Cacaolat provoca la primera crisi de Govern a l’Ajuntament

> El PSC amenaça a CiU amb trencar el pacte si no suspèn l’acte electoral de la ‘Cacaolatada’

L'anunci de Convergència i Unió.

Després de la gran notícia de l’arribada de Cacaolat ha vingut la pugna política per apuntar-se  l’èxit davant l’opinió pública. La gota que ha fet basar el vas ha estat la convocatòria d’una festa, dins de la campanya electoral del 20-N, que CiU ha organitzat el dissabte a Can Sisteré amb el nom de “Cacaolatada”.

En el PSC han interpretat que Carles Combarros, portaveu de CiU i regidor de Promoció Econòmica, preten apropiar-se de l’èxit de Cacaolat. Aquesta nit, els socialistes han amenaçat a CiU amb trencar el pacte municipal si duen a terme la celebració.

Els socialistes consideren que l’èxit de Cacaolat ha de ser aprofitat pel conjunt de l’Ajuntament, postura que és compartida per CiU. No obstant això, els nacionalistes estan molestos perquè l’alcaldessa socialista Núria Parlon s’ha convertit en l’única persona que fa declaracions sobre aquest extrem i observen amb preocupació com el titular de Promoció Econòmica és menystingut en un assumpte que creuen que és de la seva màxima competència.

Carles Combarros no ha pogut ser localitzat per aquest periodista aquest vespre, però fonts de la direcció de CiU han confirmat l’ultimàtum del PSC.

La millor oferta dels tres candidats

La veritat és que Cacaolat vindrà a Santa Coloma perquè Damm i Cobega han efectuat la millor oferta dels tres candidats i perquè un jutge, de manera independent, així ho ha decidit. També és cert que la Generalitat ha fet el que ha pogut perquè la fàbrica de batuts es quedés a Catalunya i l’Ajuntament, perquè vingués a Santa Coloma. No obstant això, el poder d’influència de les dues institucions ha estat més aviat poca en dependre la decisió d’un jutjat.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

12 Responses to Cacaolat provoca la primera crisi de Govern a l’Ajuntament

 1. Mònica Nieto says:

  Si es que….. quina classe política tenim, quin afany de protagonisme!! Ells no són la noticia però sempre acaparant titulars.

 2. juan gomez says:

  No veo por qué el sr. Combarros no puede hacer un acto electoral y sí la alcaldesa puede hacer pública una carta enviada al juez, acaso eso no es propaganad? Claro que lo es.

 3. Pedro M. Gómez says:

  En un gobierno hay qye estar a las duras y alas maduras. ¿Qué pensaba el Sr. Combarros que le iban a dar el sueldo gratis? Ya sabía lo que había.

 4. Joan Pere Roig says:

  Hi ha molta gent a Convergència que no volien un pacte amb els socialistes, de cap de les maneres. Però Combarros i la gent gran del partit van triar aquest camí després de L’experiència tan negativa de Manel Olivés.

 5. Roger Hermida says:

  El “chocolate”, además que causar estragos entre los ciudadanos, también lo hace con la clase política.
  Pues si quieren hacer una cacaolatada, muy bien, no entiendo la queja. Lo mismo pasa con la Festa de la Rosa, no he visto que los demás partidos les molesten que se apropien del gremio de “floristas”.
  Además, creo que CiU llevaba el tema de la Damm en el programa y los demás no.

 6. Toni Suárez says:

  Se llama deslealtad institucional. La Alcaldesa ha actuado como alcaldesa, no como PSC. Y el regidor quiere utilizar este tema en la campaña electoral de CIU, no actuar como regidor. Así que, es deslealtad institucional.

 7. metrpolis says:

  Ambició, qualificaió, honestetat.

  Una llàstima. Em semblava que per part d’alguns representants de Covervèngia de Catalunya, havien après, donada la propassada experiència de la formació, que és necessari més nivell a a l’hora de proposar alternatives de ceixement econòmic de la ciutat, i ubicar el municipi en el lloc que es mereix an l’àmbit metropolità. Encara que haig de confessar que no m’estranya per part del primer representant de la formació en el municipi. L’àmbició personal, poca garantia és de qualificació i d’honestetat, tal com es pot contratar d’alguns actors de l’escenari polític.

  Ambició=qualificació=honestat, és una equació que a vegades no es compleix per part d’alguns actors polítics. I en aquest cas concret, per tot els indicis, tristament tampoc; massa ambició personal, en sembla. Ensems, no es pot estar a dos llocs a l’hora, això és de poca honestat. O “caixa o faixa”. El recurs de desacreditar al contrincant és el més fàcil i fins i tot m’atreveixo a afirmar un pèl neci, per tant poca qualificació.

  S’ha de ser responable quan hom ocupa un lloc de representació pública (polític) o servei públic (funcionari). El vot, el fet polític més important de la democràcia, és una acció de responsabilitat, i no cal dir quan les alternatives políticas, en principi serioses, han d’expressar la confiança depositada pels seus votants honestos, com és el cas de la seva formació. Els ciutadans colomencs que han depositat la confiança en vòs; que pel cas que em pertoca i la proximitat puc garantir. També d’altres formacions no cal dir-ho.

  Però ha estat vostè, qui ha decidit aquest tipus de campanya. El poble, entenent-ho com aquells que confiem en un projecte col·lectiu, que vostè ridiculitzi una decisició seriosa, molt seriosa, el desligitima, dit d’una altra manera, vostè hauria de renunciar al lloc que ocupa al ple de l’ajuntament. Els seus votants i la seva formació és mereixen un representant que tingui un projecte seriòs, cosa que vostè no té. I que altres correlegionaris seus, amb tot el risc i els defectes, sembla que tenen, no cal dir noms, vostè ho sap perfectament.

  Òbviament, la lluita pel prestigi, per estar al davant de la tribuna, és legítima però no, de aquesta manera. A hores d’ara, davant de les dificultats que ens venen, tant el treballador de la gran fàbrica, com el de la petita: del gerent i a l’operari; del catedràtic al conserge, del mitjà empresari al petit autònom, hem d’ajuntar les forces, les iniciatives, els projectes per sortir-nos-en.

  Si l’alcaldessa deixa al marge la seva formació de la coalició a l’ajuntament, que és també el seu, no ho oblidi, si en el seu dia vaig veure amb bons ulls l’esmentada alternativa d’estabilitat, ara, tristament no ho és.

  Rebi una cordial salutació

 8. Miguelillo says:

  Lo que realmente demuestran unos y otros, es que tratan a la población de Santa Coloma como a tontos. Cuando no es el “y tu más”, es el “esto es gracias a mi, y no a ti.”
  De patio de colegio.

 9. Pere Mas says:

  QUI S’HAN CREGUT QUE SOM !!!!!!
  Aquests socialistes han un vídeo que simula la mort d’un pacient a un hospital i es queden tan amples, i CiU monta una festa infantil amb Cacaolat i els amenacen en fer-los fora del Govern.

 10. metrpolisj says:

  Ambició, qualificació, honestedat.

  Una llàstima. Em semblava que per part d’alguns representants de Convergència de Catalunya, havien après, donada la proppassada experiència de la formació, que és necessari més nivell a l’hora de proposar alternatives de creixement econòmic de la ciutat, i ubicar el municipi en el lloc que es mereix amb l’àmbit metropolità. Encara que haig de confessar que no m’estranya per part del primer representant de la formació en el municipi. L’ambició personal, poca garantia és de qualificació i d’honestedat, tal com es pot contrastar d’alguns actors de l’escenari polític.

  Ambició=qualificació=honestat, és una equació que de vegades no es compleix per part d’alguns actors polítics. I en aquest cas concret, per tot els indicis, tristament tampoc; massa ambició personal, em sembla. Ensems, no es pot estar a dos llocs a l’hora, això és de poca honestedat: “o caixa o faixa”. El recurs de desacreditar al contrincant és el més fàcil i fins i tot m’atreveixo a afirmar un pèl neci, per tant poca qualificació.

  S’ha de ser responsable quan hom ocupa un lloc de representació pública (polític) o servei públic (funcionari). El vot, el fet polític més important de la democràcia, és una acció de responsabilitat, i no cal dir quan les alternatives polítiques, en principi serioses, han d’expressar la confiança dipositada pels seus votants honestos, com és el cas de la seva formació. Els ciutadans colomencs que han dipositat la confiança en vòs; que pel cas que em pertoca i la proximitat puc garantir. També d’altres formacions no cal dir-ho.

  Però ha estat vostè, qui ha decidit aquest tipus de campanya. El poble, entenent-ho com aquells que confiem en un projecte col·lectiu, que vostè ridiculitzi una decisió seriosa, molt seriosa, el desligitima, dit d’una altra manera, vostè hauria de renunciar al lloc que ocupa al ple de l’ajuntament: o sia dimitir. Els seus votants i la seva formació és mereixen un representant que tingui un projecte seriós, cosa que vostè no té. I que altres coreligionaris seus, amb tot el riscs i els defectes, sembla que tenen, no cal dir noms, vostè ho sap perfectament.

  Òbviament, la lluita pel prestigi, per estar al davant de la tribuna, és legítima però no, d’aquesta manera. A hores d’ara, davant de les dificultats que ens venen, tant el treballador de la gran fàbrica; com el de la petita; del gerent i a l’operari; del catedràtic al conserge; del mitjà empresari al petit autònom, hem d’ajuntar forces, iniciatives, projectes, per sortir-nos-en.

  Si l’alcaldessa deixa al marge la seva formació de la coalició a l’ajuntament, que és també el seu, no ho oblidi, si en el seu dia vaig veure amb bons ulls l’esmentada alternativa d’estabilitat, ara, tristament no, no ho és.

  Rebi una cordial salutació

 11. luis muñoz-CLESA says:

  ME PARECE DELEZNABLE QUE UNOS SE PELEEN POR COLOCARSE EL MÉRITO Y MIENTRAS LOS EX-TRABAJADORES DE CLESA CONTINUEMOS SIN PERCIBIR NADA DE LO QUE NOS ADEUDAN POR UN LADO EL FOGASA Y POR EL OTRO LOS ADMINISTRADORES CONCURSALES. NOSOTROS NO IMPORTAMOS A LOS POLÍTICOS COMO SIEMPRE EN LA HISTORIA,.

 12. Retroenllaç: CDC cedeix davant el PSC en el pols per Cacaolat « GRAMENET 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: