 27 de novembre (Guinovart) i entre el dijous 27 d’octubre i el diumenge 27 de novembre Hernández Pijuan).

El fill de l’artista Joan Hernández Pijuan va inaugurar l’exposició, conjuntament amb la regidora de Cultura, Petry Jiménez, a la sala d’art contemporani de Can Sisteré. 

La mostra, Hernández Pijuan, paisatges. Obra sobre paper, es una tria de les sèries més significatives d’un dels pintors i acadèmics catalans més destacats de les darreries del s. XX. La mostra il·lustra la manera en què Hernández Pijuan, vinculat a l’Informalisme però difícil d’encabir estrictament en un corrent artístic, sintetitzava paisatge i món interior per donar lloc a peces on l’espai és el protagonista.

El Museu Torre Balldovina presenta l’obra gràfica de Josep Guinovart en l’exposició Guinovart. Obra gràfica, de la planxa al paper. Es tracta d’un recorregut cronològic amb 29 peces de l’artista que inclouen gravats, litografies i serigrafies on tenen màxima importància els colors i les configuracions tridimensionals. Guinovart  és considerat, juntament amb artistes de la talla d’Antoni Tàpies, com un dels representants més importants de l’Informalisme.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Pijuan i Guinovart a Santa Coloma

  1. María Barceló says:

    He visitado la de Pijuan y me gustado mucho. La recomiendo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: