Les obres del nou col·legi Riera Alta començaran després de Setmana Santa

 • Els pares es manifesten davant de l’Ajuntament i arrencan un compromís del regidor Diego Arroyo
 • Els afectats recorden que se’ls va prometre el centre fa tres anys
Aspecte de la protesta d'aquesta tarda.

Aspecte de la protesta d'aquesta tarda.

Hi ha manifestacions en les que el resultat és un enigma i unes altres que aconsegueixen la fi perseguida. Això últim ha passat aquesta tarda, quan un grup de pares del col·legi Riera Alta s’han manifestat davant de l’Ajuntament per exigir la nova escola que els van prometre al març del 2009. La construcció de l’equipament començarà, gairebé amb seguretat, després de Setmana Santa i les obres finalitzaran al febrer del 2013.

Almenys aquests són els càlculs de Diego Arroyo, regidor d’Educació, que va sortir de l’Ajuntament per donar la cara davant els manifestants. Els membres d’Associació de Mares i Pares d’Alumnes li van expressar la seva desconfiança pels continus retrats. Arroyo ha admès les crítiques, però els ha assegurat que aquesta vegada va de debò, que el projecte definitiu està aprovat i les obres estan adjudicades a una constructora. 

No obstant això, el regidor Arroyo els ha dit que la data exacta de l’inici dels treballs depèn d’Educació de la Generalitat. Per això, Arroyo s’ha compromès a fer gestions amb el Govern per mantenir una reunió entre membres d’aquest departament, els pares i ell mateix.

‘Mea culpa’ parcial

“Nosaltres -ha manifestat Arroyo- hem tingut una part de responsabilitat, per que havíem d’aixecar dos murs, necessaris perquè puguin entrar les màquines, però ara ja no depèn de l’Ajuntament”.

Els pares han recollit la pancarta, que deia: Prou d’imaginar! Que sigui una realitat! Volem la escola ja!  I han tornat a casa més o menys satisfets, conscients de que no s’han anaven amb les mans buides.

[Video Historia d’un munt de despropòsits, elaborat per Gramenettv]

[Text del Comunicat de l’AMPA del col.legi Riera Alta] 

Hi havia una vegada unes families a les que en març del 2009 se li va ofertar anar a aquesta escola, de nova creació, que encara no estava construïda, però se’ns va assegurar, tant per part de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com per part de la Generalitat, que al setembre del 2009 estaria feta.

Van passar els mesos i no veiem cap obra al solar on anava l’edifici. Al final vam començar el curs en una tercera planta al c/Rafael Casanovas nº 85 de la nostra ciutat, que quedava fora de la nostra zona i amb moltes limitacions. Els nens no tenien pati, menjador, sala de psicomotricitat, aula de música/informàtica, un accès a les aules apropiats a la seva edat, unes activitats extraescolars perquè no tenien lloc on fer-les, per exemple.

Vam tenir diverses reunions amb l’Ajuntament abans de Nadal i ens deien que acabariem el curs a l’escola nova,que no ens havíem de preocupar. Amb la Generalitat no va haver manera que ens donessin cita per una reunió abans de Nadal. I sobretot se’ns va dir que mai no hi hauria un “pla B” per l’Escola Riera alta, que pel curs 2010/2011 estarien a l’escola definitiva, no es contemplava que anessin a un altre lloc provisional. Al final van passar tot el curs 2009/2010 en un “piset”.

A una reunió el 7 de maig de 2010 amb els Serveis Territorials de Barcelona Comarques ens havien dit que començarien les obres al juliol de 2010. Tenim una reunió el 7 de juliol de 2010 als Serveis Territorials, amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’empresa GISA i el sarquitectes del projecte… i ens deixen anar que l’escola no estarà el 7 de setembre de 2010 i que ens citaran per parlar-nos d’un lloc alternatiu on posar (novament) els alumnes. Ens passem tot l’estiu de 2010 fent reunions amb les families, enviant cartes, i preparant l’inici de curs de 2010/11: el 7 de setembre anem a la plaça de la Vil.la en comptes de a l’escola per protestar, i mantenim la majoria dels nens al llarg de tota aquella setmana sense anar a classe.

Comencem el curs 2010/11 al tercer pis de l’escola Mercè Rodoreda, fora de la nostra zona, sense un pati propi, sortint al carrer per anar al menjador de l’escola del costat, sense extraescolars..

El 25 d’octubre de 2010 fem el trasllat a la nova escola d’infantil.

No tenim més notícies de les obres de l’escola de primària fins el març de 2011, ons se’ns informa que no tenen intenció de posposar el projecte, que és prioritari i ens demanen un parell de mesos per poder-nos donar més informació de les obres.Va passant el temps i ningú es posa en contacte amb nosaltres. A través de la pàgina de GISA, sabem a l’abril que s’ha licitat l’obra.

No és fins el novembre de 2011 que tenim reunions amb l’Ajuntament i el Departament dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, i ens diuen que les obres començaran al gener, que estarà enllestida “al llarg del curs 2012/2013” i que el retard farà que algun grup hagi d’anar a algun lloc provisional mentre s’acaba l’edifici de primària. Davant la negativa de l’AMPA de que cap grup vagi a un lloc provisional, i la proposta en aquesta línia de l’escola davant l’Ajuntament, aquest ens diu que adaptaran l’actual menjador de l’escola d’infantil per fer les classes dels dos grups que passen a primer de primària perquè serà per poc temps (un mes i mig, dos mesos).

Al gener de 2012 no comença l’obra i en una reunió amb el regidor d’ensenyament de l’Ajuntament se’ns informa que no començaran perquè no està enllestit el projecte definitiu, que potser en dos mesos més es començarà (és a dir, al març de 2012) i que s’adequaran els espais de què disposa l’escola per encabir tots els grups i es farà servir el casal Riera Alta de menjador.

El 5 de març de 2012, un dia abans de les portes obertes, el regidor de l’Ajuntament (si us fixeu, fa temps que el Departament d’Ensenyament no es menciona, perquè no es posen en contacte amb nosaltres per donar-nos cap explicació) ens informa que les obres no començaran al març, que no està aprovat el projecte definitiu, que potser començaran després de setmana santa, i que el temps que pasaran provisional els alumnes de primer de primària serà almenys tot el primer trimestre.

LES FAMILIES DE L’ESCOLA RIERA ALTA PORTEM TRES ANYS DE LLUITA, I HO CONTINUAREM FENT FINS QUE LES NOSTRES FILLES I FILLS TINGUIN L’ESCOLA QUE ELS VAN PROMETRE I QUE ES MEREIXEN!!!

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

7 Responses to Les obres del nou col·legi Riera Alta començaran després de Setmana Santa

 1. Bert says:

  Felicitats per donar llum als moviments associatius de la teva localitat, crec que és un exemple i alhora una plataforma de lluita molt interessant. Ànims i lluita contra les retallades socials.

  http://elblogbert.wordpress.com/

 2. Antonia says:

  Como madre quiero darle las gracias por venir y dar la noticia para apoyarnos.

 3. marta says:

  Felicitats als pares, mares i professorats que han “aconseguit” que comencin les obres!!!
  Alguna noticia sobre la construcció de l’escola-institut Santa Coloma?????????

 4. Gràcies per l’article.
  Però aclarar que vam marxar d’allà tal i com vam arribar: sense cap compromís en ferm, sense cap data d’inici d’obres, sense un calendari d’obres, i novament com des de fa tres anys, amb dos grups que el curs que vé no tindran la seva escola preparada perquè entrin el setembre a estudiar. Només heu de llegir el text adjunt (Escola Riera Alta – Història d’un munt de despropòsits) per comprovar que des d’un primer moment ni l’Ajuntament de la nostra ciutat ni el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han fet les coses bé.
  Però les famílies de l’escola Riera Alta continuarem lluitant perquè l’escola sigui una realitat.
  Un salut!

 5. Molt ben expressat i escrit això és el que va succeir ahir, gràcies pel vostre suport escrit, segur que així el missatge arriba a més gent

 6. Gacela Pérez says:

  En referencia al articulo del Riera Alta, decir que es un insulto a sus lectores, la información que publican sobre la concentración – protesta del Ampa Riera alta y los vecinos que asistimos, es incierto que se consiguiera algo, se han molestado en contrastar la información???
  El regidor de educación bajo muy bien acompañado, después de mas de una hora de protesta y porque subieron a decirle que si no tenía intención de bajar para hablar con los padres, una vez abajo aparte de aclarar que no es competencia suya, lo único que ofreció es intentar conseguir una reunión con la consejería de educación.
  De eso a decir que los padres se fueron satisfechos por el acuerdo conseguido.

  Ya está bien de la manipulación, si quiere usted contrastar pongase en contacto con la parte afectada, sabe usted que hay dos líneas de P5!que no tienen colegio para el proximo mes de septiembre??

 7. Retroenllaç: A la fi comencen les obres del col·legi Riera Alta « Gramenet 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: