Àngel Colom: “Un dia Santa Coloma ha de tenir un alcalde nacionalista”

> El president de Nous Catalans instal·la la seu de la Fundació al carrer Pompeu Fabra i ve a viure a la ciutat

Àngel Colom, a la seu central de Nous Catalans del carrer Pompeu Fabra, ahir.

ENTREVISTA

És molt didàctic parlant, suau en les formes i contundent en el fons. Àngel Colom i Colom, de 60 anys, recorda en ocasions al capellà amable de la parròquia i unes altres, al mestre meticulós, no sé si m’explico? És meitat activista, meitat polític; o un polític al que li agrada el cos a cos amb el ciutadà. Ara viu i treballa a Santa Coloma. Ha muntat al carrer Pompeu Fabra, 22, el secretariat nacional d’immigració de CDC i la Fundació Nous Catalans, des de la que irradia catalanisme entre els immigrants i ciutadans en general. Àngel Colom està convençut que només així CDC podrà trencar el seu sostre electoral.

-Per què Santa Coloma?
-Aquí vam trobar el local ampli que buscàvem i perquè Santa Coloma és una ciutat emblemàtica en la rebuda de gent nova en els darrers 50 anys, i ara amb una immigració de molts països. D’altra banda, volem donar-li a Santa Coloma una centralitat catalana.

-Es una ciutat tradicionalment d’esquerres.
-Sí, però no està escrit a cap lloc que hagi de ser així sempre. El catalanisme ha de tenir l’ambició de governar a Badalona, Cornellà o Santa Coloma. Un dia Santa Coloma ha de tenir un alcalde nacionalista.

-Això sí que és trencar el sostre de CiU.
-Je, je!. Vinc a fer país i política, país per sobre de tot.

-Ve a refundar CDC?
-No. Sóc ja militant de Santa Coloma i seré membre de l’Executiva local perquè sóc president d’un àmbit sectorial del partit. He deixat de militar a la Dreta de l’Eixample per fer-ho en Santa Coloma amb l’objectiu d’ajudar al partit a superar les seves dificultats i mirar de acabar amb algunes divisions.

-La seva arribada ha causat algunes reticències.
-Doncs no veig perquè. Jo he vingut a ajudar a Carles Combarros, que és el president local i portaveu a l’Ajuntament. Estic aquí per fer créixer el projecte en el que creiem tots dos. Sóc aquí per ajudar i per quedar-me. En uns dies m’empadronaré.

-Vostè, ja s’ha reunit amb diverses entitats, com ha estat rebut?
-He estat amb la FAVGRAM i amb l’àmbit sectorial de dones de l’associació de veïns de La Guinardera, que un dia vindran a la Fundació a fer unes migas. I penso reunir-me cada setmana amb una entitat fins a conèixer-les totes i xopar-me de la realitat de Santa Coloma. Tots tenim un encaix a Catalunya. Necessitem a tothom.

-Especialment als nouvinguts?
-Sí, ells son objecte d’una atenció especial. Cal ajudar-los a que puguin integrar-se. Moltes vegades sorgeixen problemes per falta d’informació. Volem que se sentin catalans des del primer moment, però pensem poder aconseguir la plena integració dels 1,5 milions en una dècada. Això estaria molt bé. En el nostre local, ja han establert la seu una vintena d’associacions de nous catalans.

-I com es financen vostès?
-Som una fundació de Convergència i el partit ens subministra els recursos. Però, som una fundació privada i com tal podem rebre subvencions i donacions. Estaria be recuperar la tradició de mecenatge que té Catalunya.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

24 Responses to Àngel Colom: “Un dia Santa Coloma ha de tenir un alcalde nacionalista”

 1. Pedro says:

  Santa Coloma necessita un alcalde amb sensibilitat social. Ni amb senyeres ni fent grans festeigs amb segons quins col·lectius es solucionen els conflictes. Santa Coloma no es el Bronx per l’esforç de l’ajuntament de torn que a estat ben a prop dels ciutadans i bàsicament fent polítiques socials i d’esquerres. La dreta no té aquesta sensibilitat, la vota un tipus de gent que no acostuma a tenir mancances.

  • Pep says:

   Puc estar d’acord, però li recordo que fa uns mesos Jordi Borja va dir que el divorci entre l’Ajuntament i la població era palesa. Les coses no han canviat molt, la veritat. Hi ha diferència entre Muñoz i Parlon, però la política no ha canviat molt. Per això seguirà la sagnia de vots. Manca credibilitat i transparència. Ningú sap el qué es fa dins de l’Ajuntament i el full informatiu i la web son de pena. La distancia cada vegada és més gran.

 2. Colomenc says:

  Vivir para ver…

  Si no recordo malament, el Sr. Colom ja té acreditada la seva experiència en rebre subvencions i donacions. Va ser un dels beneficiaris de les donacions irregulars efectuades pel Sr. Millet amb càrrec als fons del Palau de la Música.

  Ah! Per cert! A Badalona ja governen els “nacionalistes”. Amb els seus vots, van escollir Alcalde al Sr. Garcia Albiol i amb els seus vots es manté el govern municipal.

  • Colomenc says:

   M’oblidava. De passada, podria aconseguir que a més de venir ell a viure a Santa Coloma vingués també la regidora del seu partit que viu a Badalona i tant li fa que els serveis a la nostra ciutat siguin millors o pitjors, al cap i a la fi a ella i als seus no li afecten.

  • Pere Gran says:

   Perdo tens una errada en quan a la votació, Convergència no va votar al PP a Badalona sinó que es va abstenir. Si us plau, diguem les coses com son.

 3. Ramon Vidal says:

  La integració es cosa de dos no sólsament d’ells senyor Colom

 4. Josep Pastor says:

  Benvingut. A veure si és capaç d’arreglar el que va espatllar Manel Olivés i és incapaç d’arreglar el Sr. Combarros. A aquesta ciutat feina no li faltarà. Per cert, a veure si esbrina i ens explica el càrrec a mida que la Sra. Parlon ha creat per Olivés. Per què serà? Pretòria? Sort, sr. Colom.

 5. Pere Gasch says:

  M’encanta que vingui algú a agitar l’oasi colomenc.

  • Jordi Van der Merwe says:

   No et sembla prou agitat ja? Què vols que et digui, però veure el circ en què s’han convertit els plens em fa vergonya: PxC seguint la pose neo-fascista-agressiva, l’alcaldessa que no és capaç de mantenir l’ordre, que no es guanya el respecte de ningú i sembla respondre a impulsos (es deu veure afectada per les fases lunars, crec jo)… Tot plegat em sembla penós. Per cert, m’han dit que l’altre dia, al Cinema City, quan es parlava de la pel•lícula “Catalunya über alles” amb el seu director, el representant del PSC va canviar de tema i va començar a fer campanya. Va ser així? Algú ho va veure? Patètic, de veritat.
   Tant de bo fos un oasi!

 6. JoanTorrejon Guardado says:

  Adeu Combarros, adeu!!!!

 7. Antonio Garcia says:

  Els darrers 8 anys CiU era un partit mig mort, tancat, sectari i amagat. Però des de l’arribada d’aquest tal  Combarros al capdavant d’aquest nou projecte, crec que aquest partit ha esdevingut un tarannà més positiu en imatge, maneres de fer, accesible i amb molta tenacitat.

  Aquest tal Combarros tindrà un problema ben “GRAN” què ni en Colom ni cap dels seus compra-fums poden solventar i aquest problema consta de diversos punts:

  1er. Què vol treballar per a la ciutat i als socialistes, això els hi dóna por.

  2on. El “mestre” va deixar uns bons alumnes a càrrec d’aquest ajuntament. I les maneres de fer són les mateixes (sobiranistes, dictatorials i amb manca de transparència).

  3er. El Sr. Colom vol ser el següent alcalde de Santa Coloma, serà pel cognom? Segurament ens oblidarem del cas Pretoria i tindrem el Cas Colom (2ª part del cas Millet).

  Un consell Sr. Colom, vostè aconsegueixi integrar als Nous Catalans i tornar el que deu al Palau, què prou feina en tindrà.

  • Jordi Van der Merwe says:

   O sigui que aquest senyor es va esquitxar amb el cas Millet? Mare meva, no se’n salva cap, de polític! Posats a pensar malament, Sta. Coloma pot ser el seu exili temporal fins que es calmin les aigües, no? I, mentrestant, pot anar fent campanya política i mirar de ser l’alcalde de la ciutat peti qui peti, no?
   Si no és així, disculpeu-me i que algú m’ho corregeixi. Si és així, senyors, em sembla vergonyós. No hi ha dret.

 8. JoanTorrejon Guardado says:

  Es clar que si.Però insisteixo: Adeu Combarros, adeu

 9. Pere Gran says:

  Al Sr. Ángel Colom ve a fer política nacional D’integració a nivell de tot el país i circumstancialment i per sort per els colomencs Santa Coloma ha sigut designada la seu de la Fundació de la que Angel Colom serà El President,
  La política municipal te ja els sus representants.

  • Jordi Van der Merwe says:

   Gràcies per aclarir-me els conceptes, Pere. El problema, potser, és el títol de la notícia, que sembla estar dient a crits que l’Angel Colom vol ser el primer alcalde nacionalista de la ciutat. Apart, durant l’entrevista deixa caure això de “ajudar al partit a superar les seves dificultats i mirar de acabar amb algunes divisions” i també sembla venir a la ciutat a imposar-se al propi partit. No sé… Potser és el to polèmic que buscava el senyor Corachán…
   Personalment preferiria evitar problemes: si el senyor Colom té qualsevol tipus de relació amb el cas Millet (almenys fins que el jutge decideixi, que no sé com va aquest cas) no quedaria gens bé per la ciutat que els mitjans ens tornessin a relacionar amb la corrupció política, que prou mal ens han fet. Odio veure com semblem una república bananera a les televisions.

 10. Pep Puig says:

  Als qui s’han apressat a llançar porqueria sobre Àngel Colom voldria recordar-los que en democràcia existeix la presumpció d’innocència. Recordar que el Sr. Colom va retornar els diners prestats i que ara hi ha una discussió sobre l’import. Crec que ha de ser el jutge i no nosaltres els qui jutgem a un ciutadà alegrement. El Sr. Colom té dret a fer el vulgui en un país democràtic i sí ha fet alguna cosa malament, que ho pagui. La resta és demagògia barata.

 11. Pere gran says:

  Desgraciadament, quan estas al front d’una entintat, be sigui esportiva, cultural o política, quant et veus en apurs econòmics recorres a tothom, i el que menys fas es pregunta d’on provenen.
  Per posar un exemple, local si jo portes la Grama i anés a l’ACI fa uns anys a demanar ajuts i me’ls donessin t’asseguro que no preguntaria si me’ls dona com particular, com agrupació del comerç o de la seva empresa, nomes pensaria en agafar els diners i solucionar el problema, aixo esta passant avui en dia en totes les entitats.
  salutacions

 12. Jordi Van der Merwe says:

  Joan Redón, a mi el senyor Colom no em sembla pas un idiota, el que em preocupa és que, finalment, sigui massa llest. Crec que a nivell municipal ja en tenim una pila, d’aquests, no fa falta que vinguin de fora

 13. Mercedes Puértolas says:

  Dejarme que os diga que a mí me encarta que haya venido a Santa Coloma y no soy nacionalista. Ojalá vinieran 20 personajes más como él. Nos falta gente de nivel y nos sobra mediocridad. Bienvenido

 14. Pere gran says:

  Totalment d’acord amb el Jordi Van de Werwe i el Joan Redon, el Àngel te resolts tots els temes en la justícia ja que no esta imputat en cap cas i qualsevol decisió que prengui serà a voluntat seva.
  Per la resta en lo relacionat a la nostra ciutat, que tothom sàpiga que ja en les autonòmiques de fa un any enrere, varem desanvolupar molta feina a Santa Coloma com a Secretariat, cosa que va ajudar a que avui sigui una realitat la Fundació.

 15. Toni Martínez says:

  Àngel, approfita la onada i dona una lliçó als socialistes, que van molt de güais en aquesta ciutat.

 16. Pere gran says:

  Gràcies a tots els que ens heu fet confiança a CiU en aquestes eleccions i també a tots els que doneu recolzament a l’Àngel Colom, qui us puc assegurar que es qui mitjor defensa els interessos de Catalunya i del catalans, repeteixo gràcies.
  Els que volgueu tenir contacte amb ell i amb el projecte iniciat a la Fundació Nous Catalans, podeu passar pel carrer Pompeu Fabra, 22, on sempre trobareu a un o altre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: