Un jutge anul·la les multes que l’Ajuntament va posar a Gent

Cartell de la candidatura de Gent a les darreres eleccions.

“Després de més de 4 anys, ja podem cridar-ho ben fort: s’ha fet justícia!” Amb contundència i satisfacció s’expressa Gent de Gramenet en el seu web després de guanyar la guerra judicial contra l’Ajuntament, que els va multar per col·locar propaganda política fora dels espais públics reservats. La batalla va començar durant la campanya electoral del 2007, quan l’equip de l’ex alcalde Bartolomé Muñoz va imposar 23 multes contra Gent, que en el seu conjunt ascendien a 7.000 euros: 4.000 de les sancions i 3.000 d’interessos i despeses.

Ara, el jutge Francisco Javier García Fernández, titular del Jutjat Contenciós Administratiu 8, ha dictaminat anul·lar les sancions imposades l’11 de desembre del 2007. En la seva decició, el jutge subratlla que “estima parcialment el recurs” de Gent de Gramenet per les multes imposades per la regidora María del Carmen Moraira Regna. I sense entrar a discutir el fons de l’assumpte, el magistrat les anul·la per un error greu en el procediment, ja que l’instructor de l’expedient municipal no era funcionari de carrera, com estableix la llei.

Muñoz va confiar la tramitació de les multes a Rafael Vela Giménez, un càrrec públic de la seva confiança, implicat després en el cas Pretòria. Gent va considerar que les multes eren arbitràries i tractaven de silenciar a una formació incòmoda amb el govern municipal de llavors i va acudir als tribunals.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

2 Responses to Un jutge anul·la les multes que l’Ajuntament va posar a Gent

 1. Angeles P. says:

  En temes jurídics o administratius a Santa Coloma – igual que passa en altres ajuntaments
  – a vegades fallen les formes del procediment, però .. no els continguts. Això, te solució…….

 2. Carles says:

  Jordi,

  Dos matizaciones a tu articulo:

  1º.- Rafael Vela Giménez no consta imputado en el caso Pretoria.

  2º.- En su decisión el Juez estima totalmente el recurso planteado por Gent, declara no ser conforme a derecho y anula totalmente el acto administrativo impugnado (Resolución de fecha 10.03.2008 dictada por la teniente de alcalde ejecutiva del area de Servicios Territoriales, Carmen Moraira Reina), dejando sin efecto todas las sanciones impuestas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: