Santa Coloma surt el carrer per Sant Jordi malgrat la crisi

Centenars de colomense es van ensenyorir del carrer per celebrar el dia de Sant Jordi, que ha tingut un marcat caràcter reivindicatiu. L’Ajuntament va col·locar una pancarta contra les retallades: “Preservem el patrimoni col·lectiu, amb l’educació i la salut no es juga”.
La façana del Consistori va lluir també un gran llaç amb la bandera catalana, com a suport a la llengua catalana, arran d’una petició de Gent de Gramenet. Aquest últim grup va aprofitar la Diada per presentar el número zero de la revista L’altra veu, per considerar que els mitjans municipals estan manipulats pel Govern local. I tots els partits van muntar la seva carpa tradicional.
        Per primera vegada s’ha cel.lebrat un acte d’Òmnium Cultural, que ha fet un recital de poemes amb alumnes de centre de normalització lingüística de la nostra ciutat. Una altre entitat de la ciutat, la plataforma d’afectats per la hipoteca i la vivenda a Gramenet, ha estat recollint signatures per que el parlament de l’estat espanyol  modifiqui la llei hipotecaria.
       No obstant això, el protagonisme va ser, al matí, per les roses i els llibres, a la tarda (foto). Durant tot el dia, la plaça de la Vila i voltants va ser un formiguer de gent. Malgrat la duresa de la crisi, que tant afecta a Santa Coloma, els ciutadans van voler fer un parèntesi per participar en els actes de Sant Jordi. La jornada es va tancar amb una sardana davant l’Ajuntament.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Santa Coloma surt el carrer per Sant Jordi malgrat la crisi

  1. Només un apunt. El llaç ha estat a petició expressa del Grup Municipal de Gent de Gramenet a l’equip de govern, no a través d’una moció.

    Més infomació de la campanya “Enllaçats pel català”: http://pelcatala.blog.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: