Vuit de cada 10 joves del programa Suma’t troba feina a la ciutat

Núria Parlon, aquest mati.

Gairebé vuit de cada deu colomencs que han participat al programa Suma’t han aconseguit treball a la pròpia ciutat. Aquesta ha estat la principal conclusió presentada avui en l’acte de tancament d’aquests cursos per a joves sense formació, celebrat en el centre cultural de Can Sisteré.

Suma’t és una iniciativa de la Generalitat, que a Santa Coloma gestiona l’empresa municipal Grameimpuls. El pla s’ha dirigit a persones d’entre 18 i 25 anys en l’atur i sense estudis.

La pròpia alcaldessa Núria Parlon s’ha encarregat de fer el balanç. En la seva intervenció, Núria Parlon ha destacat l’esforç de les empreses colomenques i l’Ajuntament en la lluita contra l’atur. L’alcaldessa ha remarcat que 42 de les 56 contractacions les han dut a terme comerciants i industrials de Santa Coloma, a els qui ha agraït el seu compromís social amb la ciutat. 

L’alcaldessa ha presentat els resultats acompanyada del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Carles Combarros, i els representants de diferents entitats i sectors empresarials implicats. Segons les dades de Grameimpuls, 78 joves han finalitzat el programa al complet (fase de formació i fase d’inserció laboral) i ha suposat la inserció laboral del 76,6% dels joves que han finalitzat tot el Suma’t, índex superior a d’altres municipis de Catalunya que han desenvolupat el programa.

Núria Parlon ha destacat  “els bons resultats del Suma’t a Santa Coloma, que ha suposat una eina clau per augmentar la qualificació professional i la inserció laboral dels joves colomencs participants”. Alhora ha recordat “l’important paper i implicació que han tingut les empreses i comerços colomencs fent possible que els joves del Suma’t hagin aconseguit feina”. L’alcaldessa ha destacat també la importància de promoure iniciatives com aquesta i “de sumar esforços i complicitats entre administracions i empreses per lluitar contra l’atur”.

La fase de formació del Programa Suma’t ha comptat amb la participació de 109 persones, de les quals 90 han superat les competències claus i han passat a la fase de formació professionalitzadora. En aquesta fase han pogut formar-se en les especialitats de la restauració i l’hostaleria, administratiu/a, lampisteria, i operari de magatzem, entre d’altres. Al final d’aquesta formació s’ha aconseguit la formalització de 59 contractes de treball (de formació i d’altres modalitats), 42 dels quals han estat per treballar a empreses de Santa Coloma.

 Implicació de les empreses 

Per desenvolupar el Programa es van signar 56 convenis de col·laboració amb 41 empreses, per a la inserció laboral d’aquests joves. Amb aquesta finalitat, a l’inici del Suma’t es va signar un conveni amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme (AEMIFESA) i ESCIBNA (Associació d’Empresàries de Santa Coloma). Els representants d’aquestes entitats també han estat presents avui a la cloenda.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Vuit de cada 10 joves del programa Suma’t troba feina a la ciutat

 1. P. Catalán says:

  Fum, fum fum! No deja de ser curioso que el concejal de Convergencia i Unió, al que los socialistas le endilgaron la “piruleta” del area de trabajo, lo primero que hizo fue crear empleo: colocó al que iba tercero en la lista porque no sumaron bastantes votos como para que saliera de concejal y para ello despidió a la persona que llevaba la secretaría del grupo municipal. Bonita manera de empezar un mandato: enviando una persona al paro… mientras él y su segunda (de la que se mofaron creando una concejalía de Turismo i que además tiene el sueldo del Consejo Comarcal y el de miembro de Marina Badalona) se embolsan unos buenos sueldos por haber ido a mendigar un pacto antes de las elecciones. Ahora al Sr. Combarros solo le queda esperar unos meses para relevar a su compañera de Sant Adrià en la Diputación y venga! otra “mochila” al canto! Este señor se subió a tiempo al “autobús” de las municipales después de que su empresa lo “invitó” a volver a hacer de comercial raso por no haber cumplido los objetivos comerciales. A este se le apareció el calvo de la loteria el 22 de mayo (fecha de las elecciones municipales).

  • Pep says:

   Us recordaria que l’anterior regidor de CDC tenia ingressos de quatre institucions sense que ho sabés la gent del partit a Santa Coloma.

 2. Josep Rius says:

  ¿los han colocado en los planes de empleo de 426 euros?

 3. Pedro Jorgejuan says:

  Yo no sé dónde los habrán colocado, pero mejor que en la calle o durmiendo estarán. Creo que durante el curso les pagan la cantidad que dice el Sr. Rius, pero cuando son contratados cobran según el convenio del sector. Por tanto, a mi la política que hace el ayuntamiento de Santa Coloma y la Generalitat me parece correcta. Al menos hasta que no se encurntre nada mejor y la economía despegue.
  Tampoco entiendo los ataques al Sr. Combarros, pues a las personas hay que darles un poco de tiempo para que demuestren si sirven o no. Bueno ¡Felices Fiestas!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: