Les juntes de Gramepark estan manipulades, sosté Gent

 • Gent denuncia que les decisions de l’empresa es prenen als despatxos i no al Consell
 • La regidora  pregunta que on és la transparència de la qual presumeix l’Ajuntament
 • El socialista Jordi Mas, responsable d’Urbanisme, ha refusat fer cap declaració

Teresa Franco. Foto: Ajuntament.

María Teresa Franco, presidenta del grup municipal de Gent de Gramenet, ha fet públic un e-mail dirigit a Jordi Mas (PSC), regidor d’Urbanisme i president de l’empresa, en el qual denuncia que les juntes de Gramepark es manipulen abans dels Consells d’Administració. “Sóc conscient que sóc membre i hi tinc veu i vot, però que el meu paper a Gramepark és d’observadora, i en els Consells d’Administració als que he assistit sempre trec la mateixa conclusió: tot el que s’hi tracta es decideix en els despatxos i no a les reunions a les que jo assisteixo”. Franco ha remès còpia del seu correu a l’alcaldessa socialista, Núria Parlon, i al secretari de l’Ajuntament, Francisco Javier Ezquiaga.

Mas ha refusat fer cap declaració sobre la denúncia de Teresa Franco. Una font municipal ha manifestat que el regidor té la intenció de contestar a Franco per e-mail. 

En el seu escrit, Teresa Franco retreu a Jordi Mas que no se li informés de l’acomiadament de cinc treballadors –als quals es va aplicar la Reforma Laboral del PP– en l’última reunió: “M’agradaria que m’expliqués per què el dia 22 de març en el Consell d’Administració de Gramepark, no se’ns va informar que el dia següent s’acomiadarien 5 treballadors de l’empresa”.

Acomiadaments per sorpresa

“Senyor Jordi Mas –afegeix Teresa Franco–, imagini’s la meva sorpresa en conèixer la notícia dels acomiadats quan 20 hores abans s’havia fet un Consell i no ens van comentar res al respecte. Per què quan el representant dels treballadors va preguntar com es faria la reestructuració de Gramepark vostè i el Sr. Óscar García Dávila –gerent de Gramepark S.A.- van respondre “després parlem amb vostè”. Aquesta és la transparència de la que tant presumeixen vostès? El més trist és que abans que es reunís el Consell d’Administració, vostès ja s’havien reunit a la Junta de Govern i ja havien decidit el que farien”.

Cas Pretòria

Els acomiadaments van originar una tempesta política i periodística, i l’Ajuntament va rectificar i va readmetre als cinc treballadors. Sobre Gramepark plou sobre mullat, ja que va ser l’empresa que va facilitar el cas Pretória, que va du a la presó de l’alcalde socialista Bartomeu Muñoz, per suposada corrupció política i económica.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

4 Responses to Les juntes de Gramepark estan manipulades, sosté Gent

 1. Josep Tomàs says:

  Felicitats pel blog

 2. Toñi Gómez says:

  Creo que lo que plantea Teresa Franco es del todo razonable, porque no se puede ir a un consejo de administración a aprobarlo todo. Eso permitió en su día que pasara lo de Pretória, y que yo sepa no han pedido responsabilidades a los concejeros de entonces, ¿o no es verdad?

  Hace bien Teresa Franco en plantarse. Si no lo ve claro que se lo expliquen, pero darlo todo por bueno no puede ser. Ese es el papel de oposición en la democracia y creo que uestedes hacen bien en airearlo. Los colomenses debemos conocer estas cosas, pues dicen mucho de nuestros gobernantes.

  Y yo no pertenezco a Gent de Gramenet, ni les he votado, que conste. A los que he votado, ya no les votaré, eso seguro. Muchas gracias.

 3. Lolo says:

  Com és això?

  El Sr. Jordi Mas diu que refusa fer cap declaració?

  Qui és pensa que és?

  El Sr. Jordi Mas no és un tècnic municipal, no és un empresari privat, no és un particular. El Sr. Jordi Mas és un polític, un regidor, un membre electe de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

  Podem prescindir ara de la seva condició de ciutadà de Barcelona que desconeix la nostra ciutat i ha estat “designat” per raons internes del seu partit.

  Li paguem un bon sou (molt per sobra de la mitjana dels colomencs), a més de les quantitats que cobra d’altres ens públics, per a que exerceixi de representant dels colomencs, per a que governi els interessos comuns, per a que exerceixi de polític local.

  Amb quin dret menyspreua a la ciutadania negant-se a respondre un debat polític referit a la seva funció?

  Els ciutadans tenim dret, jo tinc dret, a rebre explicacions de les polítiques desenvolupades, de les gestions executades, dels projectes i de tot el que tingui a veure amb el govern municipal.

  Tenim dret al contrast de criteris i propostes, al debat públic i a la publicació de les discrepàncies de les diferents opcions polítiques. La democràcia és això. No dubto que a l’Ajuntament franquista hagués estat normal negar-se a comentar la seva gestió ( i a més afegint un ofès “qué se han creido estos”), però en democràcia no és de rebut.

  La forma tradicional, i consubstancial a la democràcia, consisteix en que aquests debats sobre discrepáncies, criteris divergents o propostes polítiques diferenciades, es facin als “Mitjans de Comunicació”, els instruments que permeten fer arribar les diferents opinions a la ciutadania interessada en el seguiment dels assumptes polítics locals.

  Per això, quan un polític que ha estat escollit per una part dels ciutadans i per mitjans democràtics per formar part de l’ajuntament, la Teresa Franco, descriu una determinada acció del govern i expressa públicament la seva opinió discrepant, i a més ho fa amb la correcció i respecte que ha demostrat, el polític autor de l’acció de govern criticada no té cap dret a negar-se a respondre públicament, doncs quan passa això no només menyspreua a la seva interlocutora o al mitjà que publica la notícia, a més menysté als ciutadans que tenen dret a participar dels afers públics i, com a mínim, a rebre complida informació de com es gestionen els seus interessos i els criteris que orienten l’acció del govern en els assumptes municipals.

  El Sr. Jordi Mas ha demostrat amb aquesta resposta la seva manifesta incompetència per a l’exercici polític democràtic, i faria bé en tornar a les funcions tècniques que desenvolupava amb anterioritat, menys lucratives però pel que sembla, més adequades a les seves mancances com a comunicador.

  Potser al final els ciutadans haurem de pensar que no és culpa seva, que la insuficiència de qualitat democràtica correspon a qui el va posar a les llistes i hauria de cridar-lo a l’ordre per tal que es comporti com si cregués en la democràcia.

 4. Retroenllaç: Jordi Mas qui és pensa que és? « GRAMENET 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: