Comença l’ajust dur a l’Esperit Sant en un clima de malestar pel futur

  • L’ERO de 25 dies sense sou i feina comença a aplicar-se el dia 2 a metges, infermeres i administratius
  • Els facultatius deixaran de cobrar 8.500 euros; els diplomats en infermeria, 6.000 i els administratius, 2.100
  • Una infermera veterana diu: “Hem hagut d’acceptar l’acord perquè amenaçaven amb tancar l’hospital”
Uns pacients esperen ser atesos.

Uns pacients esperen ser atesos.

Comença l’ajust dur a l’Esperit Sant. Dilluns que ve, dia 2, comença aplicar-se el controvertit ERO temporal a un primer torn de treballadors de l’hospital, que estaran 25 dies a les seves cases sense treballar ni cobrar. La dràstica mesura afectarà, sense excepció, al conjunt dels 830 empleats del centre durant el 2012.

L’ERO, encara que acceptat per la majoria dels sindicats, ha causat un profund malestar entre els treballadors. La majoria de metges, infermers i administratius consultats han expressat la seva profunda preocupació per la situació de l’hospital concertat, ja que el dur sacrifici que faràn no garanteix ni la viabilitat del centre ni els seus llocs de treball. “M’hen vaig i no torno fins al dia 1 de febrer. He ajornat algunes operacions i determinades visites per llavors”, ha assegurat resignat un dels facultatius.

Estisorada als salaris

Amb l’aplicació de l’ERO, els metges perdran 8.500 euros el proper any, motiu pel qual el Sindicat de Metges no va signar el document. Malgrat això, no són els que perden més en la estisorada. “Molts tenim la possibilitat de compensar la pèrdua d’ingressos amb treballs en altres centres”, va manifestar una mètgessa, molt crítica amb la política de retallades en la sanitat.

El detestat ERO va ser signat el 23 de novembre “com a única alternativa” pels sindicats CCOO, Satse, Usae, UGT i Catac. “Hem hagut d’acceptar perquè amenaçaven amb tancar l’hospital i nosaltres no tenim una altra cosa”, ha afirmat una infermera de les més veteranes, que deixarà de percebre 6.000 euros en el 2012. “Aquí, el que més i el que menys té una hipoteca i uns fills que van al col·legi i de tant en tant demanen un gelat o reclamen unes vambes. A casa no sé com ens ho farem”, afegeix una companya.

Menys llits i delicada situació a Urgències

En la mateixa situació es troben els auxiliars d’infermeria, que perden 1.800 euros; els administratius, 2.100; els portalliteres, 1.700, o el personal de la neteja, 1.600.

El malestar és general perquè els empleats cobraran menys i treballaran més, i en pitjors condicions. Es tancaran 80 llits dels 164 de que disposa l’hospital per les 200.000 persones de Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona que atenen, i a Urgències la situació és delicadíssima, per la massificació i la falta de personal i de recursos. I el que és pitjor, el sacrifici dels treballadors no garanteix el futur.

Les propostes A i B que van presentar els sindicats als treballadors, que van votar per la segona.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Comença l’ajust dur a l’Esperit Sant en un clima de malestar pel futur

  1. Rodolfo del Hoyo says:

    Comencen a aplicar-lo el dia 2? Jo pensava que ja feia temps perquè el dia 12 de desembre tenia visita amb l’otorinolaringòleg i em van trucar dues setmanes abans per aplaçar-me-la “sine die”. L’otorino m’havia de visitar al CAP de Santa Coloma, però depenia de l’Hospital de l’Esperit Sant. He hagut d’anar a la privada perquè m’havien de fer una prova i no volia endarrerir-la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: