El PSC surt al carrer contra les retallades a les escoles bressol

  • Núria Parlon diu que és “intolerable” l’anunci d’una altra rebaixa

El PSC de Santa Coloma inicia avui una campanya de recollida de signatures al carrer contra una nova retallada a les escoles bressol públiques. Els socialistes denúncien que el Govern de CiU vol reduir de 1.300 euros a 1.000 la seva aportació anual a cada plaça, el que suposaria un nou augment de quotes per als pares. “Es tracta d’un fet intolerable”, ha dit l’alcaldessa Núria Parlon. 

El PSC subratlla que el cost d’una plaça d’escola bressol per any és de 5.400 euros, dels que la Generalitat aporta 1.300, l’Ajuntament de Santa Coloma 2.890 i les famílies 1.210. L’anunci fet pel govern convergent és que passarà de pagar 1.300 euros a 1.000 . Aquest fet suposaria un cost per a la família de 170 euros al mes per cada nen, sense comptar amb el menjador ni amb les hores d’acollida.

L’Estat del Benestar

Núria Parlon ha subtrallat que “es tracta d’un fet intolerable, que va en contra dels acords signats entre la Generalitat i l’Ajuntament que preveien un finançament a parts iguals”. Ha afegit que la situació de crisi econòmica obliga als poders públics a fer ajustos, però aquests no poden posar en perill tot allò que s’ha aconseguit durant els últims anys. “Cal ajustar –ha dit– en aquelles despeses que no siguin fonamentals per al desenvolupament d’un Estat del Benestar que considerem necessari ara més que mai”.

Aquesta informació de GRAMENET 2.0 és una de les més llegides de WordPress en català.

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: