No nos callarán

 • Plataforma per Catalunya manda un escrito ofensivo e intimidatorio a ‘Gramenet 2.0’

“Al final te caerá una querella, háztelo mirar, ves al psiquiatra majo y no empieces lo que no puedas acabar”, dice el mensaje de PxC. Pero, nadie nos callará. Nos defenderemos mediante la palabra, y en el marco de la ley y el respeto a quienes no piensan como nosotros.

 • Esta información es la notícia más leída de WordPress en Catalunya. 

Por JORDI CORACHÁN

El tiempo pasa rápido. Hace ya un año y dos meses que veía la luz Gramenet 2.0. Lo que era un blog personal se ha convertido poco a poco en una página abierta, con varios colaboradores fijos. Durante este tiempo hemos criticado a muchas organizaciones y cargos públicos (PSC, PP, ICV-EUiA, CiU, Gent de Gramenet, PxC y otros). Claro que a nadie le gusta el reproche, pero hay que decir que la inmensa mayoría lo han aceptado con naturalidad, porque en el fondo de lo que se trata es de ejercer la crítica con responsabilidad para mejorar todos en el terreno individual y colectivo.

La lista de personas que han sabido aceptar la crítica sería larga, por lo que resulta más práctico referirse a las dos excepciones: Carles Mestres (PSC), director de los servicios de Alcaldía, y Juan Gómez Montero, concejal y portavoz de Plataforma, condenado por agredir a un ciudadano diez minutos después de jurar el cargo en el Ayuntamiento (ver foto). Con distintos métodos -uno sibilino y otro ruidoso, pero ambos cargados de testosterona- han combatido a Gramenet 2.0 desde su nacimiento. A los dos les molesta la crítica y todo lo que no controlan.

Por fortuna no han tenido éxito en sus presiones, y es improbable que lo vayan a tener en el futuro (son métodos que ya no se llevan). Seguiremos saliendo a la calle con la misma profesionalidad y determinación que el primer día. Y crónica a crónica iremos alimentando esta página digital con la idea de que se consolide como el medio de referencia de Santa Coloma, extremo que nos reconocen WordPress y cientos y cientos de colomenses todos los días.

De modo que seguiremos a lo nuestro. Si Plataforma nos presenta una nueva querella (el 14 de junio de 2011 anunciaron la primera) nos defenderemos dentro del marco legal y democrático. Reiteramos este extremo porque hemos recibido un nuevo aviso de PxC de Santa Coloma. Ya de madrugada, este partido nos remitió ayer el texto siguiente: “Intento de periodista, enfermo de endofobia eres muy patético y estas muy mal de la cabeza. Al final te caerá una querella, háztelo mirar, ves al psiquiatra majo y no empieces lo que no puedas acabar”.

Hoja municipal

Un escrito similar publicó Montero en la hoja de propaganda del Ayuntamiento hace mes y medio, con la aquiescencia de Mestres, y sin que la alcaldesa Núria Parlon ni ningún miembro del Gobierno Local haya reprobado (al menos en público) semejante actitud.

A nadie le gusta que se refieran a uno en esos términos, ni que un seguidor de Plataforma le golpee y le rompa la cámara en un pleno, ni que le insulten en la calle, ni que amenacen al fotógrafo, ni que le manden anónimos injuriosos y amenazantes, ni que le difamen en internet, ni que le hagan llamadas maliciosas… Pero no dejaremos que nadie nos amordace. Nos defenderemos con la palabra, en el marco de la ley y el respeto a quienes no piensan como nosotros.

NOTÍCIAS RELACIONADAS:

La información de Gramenet 2.0 es la  notícia más vista de WordPress Catalunya y ha sido reproducida en  varios diarios digitales.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

9 Responses to No nos callarán

 1. Pedro M. says:

  SOBRAN LAS PALABRAS

  Sobran las palabras.
  Adelante.

 2. Dani says:

  DISCULPES

  Jo vaig votar per Plataforma per Catalunya, i per això vull demanar disculpes. No vull jutjar ni dec, a un partit per un dels seus membres, però ara com ara em sento molt malament pensant que aquest personatge barri bajero hi és per causa meva. L’altre dia en el ple vaig sentir vergonya aliena i també pròpia. Per això demano disculpes.

  Moltes gràcies

  • Perplejo says:

   APUNTE HISTÓRICO

   Ya es tarde. Como fue tarde para los que votaron a Hitler y se arrepintieron cuando percibieron “el olor a carne quemada”.
   ¿Crees que es una comparación exagerada? Dales tiempo y poder, dales tiempo y poder…
   Ah, y que sepas que llegado el momento, tú también estarás entre las víctimas de su violencia.

 3. pep says:

  RECORDAR LA HISTÒRIA SEMPRE ÉS POSITIU

  Tal i com informava fa uns dies El 9 Nou, Plataforma per Catalunya substituirà el regidor Miquel Canudas a l’Ajuntament de Manlleu pel número 2 a la llista, Juan Gómez, un jove de 21 anys que anteriorment havia format part del partit ultradretà Estado Nacional Europeo. Canudas ha deixat el consistori perquè el seu horari laboral li impedia mantenir les tasques pròpies de la regidoria. Gómez, que és del Prat del Llobregat, té intenció de viure a Vic un cop ocupi el càrrec. Actualment és president de les Joventuts de la Plataforma.
  El regidor de Plataforma per Catalunya a Manlleu, Miquel Canudas, va presentar ahir dijous la renúncia al seu càrrec per motius laborals. En el seu lloc hi haurà -un cop ho aprovi l’executiva del partit demà dissabte- el número 2 a la llista, Juan Gómez Montero. Gómez, de 21 anys, és el president de les Joventuts d’aquest partit liderat per Josep Anglada i viu a El Prat del Llobregat tot i que, segons ha explicat ell mateix, “si l’executiva m’elegeix com a regidor a Manlleu viuré a Vic on ja tinc vivenda”. Gómez no ha volgut fer més declaracions i ha emplaçat a El 9 NOU a una roda de premsa si és elegit com a regidor.
  Gómez havia militat anteriorment al partit ultradretà Estado Nacional Europeo, un partit que segueix l’essència del nazisme i es manifesta com a ultranacionalista europeu i espanyol essencialista. El jove va ser en concret el responsable de la secció juvenil d’aquesta formació segons ha confirmat Luis Antonio García, líder d’aquest partit, històric defensor de la ultradreta i exmembre de la guàrdia de Franco. García, però, no ha volgut explicar el perquè Gómez va deixar el partit.
  D’altra banda, Josep Anglada, líder de la plataforma per Catalunya, ha explicat que feia temps que parlaven amb Canudas de la seva renúncia “perquè té una feina que li impedeix poder assistir a totes les comissions i reunions”. El mateix Canudas ha confirmat quest fet, ja que té un horari de tardes-vespres.Anglada tampoc ha volgut confirmar Gómez com a nou regidor.El procediment al consistori seguirà quan, un cop rebuda i acceptada la renúncia, el partit presenti el nou regidor, que podria pendre possesió al ple del mes de gener o febrer. A partir d’aquí l’acta de regidor serà personal i un dels temors que hi ha és que, un cop a l’Ajuntament, es pogués desvincular de Plataforma per Catalunya i formar un partit semblant al d’Estado Nacional Europeo.
  ORÍGEN NEONAZI
  El partit Estado Nacional Europeo, segons la definició que en fa el Diccionari dels partits polítics de Catalunya d’Isidre Molas és un partit que reclama, entre d’altres coses, “un paper rector de l’estat, el control de la inmigració i la severitat de la justícia”. Es va formar l’any 1995 i en les eleccions generals de l’any 1996 va obtenir 495 vots a Catalunya i a les eleccions municipals del 1999 a Barcelona en va treure 214. En les darreres eleccions catalanes es va presentar sota el nom de Españoles Bajo el Separatismo (EBS) i van treure 8 vots a Osona, 4 d’ells a Manlleu.
  A les files d’aquest partit hi havia a més de Luis Antonio García, Alberto Royuela -conegut feixista de Barcelona i promotor del Partido Andaluz de Cataluña format l’any 1988 i Ramon Bau. -líder del grup Nuevo Socialismo, sorgit d’una escissió del Circulo Español de Amigos de Europa (CEDADE), difusor del neonazismei el neo feixisme més radical. És en aquesta filosofia en la que es va formar Juan Gómez fins la seva incorporació a PxC.
  En Juan Gómez Montero nasquè el 28 d’octubre del 1982, el dia que van pujar els socialistes al Govern Central. Així, ara té 21 anys i viu a El Prat de Llobregat.
  En Juan Gómez va rebre un ofici d’expulsió del Partit Estado Nacional Europeo (ENE) per diverses raons. També obra en el nostre poder el jurament per escrit d’en Juan Gómez Montero al Partit ENE, així com fotos prou reveladores d’aquest individu fent la salutació feixista braç en alt i com a decorat de fons l’esvàstica i altres símbols feixistes. És un nazi obertament declarat.
  Com a manlleuenc estic força preocupat perquè aquest individu ocupi el càrrec de regidor a l’Ajuntament de Manlleu i crec que s’ha d’actuar perquè no s’arribi a produir la presa de possessió del càrrec.
  En Juan Gómez és un veí del Prat del Llobregat, de família desestructurada i castellano-parlant, val a dir que la seva cultura és molt minsa i escriu el castellà amb nombrosíssimes faltes d’ortografia. A més a més, és un delinqüent comú.
  Estem parlant d’un individu que sembla que no té cap mena d’ètica ni de moral i que no va dubtar a robar la nòvia del que era el seu “camarada de Partit”, quan aquest li va demanar que dongués un missatge a la seva nòvia, que vivia a Madrid.
  Actualment en Juan Gómez ocupa el càrrec de president de les Joventuts de la Plataforma per Cataluya, com consta a la pàgina web d’aquesta formació a la secció de “Primer Congrés”. Sovint el President de la PxC, Josep Anglada, diu que “no sóm ni de dretes ni d’esquerres”, llavors cóm s’explica que el president de les Joventuts sigui un nazi, i ell coneix l’afiliació d’en Juan Gomez al partit nazi.
  Andreu, desde Manlleu

 4. L.l. says:

  ELS DICTADORS, ELS MEDIOCRES I ELS CORRUPTES SEMPRE INTENTEN SILENCIAR LA PREMSA

  La barbàrie, l’abús del poder i la corrupció fugen sempre de la llum. Com els bolets, prosperen en la foscor.

  Per això tant els dictadors, els mediocres en el poder, com els corruptes, sempre intenten silenciar la premsa, enfosquir les llums que posen al descobert les seves activitats.

  Per això defensar la democràcia sempre ha passat per defensar la llibertat d’expressió d’idees i de divulgació de notícies.

  Endavant Jordi, tindràs als millors de la nostra ciutat al teu costat, tinguin les idees que tinguin, perquè els millors són sempre demòcrates.

 5. torri90 says:

  SUS ACCIONES LOS RETRATAN

  Ellos mismos se autoretratan con este tipo de acciones. Espero los que les votaron se den cuenta a que clase de gente estan apoyando.
  Si sobretodo solo hay que ver a su lider, Josep Anglada, el cual cada 2 por 3 esta de peleas en Vic con los vecinos. Por razones sentimentales he subido mucho a Vic estos ulitmos 2 años, y de las 4 veces me he cruzado con Anglada 3 de ellas se estaba peleando con algun vecino y en una de ellas estuvo a punto de llegar a las manos.

  No tengo mas que decir , por sus hechos los conocerás como decía un famoso profeta.

 6. Dani Mas says:

  SENSE ARRELAMENT A LA CIUTAT

  Jo crec sincerament que a aquest personatge no cal donar-li més publicitat. No viu a Santa Coloma, no treballa a Santa Coloma, no s’el veu enlloc, ningú el coneix als barris, no s’ha preocupat per rés de la ciutat… Què munta embolics als plens, que els munti. No publiquin res i veuran com calla.

 7. Jaume Abello Teruel says:

  CANDIDATURES NAZIS
  Fent una cerca a Google de les persones que integren les diferents candidatures, a Santa Coloma surten Sergio Palomo Chilleron amb el numero 2 de la candidatura nazi de “Estado Nacional Europeo”
  aquest individu ocupava el número dos de la llista el any 1999.

  http://www20.gencat.cat/docs/governacio/Eleccions/Municipals/Any1999/Documents/Arxius/BOPB_113_12_05-1999_Candidatures%20Proclamades%20Annex%20I,II,III.pdf

  1 LUIS ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ#2 SERGIO PALOMO CHILLERON#2

  a la llista de PxC a santa coloma també apareix Juan Gómez Montero i Luis Roig tots dos també vinculats a el partit nazi Estado Nacional Europeo amb seu a Hospitalet
  estem davant d’una candidatura encapçalada per nazis des de dalt fins a baix. segurament hi hagi més membres d’aquest partit, a google només apareixen aquests 3. Desemmascarem el feixisme!

  Ostres! ara resulta que el “democrata” Palomo també estava a la llista d’un partit nazi.

  Pobrets els colombians…

  Jordi, saps que pots comptar amb mi sempre que faci falta lluitar contra els intolerants però, recorda que a la sala de plens del nostre ajuntament es va agredir a un periodista per part d’un membre de pxc i encara estem esperant que el govern actui d’ofici.

 8. Nil Rider says:

  Tot el meu suport a Gramenet 2.0 contra aquests xenòfobs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: