El diputat Campuzano afirma que Rajoy maltracta Catalunya

  • El parlamentari a Madrid diu que “l’economia no es reactiva només amb retallades”

No es va mossegar la llengua. El diputat nacionalista Carles Campuzano va carregar ahir a Santa Coloma contra el president Mariano Rajoy pels seus errors en economia i per voler recentralitzar Espanya. 

Campuzano ho tenia difícil en la seva xerrada a la penya barcelonista Gol 3000, després de la reeixida conferència del seu company Antoni Fernández Teixidó de fa deu dies. Campuzano es va ajustar més al guió, però també va parlar clar. Va demanar al Govern del PP que destinés un 1/3 de l’estalvi a estimular l’economia perquè, va reconèixer, només amb retallades no es va enlloc. Els regidors Carles Combarros i Susana Abelló (a la foto amb Campuzano) van presentar l’acte.

Tot i això va reclamar seguir aprofundint en aquesta política, ja que el Govern pot estalviar 2.000 milions si retalla una mica el sou dels funcionaris; 1.400 si retira les tropes de Kosovo, Somàlia i Afganistan i 2.500 si treu la deducció fiscal per la compra de un habitatge. Per tot això, va dir que CiU votarà en contra dels Pressupostos de l’Estat.

Mercat laboral injust

També va fer certa d’autocrítica amb la Reforma Laboral, que CiU va votar. “Hem reduït els costos de l’acomiadament, però si no hi ha polítiques de recol.locació haurem creat un mercat laboral més injust”. Es va referir en especial als joves i als majors de 50 anys.

Campuzano va ser extraordinaramente dur amb Rajoy en parlar del paper de les Autonomies. “És mentida que les comunitats autònomes siguin les culpables de la crisi. Això l’utilitzen com a pretext per debilitar Catalunya i fer un Estat més centralista”. També va criticar que el Govern es gasti 1.500 milions per portar l’AVE a Galícia i es negui a portar el tren de mercaderies al Port de Barcelona.

Els fracassos de Rajoy

Va exigir responsabilitats a Rodrigo Rato pel fracàs de Bankia. Va dir comprendre el malestar de la ciutadania: “La gent està enfadada i amb raó”. A Rajoy li va recriminar que posposés la presa de decisions sobre la crisi a les eleccions andaluses, que pugés lleugerament les pensions per una qüestió d’imatge i per ser incapaç de transmetre serietat als mercats.

Quant a Jordi Corachán
Periodista

2 Responses to El diputat Campuzano afirma que Rajoy maltracta Catalunya

  1. Miguel says:

    ¿Es verdad que CiU, apoyo los presupuestos generales de Mariano Rajoy (PP), del 2.012?

    Hay que ser políticamente hipócrita

  2. Batracia says:

    A mi no me gusta nada pagar los sueldos de políticos que poco representan la legitimidad del pueblo español. Por ejemplo, es necesario que Cataluña tenga aproximadamente 900 municipios?. Hay alguna justificación que ciudades como Madrid y Barcelona con redes de metro unen distintos municipios cuando con una “Marie” tipo parisino tendríamos más que suficiente?. Es necesario que tengamos duplicidades de areas competenciales entre la administración del estado español y las distintas CC.AA? Yo señores no quiero pagar los sueldos de los políticos que no son necesarios y destinar esta partida a sanidad o educación. Hay que replantear con valentia si el modelo autómico hoy en dia es viable. Yo opino que no. Y que entre Madrid y Barcelona, siendo dos ciudades suficientemente representativas de España se podrian repartir la capitalidad y asi solucionar el eterno problema de la rivalidad. Vale más un estado fuerte que pequeñas administraciones que poca eficiencia han demostrado desde el punto de vista de los recursos invertidos y la riqueza generada. Creo que las autonomias sobran y sus políticos también. Ese dinero a sanidad y educación no a sus cuentas corrientes y a sus coches oficiales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: