El regidor Jordi Mas qui és pensa que és?

CARTA D’UN LECTOR

El Lolo, un lector habitual de Gramenet 2.0, reflexiona sobre la negativa del regidor Jordi Mas (PSC) de comentar les suposades manipulacions dels consells d’administració de l’empresa pública Gramepark, que presideix, denunciades per Teresa Franco (Gent). El lector considera inacceptable que un servidor públic rebutgi donar explicacions. 
[A la fotografía, Jordi Mas (esquerra), al costat del seu company Esteve Serrano, comunica a la premsa l’acomiadament de cinc treballadors de Gramepark, el matí del 26 de març. A la tarda, l’alcaldessa Núria Parlon el va obligar a readmetre’ls.]

“Com és això?

Qui és pensa que és?

El Sr. Jordi Mas no és un tècnic municipal, no és un empresari privat, no és un particular. El Sr. Jordi Mas és un polític, un regidor, un membre electe de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Podem prescindir ara de la seva condició de ciutadà de Barcelona que desconeix la nostra ciutat i ha estat “designat” per raons internes del seu partit.

Li paguem un bon sou (molt per sobra de la mitjana dels colomencs), a més de les quantitats que cobra d’altres ens públics, per a que exerceixi de representant dels colomencs, per a que governi els interessos comuns, per a que exerceixi de polític local.

Amb quin dret menyspreua a la ciutadania negant-se a respondre un debat polític referit a la seva funció?

Els ciutadans tenim dret, jo tinc dret, a rebre explicacions de les polítiques desenvolupades, de les gestions executades, dels projectes i de tot el que tingui a veure amb el govern municipal.

Tenim dret al contrast de criteris i propostes, al debat públic i a la publicació de les discrepàncies de les diferents opcions polítiques. La democràcia és això. No dubto que a l’Ajuntament franquista hagués estat normal negar-se a comentar la seva gestió ( i a més afegint un ofès “qué se han creido estos”), però en democràcia no és de rebut.

La forma tradicional, i consubstancial a la democràcia, consisteix en que aquests debats sobre discrepáncies, criteris divergents o propostes polítiques diferenciades, es facin als “Mitjans de Comunicació”, els instruments que permeten fer arribar les diferents opinions a la ciutadania interessada en el seguiment dels assumptes polítics locals.

Per això, quan un polític que ha estat escollit per una part dels ciutadans i per mitjans democràtics per formar part de l’ajuntament, la Teresa Franco, descriu una determinada acció del govern i expressa públicament la seva opinió discrepant, i a més ho fa amb la correcció i respecte que ha demostrat, el polític autor de l’acció de govern criticada no té cap dret a negar-se a respondre públicament, doncs quan passa això no només menyspreua a la seva interlocutora o al mitjà que publica la notícia, a més menysté als ciutadans que tenen dret a participar dels afers públics i, com a mínim, a rebre complida informació de com es gestionen els seus interessos i els criteris que orienten l’acció del govern en els assumptes municipals.

El Sr. Jordi Mas ha demostrat amb aquesta resposta la seva manifesta incompetència per a l’exercici polític democràtic, i faria bé en tornar a les funcions tècniques que desenvolupava amb anterioritat, menys lucratives però pel que sembla, més adequades a les seves mancances com a comunicador.

Potser al final els ciutadans haurem de pensar que no és culpa seva, que la insuficiència de qualitat democràtica correspon a qui el va posar a les llistes i hauria de cridar-lo a l’ordre per tal que es comporti com si cregués en la democràcia”.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

7 Responses to El regidor Jordi Mas qui és pensa que és?

 1. dgt says:

  Mi felicitación a Lolo, por su escrito

 2. Joan Casas says:

  No puc estar més d’acord. El trist és que a hores d’ara estiguem discutint coses òbvies, que solament es neguen des del poder.

 3. metrpolis says:

  Esta ciudad nunca será seleccionada por ser un jardín donde los batracios (ranas, sapos) nadan entre nenúfares, pero ha mejorado muchísimo gracias a la gestión de unos gobiernos locales que precisamente no se definen como de derechas, es probable que de izquierdas tampoco. No digo nombres. Es una cuestión de perspectiva. Y creo que usted estará de acuerdo conmigo en este punto. Otra cosa es que, como usted expone de motu propio, en el jardín de nenúfares donde los batracios croan y saltan, hayan carpas incluso tortugas que sobreviven gracias a ellos. A los batracios solo les salva el número. Y en el mundo de la política los batracios se encuentran en una posición de debilidad frente las carpas con escamas de diversos colores, mucho más rápidas y voraces. Lo que me preocupa más, es que el jardín de nenúfares se transforme en palacios de Goliat. Porque alrededor de cada palacio habrá batracios que tengan necesidad de croar, saltar y alimentarse de los insectos que antes deambulaban por el estanque. Y seguramente, la servidumbre de los palacios no les permitirá la entrada. No se si me he explicado con suficiente lisura.

 4. Toñi Gómez says:

  Es sencillamente lo que pienso. Gracias, Lolo, por decirlo tan bien.

 5. Lolo says:

  Creo que sí metrpolis, que con gran lisura. Bastará, para entender perfectamente el comentario, recordar una canción preciosa.

  .

 6. Toni Tortolero says:

  Pel que llegeixo i escolto, aquests comportaments són bastant habituals al nostre Ajuntament. Mestres, Mas… Sra. Parlón faci el favor.

 7. Juanjo Romero says:

  Yo vi ayer en Sant Jordi a la sra. Franco en la parada de Gent de Gramenet y le comenté este asunto. Me dijo que no había recibido ninguna contestación por parte del sr. Mas. Sinceramente, esta prepotencia me pone de los nervios. Luego, que no salga la alcaldesa en plan salvador como hizo con los trabajadores de Gramepark. Trampas no, que ya somos mayores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: