Sabors del món

ARTICLE D’OPINIÓ DE JAUME P. SAYRACH

Organitzada per Fondo Comerç, amb la Teresa Castellví al capdavant i amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, diumenge es va celebrar la fira titulada Els sabors del món, en la qual diverses entitats d’ètnies diferents presentaven menjars típics dels seus països… 

 

El més bonic va ser el to festiu, i el protagonisme barrejat dels veïns. Una imatge totalment oposada a l’estereotip dels immigrants només com a problema. La imatge era trencadora; un mirall d’allò que pot ser el nou Fondo, on els nous veïns s’integren a la ciutat i l’enriqueixen amb el seu folklore, la seva cuina, la seva vitalitat, el seu treball i la seva cultura. Em deleixo de pensar en la nostra festa major amb la seva participació desinhibida! Segur que de mica en mica adoptaran els nostres costums, però igualment, si sabem acollir les seves tradicions, tots en sortirem enriquits i, més enllà dels aspectes anecdòtics, si ens interessem per les seves cultures, Santa Coloma esdevindrà una ciutat oberta i culta.

Jo somio que la futura biblioteca del barri fomenti l’estudi del que representen les migracions, les seves implicacions, els problemes i els beneficis, i que activi l’intercanvi amb els pobles de tants llocs del món. Veig el Fondo, anys enrere protagonista del moviment popular, com el barri promotor de l’obertura de la nostra ciutat al món.

ARTÍCLES RELACIONATS:

El Fondo dóna exemple de convivència

Cuina integradora al Fondo

[Jaume P. Sayrach va autoritzar la publicació d’aquest article, després de la seva aparició a El Punt/Avui]

Anuncis

Quant a Jordi Corachán
Periodista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: