Santa Coloma tindrà un pressupost de supervivència

 • L’Ajuntament disposarà el 2012 només de 97 milions, 30 menys que ara
 • El Govern municipal diu que seguirà ajudant a les famílies copejades per la crisi

Santa Coloma al capvespre.

Serà difícil que l’Ajuntament pugui asfaltar el seu carrer o fer una plaça pública al seu barri. El pressupost municipal del 2012, que probablement s’aprovarà en el ple del dilluns, sofrirà una retallada de 30 milions d’euros, el que suposa gairebé el 25% de la despesa. De 126 milions passa a 97.

Fonts del Govern local destaquen que el descens pressupostari es deu a la falta de pressupostos definits per part de l’Estat, la Generalitat, la Diputació i L’Àrea Metropolitana. La situació d’incertesa i poca concreció condicionen les inversions i projectes

Un ciutadà revisa el pressupost durant l'acte d'audiència pública.

de l’Ajuntament, que afecten a l’asfaltat de carrers i equipaments. D’altra banda, la pujada d’impostos de l’Ajuntament (un 3,1, l’IPC) no compensa la pèrdua d’ingressos i a més a més molts dels serveis que presta també s’han incrementat.

Pla de xoc

L’Ajuntament es compromet a garantir el seu pla anticrisi, que contempla l’atenció domiciliària i rehabilitació d’habitatges a persones grans, els plans d’ocupació i les contingències derivades de la greu situació econòmica d’algunes famílies.

Malgrat les dificultats, les fonts del Govern sostenen que l’Ajuntament ha tractat de mantenir aquesta política social, donat el fort impacte que la crisi té a la ciutat. Tan mateix, es mantindrà, la xarxa pública de guarderies, malgrat la disminució d’1,86 milions en les aportacions d’altres administracions. També es garanteix la gratuïtat dels llibres de text, que suposen per al Consistori una inversió de 922.280 euros. El pressupost consolidat preveu la creació de quatre places de policies locals i un pla de manteniment d’edificis.

Cal destacar la inversió de tres milions d’euros per a inversions. Es destinaran 300.000 a les pistes de Can Zam, 532.600 a la compra del vell edifici de la Ciba i dos milions per a expropiacions.

Dimarts passat, els regidors Núria Guinart (PSC), responsable d’Economia, i Siscu Sánchez (ICV-EUiA), de Participació i Qualitat Democràtica, van informar a un petit grup de ciutadans i entitats que van acudir a l’audiència pública.

[ Si vol accedir al Pressupost del 2012 cliqui aquí ]

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

6 Responses to Santa Coloma tindrà un pressupost de supervivència

 1. fermin chueco says:

  Todos sabemos que hay una fuerte crisis y que somos conscientes que debemos superarla como sea. Un amigo mio, economista, me comenta que esto va para largo, por lo menos hasta el 2018.

  Hasta entonces ¿que hacer?. Muy sencillo: Imaginación, transparencia,ahorro y, sobre todo, participación.

  Bien, de todas esas medidas, que muchos paisanos y paisanas creemos posibles, nuestro gobierno municipal ¿cual de ellas aplicará?. Espero que alguna positiva, porque hasta ahora está aplicando las mismas que cualquier gobierno de centro derecha: Subir las Taxas municipales, y no tocar los gatos supérfluos de los políticos, ni los de los cargos de confianza.

  Y lo más grave de todo es que no quieren escuchar a nadie, sobre todo a los que les proponemos salidas dignas y de participació a esta maldita crisis.

  Se está tirando por las alcantarillas, todavía, el poco dinero que se ingresa para la formación de jovenes. Soy testigo privelegiado de que están utilizando dichos recursos para; o bien cubrir el expediente, o , lo más grave, favorecer a asociaciones que no tienen un objetivo claro de como invertir las ayudas – !o demasiado claro!.

  Es posible que nuestros gobernantes estén mal acostumbrados y hallan tirado de beta más de la cuenta. Por lo que ahora no saben la salida que les saquen del laberinto, el mismo que ellos han diseñado y y engordado.

  Lo que no sacará de la crisis a este ayuntamiento, ni a ningún otro, son cobrar 600.000 euros de grua a los 12.000 parados de la ciudad

 2. Jordi Busquets says:

  No és pas la crisi, o la mala gestió de la crisi, el que explica la derrota del Partit dels Socialistes de Catalunya en les eleccions de diumenge passat. És l’acció del grup dirigent que la nit electoral s’arrenglerava darrere la senyora Carme Chacón la que ha conduït el partit al naufragi, a tastar la derrota davant de Convergència inclús en uns comicis d’àmbit estatal. Una acció que, lluny de tenir un contrapès, ha gaudit del silenci còmplice d’uns sectors del partit que mai no han gosat fer res més que expressar la seva incomoditat.
  És la transmissió hereditària de l’alcaldia de Barcelona a Joan Clos el que enceta el camí vers la catàstrofe. Una decisió equivocada en la qual es va reincidir, sense esmenar la forma ni el fons, quan es va situar Jordi Hereu al capdavant de la ciutat. Amb l’agreujant, en aquest segon cas, de fer servir el Consell de Ministres per emmascarar el relleu. La constitució, i sobretot la gestió del primer tripartit, va donar nou impuls a la carrera del PSC cap a l’abisme, esperonada llavors per la lleugeresa de les promeses del president, José Luis Rodríguez Zapatero.
  El segon tripartit, el del senyor Montilla, i la defensa de l’Estatut retallat pel Tribunal Constitucional van fer inevitable la fallida. Després, la paràlisi, l’absència de reflexió i d’autocrítica que exigeix la renovació van acabar desembocant en la fatalitat de diumenge. Molta feina per només dos o tres dies de congrés.

 3. Juan Gómez says:

  Estaría bien que Gramenet 2.0 tratara a todo el mundo tan bien como al PSC e Iniviativa. Tendría que ser más crítico con la subida de impuestos y con los enchufados del Gobierno, que se llevan una buena parte del presupuesto.

 4. Efectivamente, mis relaciones con el PSC e ICV-EUiA son buenas, como lo son con el PP y CiU. Con Gent de Gramenet, depende de la temporada.
  Quisiera recordarle que desde aquí sí se criticó la subida (https://gramenet.wordpress.com/?s=pese+a+la+crisis y algún otro post). Gracias, Juan, por su comentario.

 5. Benet Arjona says:

  En algun lloc he llegit que on més es rebaixa és en Cultura. La cultura és un dret, no un privilegi. Avui he rebut un mail d’una amic que es titula “10 estratègies per manipular l’opinió pública”, el document també diu que l’autor és el lingüista Noam Chomski. Dues d’aquestes estratègies són: Mantenir al públic en la ignorància i la mediocritat; i Estimular al públic a ser complaent amb la mediocritat.
  Això fan els polítics quan retallen la cultura. La cultura és el primer que retallen els règims autoritaris.

 6. ajoblando says:

  Menos presupuesto para el 2012?? pues empecemos por sacar la fiesta mayor, tantas cosas, que ninguna vale la pena, estamos en tiempos de crisis, pues venga, se acabo conciertos en 4 o 5 sitios a la vez. Y claro la cabalgata de carnaval y reyes…….. ufff cual sacamos? la de reyes, no puede ser mas triste y cutre, hace años que es igual de mala, almenos la de carnaval es mas partizipativa. Provemos de hacer cambios radicales un par de años, a ver que pasa?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: