El Cacaolat es fabricarà a la Damm de Santa Coloma a partir del 2013

La GRAN NOTÍCIA genera il·lusió i noves expectatives econòmiques, acadèmiques i socials per a la ciutat

El tradicional batut s'elaborarà a la fàbica de Can Zam, que té una superfície d'uns 52.000 metres quadrats.

Ja tenim Cacaolat. El Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona ha adjudicat Cacaolat a l’aliança formada per Damm, Cobega (Coca-cola) i Victory Turnaround, segons han informat les companyies aquest mati.

El jutge ha decidit fallar a favor de la seva proposta per l’engegada d’una nova planta a l’antiga fàbrica de cerveses Damm a Santa Coloma de Gramenet, que es preveu que estigui operativa el 2013. També contempla un pla industrial per a la planta de Saragossa, així com una forta capacitat financera ala planta colomenca, la creació d’un negoci independent respecte als tres socis, el projecte social i la capacitat d’internacionalització de la marca.

Per a l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Coloma i l’alcaldessa Núria Parlon es tracta de una notícia esperada des-de fa unes setmanes i confia que “suposi la dinamització de l’economia de Santa Coloma” (nota de premsa a peu de pàgina). La Generalitat, a través del conseller Francesc Xavier Mena, s’ha felicitat per la continuïtat de Cacaolat a Catalunya i el Comitè d’Empresa ha qualificat la decisió de “molt positiva” pels treballadors.

L’aliança Damm – Cobega durà a terme una inversió de més de 130 milions d’euros que es dirigiran a la innovació i a nous sistemes de comercialització i mètodes d’organització.

Damm – Cobega i Luis Victory –expert en reestructuració d’empreses–  ja tenen nou primer executiu per Cacaolat. Les empreses han triat a Francesc Lluch, actual director de la divisió d’aigües de Damm, per dirigir la marca de batuts quan canviï oficialment de mans.

Ara s’obre un termini d’un mes per acabar de tancar els últims serrells de l’operació. Actualment, la direcció general de Cacaolat està en mans de Sebastián Masdeu.

LA MILLOR OFERTA.– La marca de batuts ha despertat una guerra de licitacions entre Damm i Cobega, Central Lechera Asturiana i Vichy Catalán. Cobega i Damm van presentar l’oferta més elevada: ofereixen 67 milions per Cacaolat i destinen altres 7,4 milions a la cancel·lació d’hipoteques vigents.

A més a més, garanteixen l’ocupació als prop de 400 empleats i es comprometen a invertir 76 milions en la planta de Saragossa i a adaptar les instal·lacions de Damm a Santa Coloma per fabricar Cacaolat. Aquí, a casa nostra.

La planta de Can Zam ocuparà una superfície d’uns 52.000 metres quadrats. Disposarà d’una zona de producció i envasat que s’adaptarà a la nova línia de productes, d’un laboratori i una depuradora de tractament d’aigües, entre altres infraestructures.

La nova Cacaolat serà una empresa autònoma i independent dels seus accionistes.

ARTICLE D’OPINIÓ ( 27/10)

 NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT

Satisfacció  de l’Ajuntament de  Santa Coloma de Gramenet per l’anunciada instal·lació de l’empresa Cacaolat a la ciutat

Santa Coloma de Gramenet, 8 de novembre de 2011.-  L’Ajuntament  de Santa Coloma de Gramenet ha rebut amb satisfacció la noticia d’avui al matí sobre l’adjudicació per part del Jutjat Mercantil número 6 de Barcelona de la unitat productiva de l’empresa Cacaolat al grup format per Damm, Cobega i Victory Turnaround.

Per a l’equip de govern munical (PSC, ICV-EUiA i CiU), en paraules de l’alcaldessa, Núria Parlon, l’adjudicació a l’esmentat grup suposa per a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet “una molt bona notícia que estavem esperant des de fa setmanes, que hem expressat reiteradament i que ara tenim motius per celebrar”.

Per a l’alcaldessa colomenca, l’adjudicació a l’aliança d’empreses del consorci Damm suposa “un revulsiu important a la dinamització de l’economia de Santa Coloma”, ja que contempla, afegeix:  “la conversió dels terrenys que la cervesera Damm té en desús al costat del parc de Can Zam per transformar-los en un nou espai de producció de Cacaolat, i això significa –remarca- portar activitat i vida industrial a una ciutat com la meva, que viu de manera important la crisi econòmica del moment”.

Núria Parlon ha expressat que “està molt contenta per les possibilitats de desenvolupament que suposarà per als meus veïns i veïnes l’arribada de la producció de Cacaolat a Santa Coloma”.

Suport d’entitats i col·lectius colomencs

La noticia també ha estat ben rebuda als col·lectius de la ciutat de Santa Coloma.  És important destacar que un grup d’entitats i associacions, amb el suport de l’Ajuntament i de l’Institut Municipal d’Esports, van organitzar el diumenge passat una marxa popular per reivindicar la instal·lació de l’empresa Cacaolat a la ciutat. Marxa que es feia sota l’eslogan “Santakolat” i que va ser suspesa per la intensa pluja que va caure a la ciutat aquell dia.

Els convocants (l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), l’associació Fondo Comerç, el grup de comunicació Tele Taxi, el Centre Excursionista Puigcastellar, la cooperativa La Colmena , la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes  i la Unió Colomenca d’Atletisme) van impulsar també un manifest per demanar adhesions de la ciutadania a la proposta d’ubicar l’empresa Cacaolat a Santa Coloma, que es pot consultar al web.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to El Cacaolat es fabricarà a la Damm de Santa Coloma a partir del 2013

 1. Israel says:

  Ahora solo falta que de trabajo a la gente de santa coloma de gramanet que no tenga trabajo.

 2. Dani Montejano says:

  Una gran notícia per la ciutat! Malauradament la decisió de contractació depèn de l’empresa i no de l’Ajuntament. Però el que si pot fer i ha de fer l’Ajuntament és facilitar-li, tant com pugui, els serveis municipals (Grameimpuls) per facilitar la formació adecuada a colomencs pels nous llocs de treball que es puguin crear.

  • Israel says:

   tienes razon y informar a la gente de esas formaciones,sea por publicidad,twitter,facebook,blogs,etc,etc.

 3. Roc says:

  Tant de bo tinguéssim més notícies d’aquestes, un motiu d’alegria sens dubte per la ciutat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: