Així no, senyor de Convergència

> Un article de Josep M. Cortès Martí, professor d’Economia.

Josep Maria Cortès.

Una llàstima. Em semblava que per part d’alguns representants de Convergència de Catalunya, havien après, donada la proppassada experiència de la formació, que és necessari més nivell a l’hora de proposar alternatives de creixement econòmic de la ciutat, i ubicar el municipi en el lloc que es mereix amb l’àmbit metropolità. Encara que haig de confessar que no m’estranya per part del primer representant de la formació en el municipi. L’ambició personal, poca garantia és de qualificació i d’honestedat, tal com es pot contrastar d’alguns actors de l’escenari polític.

Ambició=qualificació=honestat, és una equació que de vegades no es compleix per part d’alguns actors polítics. I en aquest cas concret, per tot els indicis, tristament tampoc; massa ambició personal, em sembla. Ensems, no es pot estar a dos llocs a l’hora, això és de poca honestedat: “o caixa o faixa”. El recurs de desacreditar al contrincant és el més fàcil i fins i tot m’atreveixo a afirmar un pèl neci, per tant poca qualificació.

S’ha de ser responsable quan hom ocupa un lloc de representació pública (polític) o servei públic (funcionari). El vot, el fet polític més important de la democràcia, és una acció de responsabilitat, i no cal dir quan les alternatives polítiques, en principi serioses, han d’expressar la confiança dipositada pels seus votants honestos, com és el cas de la seva formació. Els ciutadans colomencs que han dipositat la confiança en vós; que pel cas que em pertoca i la proximitat puc garantir. També d’altres formacions no cal dir-ho.

Però ha estat vostè, qui ha decidit aquest tipus de campanya. El poble, entenent-ho com aquells que confiem en un projecte col·lectiu, que vostè ridiculitzi una decisió seriosa, molt seriosa, el deslegitima, dit d’una altra manera, vostè hauria de renunciar al lloc que ocupa al ple de l’ajuntament: o sia dimitir. Els seus votants i la seva formació és mereixen un representant que tingui un projecte seriós, cosa que vostè no té. I que altres coreligionaris seus, amb tot el riscs i els defectes, sembla que tenen, no cal dir noms, vostè ho sap perfectament.

Òbviament, la lluita pel prestigi, per estar al davant de la tribuna, és legítima però no, d’aquesta manera. A hores d’ara, davant de les dificultats que ens venen, tant el treballador de la gran fàbrica; com el de la petita; del gerent i a l’operari; del catedràtic al conserge; del mitjà empresari al petit autònom, hem d’ajuntar forces, iniciatives, projectes, per sortir-nos-en.

Si l’alcaldessa deixa al marge la seva formació de la coalició a l’ajuntament, que és també el seu, no ho oblidi, si en el seu dia vaig veure amb bons ulls l’esmentada alternativa d’estabilitat, ara, tristament no, no ho és.
Rebi una cordial salutació.

 

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Així no, senyor de Convergència

 1. ciutadana says:

  Com vostè escriu en aquest article Sr.Jose Maria Cortès, ara ho pensa molts votants de CIU que van apostar per al primer representant de Convergència, massa ambició personal.

 2. Roger Hermida says:

  José Maria, creo que por una chocolatada infantil no tiene que dimitir nadie. Pues estaríamos apañados!
  Quizás se crea tener la razón suprema por explicar qué son los tipos de interés en una pizarra. Fíjese lo que ha dicho recientemente el Nobel de Economía Joseph Stiglitz: “El modelo económico que nos ha llevado al desastre todavía se estudia en las universidades”. Y usted es uno de los responsables de la crisis sin duda.

  • PERE MARC says:

   Evidentment, que per una xocolatada no ha de dimitir ningú, nomès faltaria!!! si no han dimitit en casos de corrupció i pluriocupació pública (de les nostres butxaques) com van a dimitir per una miqueta de xocolata?.
   Ara, apropiar-se de la feina de un munt de gent que ha treballat per que Cacaolat sigui a Santa Coloma per a benefici únic i exclusiu del partir més minoritari de la ciutat es patètic.
   Sort que els nens no voten, per que potser amb tant de dolç es deixarien enredar!!!

 3. metrpolis says:

  A Roger Hermida

  Consabido es que tras una lectura nutrida y reposada de los maestros de la ciencia económica es dudoso afirmar que se puedan mantener ideas estereotipadas de progresismo y conservadurismo que parece usted atribuir. Dudo que su experiencia haya posibilitado tal silogismo, pero siendo así, no vale la propuesta o invitación para pronunciarnos de tal apotegma. A pesar de mi tendencia a De Subventione Pauperum, pero acercándome al caso del personaje que usted representa, por Elemoysina, y sobretodo por De Suventione Fatuum
  sólo permítame exponerle lo que ocurrió en su día en ínsula de Barataria: “Tiene mostrado la experiencia que todos los más arbitrios que se dan a su Majestad o son imposibles o disparatados, o en daño del rey o del reino”

  Sin más, mis cordiales salutaciones

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: