Els armenis recorden el genocidi

  • Santa Coloma té la segona comunitat armènia més gran d’Espanya, amb 500 membres

“Treballem per no perdre la nostra identitat i, al mateix temps, integrar-nos a Santa Coloma”, va afirmar el colomenc Sarkis Hakobyan en l’acte de record del genocidi armeni –1,5 milions de morts–, en el seu 97 aniversari que es va celebrar ahir a Can Sisteré, a la foto.  Hakobyan, membre de l’Associació d’Armènia a Catalunya i president de Ararat, va subratllar que la comunitat de Santa Coloma, amb 500 membres, és la més gran d’Espanya, després de la de València. També va recalcar que actes com el d’anit serveixen per mantenir la memòria històrica i cohesionar al seu poble, d’origen cristià. 

Crims contra la humanitat

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va qualificar de crims contra la humanitat els actes de l’Imperi Otomà (avui Turquia) contra el poble armeni. Núria Parlon va assenyalar que aquella persecució “va inspirar” a altres posteriors, en referència als jueus.

Aureli Argemi, president emerit de CIEMEN (Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions), es va referir a la necessitat de respectar a les minories i va subratllar el fort sentiment de pertinença a una comunitat que tenen els armenis. “Heu donat al món un exemple de dignitat”, va dir. El cònsol honorari d’Armènia a Catalunya, Juan J. Sanmartín, va agrair el reconeixement del Parlament català a la realitat armènia, malgrat les pressions turques.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

One Response to Els armenis recorden el genocidi

  1. Retroenllaç: ¡ Esto no es Sálvame ! « Gramenet 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: